Çanakkale’de 16 farklı noktada 'Türkiye Trafik Güvenliği-7' uygulaması

Çanakkale'de 16 farklı noktada araçlar ve sürücüler kontrol edildi.

Çanakkale’de 16 farklı noktada 'Türkiye Trafik Güvenliği-7' uygulaması

Çanakkale'de 16 farklı noktada araçlar ve sürücüler kontrol edildi.

11 Ekim 2017 Çarşamba 12:46
Çanakkale’de 16 farklı noktada 'Türkiye Trafik Güvenliği-7' uygulaması

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri, İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla ülke genelinde eş zamanlı başlatılan 'Türkiye Trafik Güvenliği-7' uygulamasını Çanakkale'de de yaptı. 16 farklı noktada 57 polisin ve jandarmanın görev aldığı uygulamada il merkezinin giriş ve çıkışlarında drone'lu denetimler yapıldı. Uygulamada emniyet kemerinin önemi aktarılırken, hız kontrolleri, yolcu ve yük taşıyan araçların yetki belgelerinin denetimi ile araçlar ve sürücüler kontrol edildi.
Çanakkale Bölge Trafik Şube Müdürü Yasin Pala, “Türkiye genelinde Emniyet Genel Müdürlüğümüzün koordinesinde yapılan ‘Türkiye Trafik Güvenliği-7’ isimli uygulamamız saat 10.00 itibariyle başladı. Çanakkale ilimizde 16 ayrı polis noktasında ve jandarma noktalarında toplam 57 personelimizle beraber görev başındayız. Tüm Türkiye’de aynı anda bu uygulamaya geçildi. Son yıllarda yapılan isabetli ve yoğun denetimlerle trafik kazalarında özellikle ölümcül kazalarda azalmalar meydana geldiğini görüyoruz. Ölümcül kazaların özellikle aşırı hız ve emniyet kemeri takılmamasından dolayı kaynaklandığını görüyoruz. Biz de bugünkü uygulamamızda çevirmeli radar ekibimizle beraber denetimlere başladık. Yolcu taşımacılığı yapan araçların hem yetki belgeleri, hem de emniyet kemeri takmaları, daha dikkatli olmaları konusunda çalışıyoruz. Görüyoruz ki, yolcularımızın çoğu emniyet kemerinin olduğunun bile farkında değil koltuklarında” şeklinde konuştu.
Çanakkale’de saat 10.00 ile 12.00 saatleri arasında başlayan uygulamanın gün boyunca 13.00-15.00 ve 19.30-21.00 saatleri arasında devam edeceği öğrenildi.

iha

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol