Acer; “Emanetiniz artık emanetimizdir”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi 2017-2018 Öğretim yılı Önlük Giyme Töreni, Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Acer; “Emanetiniz artık emanetimizdir”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi 2017-2018 Öğretim yılı Önlük Giyme Töreni, Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

25 Ekim 2017 Çarşamba 16:34
Acer; “Emanetiniz artık emanetimizdir”

Törene, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden,  Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Dinçay Köksal, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Ünver, Türk Tabipler Birliği Temsilcileri ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve veli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Yonca Yüksel’in piyano dinletisiyle başlayan tören 2015 yılında ÇOMÜ’den mezun olan Doktor Makbule Gizem Çayırlı’nın açılış konuşmasıyla devam etti. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer; “Bu toplum yaklaşık 1000 yıldır Dünya’nın en zor coğrafyasında tutunmaya başardı ve yoluna devam ediyor. Dikkat ederseniz en zor coğrafyası diyorum, en zor coğrafyalardan biri demiyorum. Ülkemiz bütün 1000 yıllık tarihinde olduğu gibi Dünyanın en zor coğrafyasında tutunmayı başarmış olarak hep saldırılara maruz kaldı. Bir yandan hemen yanı başımızda terör örgütleri silahlandırılıyor, bir taraftan ekonomik bazı sıkıntılar çıkarılmaya çalışılıyor, bir taraftan içimizden bazıları kandırılarak bizleri bazı sorunlarla karşı karşıya bırakıyor. Bütün bunları özellikle yeni öğrencilerimiz duysun diye söylüyorum. Türkiye, sıradan bir ülke değil çünkü sıradan bir coğrafyada değil ve bu toplum sıradan bir toplum değil. Bugün olduğu gibi gelecek de de bu saldırılarla karşılaşmaya devam edeceğiz. Ve şunu da bilmemiz lazım ki bir 10 yıl önce ki gibi de değil Türkiye. Artık Türkiye, kendini daha fazla geliştiren, daha güçlü bir Türkiye. Dolayısıyla karşılaştığımız sıkıntılar ve saldırılar eskisinden daha çetin, daha zor. Bu bize şunu gösterir; biz daha güçlü olmak zorundayız. Mesleğinizdeki başarıyı, manevi değerlerle canlı tutarak taçlandıracaksınız. Ve son olarak da yabancı dil öğrenmeyi ihmal etmemelisiniz Bizlerin, dünyayı daha çok takip eden, daha çok bilen bireylere ihtiyacı var. Bizim bilmeme gibi bir lüksümüz yok, o yüzden yabancı dil öğrenin” dedi. Ailelere de seslenen Rektör Acer; “Emanetiniz artık emanetimizdir, 6 yıl sonra hekimlerimizin mezuniyetinde görüşmek üzere” diye konuştu. Konuşmaların ardından Önlük Giydirme Törenine geçildi. Öğrenciler tek tek sahneye davet edilerek önlükleri giydirildi. Önlük Giyme Töreni’nin ardından hekim adayı öğrenciler Prof. Dr. Tamer Demir ile mesleğe ilk adım yeminlerini ettiler.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol