Doğa Koleji’nde mezuniyet coşkusu

Çanakkale Doğa Koleji, Anadolu Lisesi öğrencilerini düzenlediği muhteşem bir törenle uğurladı.

Doğa Koleji’nde mezuniyet coşkusu

Çanakkale Doğa Koleji, Anadolu Lisesi öğrencilerini düzenlediği muhteşem bir törenle uğurladı.

28 Mayıs 2018 Pazartesi 15:28
Doğa Koleji’nde mezuniyet coşkusu

Doğa Koleji’nin konferans salonunda gerçekleşen mezuniyet törenine Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recai Keleş, Çanakkale Merkez Komutanı Albay Necmettin Sarı, Okul Kurucusu Dr. Zafer Tuna Taş, Tesis Yöneticisi Tamer Özan, Okul Müdürü Hıdır Kılıç, Müdür Yardımcıları, Okul Aile Birliği Başkanı Özge Dağgeçen ve Okul Aile Birliği Üyeleri, sınıf öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Eğitim-Öğretim hayatına 2015 yıllında başlayan ve gerek akademik gerekse sportif anlamda birçok rekora imza atan Çanakkale Doğa Koleji’nin 2017-2018 eğitim-öğretim yılını başarıyla tamamlayarak mezun olan Doğa Anadolu Lisesi öğrencileri, hazırlanan görkemli mezuniyet töreni ile duygu dolu, bir o kadar da gururlu bir gün yaşadı. Güçlü sosyal yaşam becerisine sahip, kendini geliştirmiş, lider ve girişimci ruhla yetişen, akademik yeterliliğini ve yabancı dil yeterliliğini ispatlamış doğa harikalarını mezun eden Çanakkale Doğa Koleji, geleceğin liderlerini mezun etmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadı. Açılışta, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Tüm öğrenciler sahneye davet edildi ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recai Keleş ve Çanakkale Merkez Komutanı Albay Necmettin Sarı tarafından mezun olan öğrencilerin diplomaları verildi.

Törende konuşan Okul Müdürü Hıdır Kılıç; “Biliyorsunuz çağdaş bir okul ortamında eğitiminizi ve öğretiminizi başarıyla sürdürmeniz, kendinize ve ülkemize yararlı bir insan olarak yetişmeniz okulumuzun öncelikli hedefidir. Çünkü Çanakkale Doğa Koleji olarak öğrencilerimizin toplumun değerlerine ve kültürüne sahip çıkan uygar insanlar olarak yetişmesini arzuluyoruz. Öğrencilerimizin çağdaş ve bağımsız bir toplumun yaşatılmasında katkısı olsun istiyoruz. Hoşgörülü, kendisine özgü, ayaklarının üzerinde durabilen bireyler olarak başarılı gelecek nesillerin yetişmesinde de payınız olsun istiyoruz. Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği akla ve bilime dayalı çağdaş uygarlık yolunda aydınlık yarınlar için Doğa Koleji kimliğinizi onur duyarak taşımanız ümidiyle… Hepinize, geleceğine umutla bakan bir toplumun fertleri olarak, dayanışma içinde geçireceğiniz bir yaşam diliyorum” dedi.

Çanakkale Doğa t-MBA Onursal Başkanı Gizem Üzen ve Okul Aile Birliği Üyesi Güllüşah Özen’in konuşmalarının ardından Kepez Belediye Başkanı Dr.Ömer Faruk Mutan, Doğa Anadolu Lisesi birincisi Furkan Yıldız, ikincisi Ceren Çoban ve üçüncüsü Tuğçe Tüten’in diplamalarını verirken, Çanakkale Doğa Anadolu Lisesi birincisi Furkan Yıldız’ın okul kütüğüne ismini çakmasının ardından bayrak flama devir teslim törenine geçildi. 12.sınıf öğrencileri bayrak ve flamayı bir alt sınıf öğrencilerine teslim etti.

Dr. Zafer Tuna Taş’ın duygusal konuşması

Çanakkale Doğa Koleji Kurucusu Dr. Zafer Tuna Taş mezuniyet töreninde yaptığı konuşma ile duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Zafer Tuna Taş konuşmasında şunları söyledi; “Biliyorsunuz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşından sonra ikinci bir seferberlik yapmıştır. Eğitim seferberliği. Eğitimde istediğimiz şeyleri istediğimiz yerlere koyamadığımız için bu ülke geçmişte ve yakın gelecekte pek çok darbenin ve sıkıntıların altına girmiştir. Bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda gerçekten ülkenin zor günler geçirdiğini biliyoruz. Bu noktada bizi çıkaracak tek bir şey vardır. Ulu Önder Atatürk’ün yolunda ve ışığında ülkesini seven, bayrağını seven, ülkesinin bütünlüğüne güvenen eğitimli insanlar bizi ileriye taşıyacaktır. Bu konuda hepimize gerçekten çok fazla görev düşüyor. Sizler bizlere inandınız, bizler de çocuklarımız için elimizden gelenin en iyisini yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Eminim onlar da bizim yüzümüzü ağartacaktır. Öğrencilerimize şunu söylemek istiyorum. İyi bir eğitim aldınız. Akademik eğitimin yanında sizler de ilk defa bir araya geldiniz. Bu çocukların birçoğu benimde elimde büyüdü. En az siz velilerimiz kadar duygulandığımı söylemek istiyorum ve ben onlara sonsuz güveniyorum. Hepiniz istediğiniz hedefe ulaşacaksınız çünkü içinizde vatan millet sevgisi var. Hepinizde insan sevgisi var. Yolunuz açık olsun. Nobel Kimya ödülü almış Prof. Dr. Aziz Sancar’ın bir sözü var, ben çok severim. Zeka önemli değil, ben zekaya güvenmem. En önemli faktör çok çalışmaktır. Birbirimizi severek ve sayarak bu ülkeyi var edebiliriz. Hepimizin sorumluluğu bu yönde çok fazladır. Okulumuzun açıldığı günden itibaren Doğa ailesinde yer aldığınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Çanakkale Doğa Koleji Kurucusu Dr. Zafer Tuna Taş’ın duygu yüklü konuşmasının ardından geri sayım başladı ve kep atma töreni heyecanı yaşandı. Törenin ardından aileleriyle mezuniyet anısına fotoğraflar çekildi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
DoğaKoleji
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol