Akçansa ihracat gelirini ilk 9 ayda %131 artırdı

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 2019 yılının üçüncü çeyrek dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre şirketin ilk 9 ayındaki satış gelirleri 1,4 milyar TL, brüt dönem kârı 193,7 milyon TL, net dönem kârı ise 53,2 milyon TL oldu.

Akçansa ihracat gelirini ilk 9 ayda %131 artırdı

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 2019 yılının üçüncü çeyrek dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre şirketin ilk 9 ayındaki satış gelirleri 1,4 milyar TL, brüt dönem kârı 193,7 milyon TL, net dönem kârı ise 53,2 milyon TL oldu.

06 Kasım 2019 Çarşamba 17:06
Akçansa ihracat gelirini ilk 9 ayda %131 artırdı

Akçansa’nın Çanakkale ve Ambarlı Liman’larının etkin yönetimi ile ihracat gelirleri %131 oranında arttı. Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa’nın açıkladığı 30 Eylül 2019 tarihi itibarıyla düzenlenmiş konsolide gelir tablosu ve döneme ait mali sonuçlara göre, şirketin bu yılın ilk 9 aylık dönemindeki cirosu 1,4 milyar TL oldu. Şirketin Ocak-Eylül 2019 dönemindeki brüt kârı 193,7 milyon TL, net dönem kârı ise 53,2 milyon TL olarak açıklandı.

Zenar; “ABD’nin en büyük çimento tedarikçisi olduk”

Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar, sonuçlara ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Lojistik avantajımız ve etkin liman yönetimimiz ile ihracatımızı geçen yıl aynı döneme oranla %131 oranında artırdık. Limancılık iş kolunu büyütme hedefiyle faaliyetlerine devam eden Akçansa Port Ambarlı Limanı’ndan sonra  Yalova terminalinden de üçüncü şahıslara hizmet vermeye başladı. Uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda 1915 Çanakkale Köprüsü’ne özel geliştirilen 1803 beton isimli ürünümüz ile projenin denizin ortasında devam eden beton dökümleri tamamlandı.  ‘dedi. Akçansa’nın iş süreçlerine dijitalleşmeyi de entegre ettiklerinin altını çizen Zenar; ‘Dünyaya örnek olacak projeler üzerine çalışıyoruz. Tüm fabrikalarımızı en üst dijital çözümlerle donatıyoruz. Hedefimiz fabrikalarımızda uygulayacağımız bu dijital ürün ve çözümleri ticarileştirerek şirketimizin karlılığına pozitif etki yaratmaktır” dedi.

Akçansa’ya yeni ödüller…

Akçansa’nın hazır beton sektöründe faaliyet gösteren markası Betonsa’nın Kemerburgaz Tesisi büyük bir başarıya imza attı. Betonsa Kemerburgaz Tesisi, Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi’nin (The Concrete Sustainability Council) belirlediği kurallar doğrultusunda, “GOLD - Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sürdürülebilirlik Belgesi”ne layık görüldü. Akçansa’nın, yeni mezun gençleri bünyesine katmak için başlattığı işe alım programı ‘Geleceği Birlikte Şekillendirelim’,  programı Management Center Türkiye tarafından ödüllendirildi. Akçansa’nın, yapılardaki sağlamlığa dikkat çekmek için hazırladığı www.betondafarkindalik.com web sitesi de, dünyanın en prestijli yarışmaları arasında gösterilen Uluslararası Stevie Ödülleri’nde, Yapı&Malzeme kategorisinde ödüle layık görüldü.

Akçansa Hakkında

Temelleri 1967 ve 1974 yıllarında Akçimento ve Çanakkale Çimento ile atılan ve 1996 yılında bu iki şirketin birleşmesi sonucunda Türkiye’nin en büyük çimento üreticisi konumuna gelen Akçansa, bir Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşudur. Çimento ve hazır beton üretiminde Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde faaliyet gösteren Akçansa, iştiraki olan Betonsa şirketiyle 1998 yılında birleşmesi sonucunda, Marmara ve Ege bölgelerine yayılmış 40’a yakın hazır beton tesisinde ‘Betonsa’ markasıyla hizmet vermektedir. Akçansa, dünya kalite standartlarına uygun ürünleri, kimliği, üstün hizmet anlayışı ve yüksek teknoloji donanımlı tesisleriyle ülkemizin çimento ihtiyacının yüzde 10’unu, toplam çimento ve klinker ihracatının ise yüzde 12,5’ini karşılamaktadır. Modern limancılık anlayışıyla hareket eden Akçansa Port markasıyla genel kargo, dökme yük, proje yükü, uluslararası ve dahili Ro-Ro, depolama, ardiye, konteyner operasyonları, CFS, dökme sıvı yük hizmetlerinin yanı sıra ‘butik hizmet’ anlayışına sahip limanlarından üçüncü şahıslara da hizmet vermektedir. Akçansa’nın vizyonu, tüm paydaşları tarafından güvenilen ve en çok tercih edilen iş modeline sahip şirket olarak, yapı malzemeleri sektöründe tüm sınırların ötesinde sürdürülebilir büyümektir. Akçansa’nın misyonu, toplumsal, çevresel, yasal ve etik değerlere bağlı kültürü ile tüm sosyal paydaşları için değer yaratarak, toplumun yaşam kalitesini yükselten lider yapı malzemeleri şirketi olmaktır. 

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol