İnşaatta bu kaçıncı kaza!

Çanakkale Belediyesi'nin projeleri arasında yer alan yeni hizmet binası inşaatında meydana gelen iş kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı işçi vinçle kurtarılarak, Devlet Hastanesine kaldırıldı.

İnşaatta bu kaçıncı kaza!

Çanakkale Belediyesi'nin projeleri arasında yer alan yeni hizmet binası inşaatında meydana gelen iş kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı işçi vinçle kurtarılarak, Devlet Hastanesine kaldırıldı.

03 Ekim 2017 Salı 13:11
İnşaatta bu kaçıncı kaza!

Edinilen bilgiye göre olay, sabah saat 10.00 sıralarında İsmetpaşa Mahallesi 2'inci Demircioğlu Caddesi'nde Çanakkale Belediyesi'nin yeni hizmet binası inşaatının bulunduğu alanda meydana geldi. İnşaat alanında çalışma yapan 28 yaşındaki Mustafa Kadıl, inşaatta kullanılan kalıp kalaslarını alanda bulunan havalandırma boşluğuna bırakmak istediği sırada dengesini kaybederek 5 metre yükseklikten boşluğa düştü. Havalandırma boşluk kapağının yeniden üzerine kapanması üzerine olayı gören inşaat çalışanları durumu hemen şantiye şefleri ve polise bildirdi. Olay yerine gelen 112 acil servis ekipleri ve Çanakkale Belediyesi İtfaiye ekipleri Kadıl'a ilk müdahaleyi bulunduğu yerde yaptı. Ardından olay yerine gelen Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından vinç yardımıyla yaralı Mustafa Kadıl'ı düştüğü yerden çıkardı. Hemen ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılan Mustafa Kadıl'n sağlık durumunun iyi olduğu, vücudunda bazı kırıklar meydana geldiği bildirildi.
Olayın duyulmasının ardından inşaat alanına gelen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, olayın yaşandığı yerde incelemelerde bulundu. İnşaat alanından ayrılırken basın mensuplarının olayla ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Gökhan, "İşçi, gördüğünüz gibi orada kapağı kaldırmaya çalışıp, kalasları içine atmak istemiş. Dengesi bozuluyor. İçine düşüyor ve kapak üstüne kapanıyor. İşçinin şu anda bilinci açıkmış. Muhtemelen kolunda bir zedelenme var. Bilinci açık, bir sıkıntı yok. aşağıda düştüğü yerde ön tedaviyi yapmışlar ve sağlıkçılar tedbiri almışlar. Sonra çıkarma işlemi yapılmış. Çıkarılması baya uzun sürdü. Yüksekliği yaklaşık 5 metre tavan boyu kadar. Başında bareti falan da varmış. Şükür, şu anda bir ölüm riski söz konusu değil. Umarım bir el kırığıyla atlatacağız. İş yeri ekibi ve sorumlularının da raporlarını alacağız. En azından bir ihmal ya da hata var mı öğrenmiş olacağız” şeklinde konuştu.

iha

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol