Avrupa’nın yatak devi, Çanakkale’de bayilik veriyor…

Yatcop, dünyaca ünlü By Tonino Lamborghini ve Magniflex marka uyku ürünlerinin bir arada satıldığı “Sleep Shop” mağazaları ile Çanakkale’deki girişimcilere yatırım fırsatı sunuyor.

Avrupa’nın yatak devi, Çanakkale’de bayilik veriyor…

Yatcop, dünyaca ünlü By Tonino Lamborghini ve Magniflex marka uyku ürünlerinin bir arada satıldığı “Sleep Shop” mağazaları ile Çanakkale’deki girişimcilere yatırım fırsatı sunuyor.

26 Eylül 2017 Salı 17:25
Avrupa’nın yatak devi, Çanakkale’de bayilik veriyor…

YATCOP, Türkiye’nin yanı sıra Türki Cumhuriyetler ile Orta Doğu’daki 17 ülkede temsilciliğini yürüttüğü İtalyan Magniflex ve By Tonino Lamborghini marka yataklarında mağazalaşmaya gidiyor.  “Günde 10 bin yatak üretim kapasitesine sahip Avrupa’nın yarım asırlık İtalyan devi Magniflex’in tüm uyku ürünlerini ve dünyaca ünlü By Tonino Lamborghini yataklarını, Sleep Shop mağazaları üzerinden müşterilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz” diyen YATCOP Yönetim Kurulu Başkanı Davut Altunbaş, Çanakkale’de bayilik vereceklerini söyledi. “Türkiye’de yılda yaklaşık 4 milyon adet yatak satışı söz konusu. Bunun 1 milyonu kurumsal, kalanı ise bireysel satışlar. Pazarın yüzde 90’ını yaylı, yüzde 10’unu ise sünger yataklar oluşturuyor” diyen Altunbaş, yıllık ortalama yüzde 7-8 civarında büyüyen sektörün 1,25 milyar liraya yaklaşan bir pazar büyüklüğüne sahip olduğunu, KDV indiriminin de sağladığı katkı ile yılsonu itibariyle Türk yatak pazarının yüzde 20 civarında büyüyeceğini tahmin ettiklerini açıkladı. Çanakkale’deki girişimcilere, yatak sektöründe kazançlı bir yatırım fırsatı sunduklarını söyleyen Altunbaş, lokasyona göre değişmekle birlikte Sleep Shop mağazası açmak için ortalama 120 ila 200 bin liralık yatırım bütçesi gerektiğini belirtti. Magniflex’in kendi buluşu olan yeni nesil su bazlı sünger teknolojisi ile İtalya’daki tesislerde el değmeden üretilip, vakum paket içinde Türkiye’ye getirilen yaysız yataklar, Sleep Shop mağazalarında müşterileriyle buluşacak. Yeni mağaza konseptleri ve bayilik koşullarına ilişkin bilgi veren YATCOP Yönetim Kurulu Başkanı Davut Altunbaş, Sleep Shop’larda Magniflex ve By Tonino Lamborghini marka yataklar ile yastık, karyola, baza ve ev tekstil ürünlerinin yer alacağını söyledi. “Sleep Shop mağazalarında satışa sunulacak ürünlerin arkasında üretim ve tedarik konusunda çok güçlü ve köklü bir yapı var. Magniflex, İtalya’daki kendi tesislerinde yılda 3.2 milyon yatak üretiyor. Marka, uyku teknolojileri konusundaki inovatif ürünleriyle de yaysız yatak sektöründeki rakiplerinden oldukça farklı bir konumda bulunuyor. Üstelik tüm yataklar 12 yıl garantili” diyen Altunbaş, Çanakkale ile birlikte Türkiye’nin tüm illerini ve nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu önemli ilçelerini hedeflediklerini vurguladı. Kurumsal kimlik standartları dışında mağaza büyüklüğü konusunda kesin bir kural koymadıklarının altını çizen Altunbaş, “Mağaza büyüklüğü 40-50 metrekare de olabilir 1.000 metrekare de. Yatırım maliyetimiz, rakiplerle ve diğer pek çok sektörle karşılaştırıldığında oldukça uygun. Bununla birlikte yüksek oranda kar marjları söz konusu. Ayrıca, bayilerimizden herhangi bir isim hakkı bedeli ve cirodan pay talebimiz olmayacak. Dolayısıyla uygun lokasyondaki bir Sleep Shop mağazası, ortalama 3-4 ay gibi kısa bir sürede yatırım geri dönüşü sağlayabilecek” dedi.

YATCOP, Çanakkale’deki girişimcilere pek çok destek sunacak!

Sleep Shop mağazası açmak isteyen Çanakkale’deki girişimcilere ve yatırımcılara finans desteğinden kurumsal kimlik uygulamalarına, mağaza içi dekorasyondan pazarlama danışmanlığına kadar pek çok alanda destek vereceklerinin altını çizen Altunbaş, hali hazırda bir mağaza yatırımı bulunan ya da sıfırdan yeni bir iş kurmak isteyen girişimciler arasında, yarım asrı geride bırakan köklü Magniflex markasının ve Yatcop’un global vizyonu ile örtüşen adaylarla yola çıkacaklarını söyledi. Mağazalaşma sürecinin ilk adımında hedefte Çanakkale’nin yanı sıra; İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Adana, Bursa, Gaziantep, Tekirdağ, Edirne, Trabzon, Samsun, Manisa, Aydın, Denizli ve Muğla’nın bulunduğunu belirten Altunbaş, 2018 sonuna kadar Türkiye genelinde 20 mağazaya ulaşmayı beklediklerini ifade etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
MağazaAvrupaYatak
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol