Doğa Koleji’nde yabancı dil farkı

Çanakkale Doğa Koleji, öğrencilerine geniş ufukla birlikte; dünya ölçeğinde düşünüp üreten, uluslararası platformlarda kendini ifade edebilen, bilinçli bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

Doğa Koleji’nde yabancı dil farkı

Çanakkale Doğa Koleji, öğrencilerine geniş ufukla birlikte; dünya ölçeğinde düşünüp üreten, uluslararası platformlarda kendini ifade edebilen, bilinçli bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

18 Eylül 2017 Pazartesi 13:44
Doğa Koleji’nde yabancı dil farkı

Doğa Koleji’nde İngilizce eğitimi, iletişime dayalı olarak gerçekleştirilmekte ve yabancı dil, teorik gramer kuralları yığını olarak değil, yaşamın içinde anlam ve değerleri aktaran bir araç olarak öğretilmekte. Hedefi, her öğrencinin bu dili sadece sınırlı bir çerçevede kullanan pasif bir tüketici olarak kalmayıp, bu dili kullanırken onu aynı zamanda aktif bir şekilde yeniden üretmesi ve kendini zenginleştiren, bu dili kendi değerleri ve anlam dünyasıyla zenginleştirmesi olan Doğa Koleji, yeni eğitim-öğretim dönemine dev akademik kadrosu ile başlıyor. Doğa Okulları’nın 7 yıldır başarılı bir şekilde yürüttüğü MUN projesi, öğrencilerine dünyayla ilgili sorunları irdelemeleri ve bunlara çözüm üretmeleri için olanak sağlamakta. Her organizasyon 800’den fazla öğrenciyi bir araya getiriyor. Doğa Koleji Çanakkale Kampüsü, 3 yıldır bu organizasyona katılmış ve geçtiğimiz yıl tüm Doğa Okulları’nın içinde en çok ödül alan kampüs olarak şehrimize büyük bir gurur yaşattı. Bütün katılımcılar, Türkiye’nin İLK VE TEK olan uluslararası üniversitelerinin önem verdiği PEARSON sertifikası kazandı. Çanakkale Doğa Koleji İngilizce Bölüm Başkanı Nilay Çil konu ile ilgili şunları söyledi: “Amacımız öğrencilerimizin İngilizce dil kullanım becerilerinin gelişmesini sağlarken ilişkileri, yaşantı ve olayları sorgulamaları, analiz etmeleri, empati kurmaları ve kendilerini en doğru ve hızlı şekilde ifade etmeleridir. Hayatlarının her evresinde sorun ve sorulara yaklaşımlarında kavgacı değil, yapıcı, sorgulayıcı ve yaratıcı olmalarını istiyoruz. Çanakkale Doğa Koleji,  geçtiğimiz yıl 82 kampüsün katıldığı TEENS TALK turnuvasında derece alarak kendisini hem İngilizce hem de davranış şekli olarak kanıtlamıştır.”

Atatürk Projesi

Nilay Çil, Çanakkale’de en çok ders saati olan Doğa Koleji’nde bu dönemde de yine ses getirecek projelere imza attıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti. “ Ata’mızın uluslararası fikirleri ve dünya vatandaşı olma konusuna verdiği önem yolumuzu aydınlatmıştır. Biz de bu doğrultudan yola çıkarak Atatürk’ü İngilizce de anlıyor, anlatıyor ve yaşatıyoruz. Bunu yapabilmek için her kademede öğrencilerimizle farklı projeler geliştiriyoruz.”

Çanakkale’ye uluslararası değer kazandırmak

“Öğrencilerimizin yaşadıkları toprakları tanıyıp farkına varmaları için yeni bir projeye başlıyoruz. Şehrimize gelen turistlere yaşadıkları toprakların önemini anlatabilme imkanı sunuyoruz. Yabancı rehberler eşliğinde öğrencilerimiz mevzilerde ve şehitlikte geçmişleri yabancılara anlatarak hem öğreniyorlar hem gururlanıyorlar hem de İngilizcede özgüven kazanıyorlar.” “Lisemizde, yabancı dil sınavına girmek isteyen öğrencilere var olan derslerinin dışında sınav eğitimi özel olarak verilerek sınavlara en iyi şekilde hazırlanmaları hedeflenmektedir. Ayrıca, öğrencilerimiz, dünyanın birçok prestijli üniversitesinin olmazsa olmaz kabul ettiği TOEFL ve IELTS sınavları için düzenlenen hafta sonu kurslarına katılabilmektedir.” “Türkiye’de yabancı dil eğitiminin en büyük problemlerinden biri öğrenilen dilin sınıfa hapsolmasıdır. Doğa Koleji Çanakkale Kampüsü olarak dil öğrenimini sınıfın dışına taşıyan bir anlayışla her yıl yaz aylarında öğrencilerimizle Amerika ve İngiltere’ye geziler düzenlemekteyiz. Öğrencilerimiz hem kültürel hem sosyal olarak kendilerini geliştirmektedirler. “

Avustralya’dan öğrenci kafilesi

Yeni dönemde yurt dışından konukları da ağırlayacaklarını dile getiren Doğa Koleji İngilizce Bölüm Başkanı Nilay Çil; “Öğrendiğimiz dilin kültürüne de hakim olabilmek için geçtiğimiz yıllarda bir öğrenci kafilesi ile Avustralya’ya gerçekleştirdiğimiz gezide öğrencilerimiz farklı kültürlerden birçok insanla tanışıp, onların yaşayışlarını ve kültürlerini yerinde gözlemleyip öğrenebilme fırsatı elde ettiler. Orada tanıştığımız ve bizleri en güzel şekilde misafir eden öğrenciler ve öğretmenler, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı ikinci döneminde okulumuzu ve bizleri ziyarete gelecekler. Kalacakları süre içerisinde, öğrencilerimiz misafirlerimizi evlerinde ağırlayarak yabancı dillerini daha da geliştirmek ve okul dışında da İngilizce’ye maruz kalmak için fırsat yakalayacaklar” dedi.

Doğa’da Dünyamla Tanış Projesi: AIESEC

AIESEC, dünyanın ihtiyaç duyduğu nitelikli, uluslararası bakış açısına sahip liderlerini yetiştirmeyi amaçlayan gönüllü bir öğrenci organizasyonudur. Vizyonu; barışı sağlamak ve insan kaynağı potansiyelini en verimli şekilde kullanmaktır. Amacı ise; sunulan değişim fırsatları ile Dünya’yı daha yaşanabilir bir yer haline getirmektir. ‘Dünyamla Tanış’ projesi kapsamında bu yıl uygulanmaya başlayacak olan proje, farklı kültürlerden insanları Doğa Koleji Çanakkale Kampüsü’nde ağırlamayı ve öğrencilerimizle iletişim kurmayı sağlayacak.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
EğitimDoğakolejiIngilizce
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol