Biga’da uyuşturucu operasyonu

Çanakkale’nin Biga ilçesinde İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda 9 şüpheli yakalandı 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Biga’da uyuşturucu operasyonu

Çanakkale’nin Biga ilçesinde İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda 9 şüpheli yakalandı 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

24 Aralık 2019 Salı 12:46
Biga’da uyuşturucu operasyonu

Edinilen bilgiye göre, Çanakkale’nin Biga ilçesinde Jandarma ekiplerinin 6 ay süren takip sonucu yapmış oldukları operasyonda 18.12.2019 tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonda, Karabiga beldesinde ikamet eden ve takibi devam eden 5 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınıp, yapılan ev aramalarında ise 9 kök kenevir bitkisi, 450 gr esrar maddesi, 6 adet cep telefonu, 4 adet GSM hattı, 7 adet çakı, 1 adet enjektör, 1 adet beyzbol sopası, 1 döner bıçağı, 10 adet boş kuru sıkı tabanca fişek kapsülü, 3 adet dolu kuru sıkı tabanca fişek kapsülü, 1 adet pala ve 1 adet yarı otomatik ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Şüphelilerin sorgusunun ardından ise 4 şüpheli şahıs daha gözaltına alındı. Gözaltında bulunan şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme sonucunda ise 3 şüpheli tutuklanıp cazaevine gönderilirken, 6 şüpheli şahıs ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

6 ayda 139 bin kg esrar ele geçirildi

Jandarma ekiplerinin yapmış olduğu 6 aylık takipte 22 ara operasyon yapıldı ve 25 şüpheli yakalandı. Aynı zamanda ise yapılan operasyonlar sonucunda 139 bin 458 kg. esrar, 2 gr toz esrar, 1 gr. Kokain, 43 gr metamfetamin, 25 gr bonzai, 13 gr skunk ve 136 adet uyuşturucu nitelikli sentetik hap, 1011 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddelerin tespit edilmesinde ise, Uyuşturucu madde arama köpeği “ROKET” etkin olarak rol oynadı.  

Jandarma ekiplerinin altı ay süren çalışmaları sonucunda ise 23 operasyonda 34 şüpheli yakalandı ve 16’sı tutuklandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
BigaUyuşturucuOperasyonu
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol