Türkiye'de 2018 yılı verilerine  göre; 251.183 Antrenör mevcuttur.  Bu antrenörlerin ise, Sadece %0.5' Beşinci kademe Antrenör diplomasına sahip kişilerden oluşmaktadır. 

Beşinci kademe olan Antrenörlerin ise,%50' si Basketbol branşında yer almaktadır. 251.183 Antrenöründe yaklaşık % 90' Birinci kademe Antrenör diplomasına sahiptir.

Şimdi; 251.183 Antrenörün %50'sini hesaba katmadan bir çalışma yapsak, Yani her Antrenör her yıl sisteme 1 tane kaliteli sporcu kazandırsa Her yıl 125 bin kaliteli sporcu Türk sporuna kazandırılmış olur.

Ülkemizde Antrenörler arasında bir anket yapılmış olsa ve o ankette Antrenörler  olarak tam teşekküllü, ilgili branş bilgisiniz nasıl diye sorsak eminim % 90' nı olumsuz cevap verecektir.

Bu suç  sadece antrenörlerin suçumu? Hayır bu işte belki de en masum olanlar onlar. Neden? 18-20 Günlük kurslarla, yada (bir kaç üniversitenin dışında) Antrenörlük bölümlerinde eğitim gören öğrencilerden  istenilen evsafta Antrenör mezun edilebiliyormu? ve mezun olan antrenörlerin iş bulma şansları ve oranları  nedir?  Bunun gibi bir suru sorular sorulabilir. Mevcut durum ne olursa olsun Ülkemizde Antrenörlük sorunu mutlaka ele alınmalıdır. Antrenör kimdir? Talepleri nelerdir? Bu mesleği seçmelerinin nedenleri nelerdir? v.s

Türk sporu istenilen başarıyı  yakalayabilmesi için neler yapılmalı?

1) Antrenör kurslarını ve eğitimlerini sportif cağın gerekliliklerine uygun hale getireceğiz,

2) Antrenörlüğü Meslek gurubu haline dönüştüreceğiz,

3) Antrenörlere önem verip, sahip çıkacağız,

4) Antrenör Eğitim merkezleri açılarak, Sporun her alanıyla ilgili, uzman kişilerce Antrenörlere yılda iki defa 15' şer günlük  teorik ve pratik eğitim seminerleri vereceğiz,

5) Antrenör istihdamını kolaylaştırıcı yeni mevzuatlar geliştireceğiz,

6) Üniversitelerin Antrenörlük bölümleri ile alakalı yakın işbirliği kuracağız, birlikte çalışacağız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol