banner59

Biga TSO üyelerine KVKK semineri

Biga Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) hakkında seminer düzenlendi.

Biga TSO üyelerine KVKK semineri

Biga Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) hakkında seminer düzenlendi.

30 Eylül 2019 Pazartesi 12:42
Biga TSO üyelerine KVKK semineri

Biga TSO meclis toplantı salonunda Avukat Damla Başkır’ın sunumlarıyla gerçekleşen seminerde “6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun gereklilikleri, kişisel verinin ne olduğu, kimleri kapsadığı, kişisel verileri kaydetme, depolama, işleme, veri sorumlusunun yükümlülükleri, Kanun kapsamında alınacak tedbirler, VERBİS veri kayıt sistemi ve Kanun şartlarının ihlal edilmesi durumunda uygulanacak idari ve adli cezalar” konularında geniş kapsamlı bilgilendirme yapıldı. Kanunun Nisan 2018 tarihinde yürürlüğe girdiğini ve bu tarihten itibaren her gerçek ve tüzel kişinin kanunun gerekliliklerini yerine getirmesi gerektiğinin altını çizen Başkır; “31 Aralık 2019 tarihi VERBİS sistemine kayıt için son tarih, aslında yükümlülükler Nisan 2018 tarihinden beri geçerli” dedi. Özelikle veri toplama ve veri işleme yapılmadan önce aydınlatma metni hazırlanması ve açık rıza alınmasının önemine değindi. Katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından seminer sona erdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol