Bayramiç'te balık fiyatları yüksek seyrediyor

Bayramiç ilçesinde balık fiyatları yüksek seyrediyor. Balıkçılar, fiyat yüksekliğini hava şartlarına ve bilinçsiz avlanmanın önüne geçilememesine bağladı.

Bayramiç'te balık fiyatları yüksek seyrediyor

Bayramiç ilçesinde balık fiyatları yüksek seyrediyor. Balıkçılar, fiyat yüksekliğini hava şartlarına ve bilinçsiz avlanmanın önüne geçilememesine bağladı.

04 Ekim 2017 Çarşamba 17:05
Bayramiç'te balık fiyatları yüksek seyrediyor

Hava şartlarının son günlerde olumsuz seyretmesi, balık fiyatlarını oldukça etkiledi. Sert rüzgar ve soğuk hava balıkçı teknelerinin işini zorlaştırınca balık fiyatları da düşme eğilimine giremedi. Özellikle geçen sene bolluğundan dolayı fiyatı 3-4 TL'ye kadar düşen ve sık sık sofraları süsleyen palamut balığı bu sene bekleneni veremedi. Bayramiç'te tezgahlarda yerlerini alan balıklar el yakıyor. Küçükkuyu'dan gelerek Bayramiç'te satış yapan Mert Balıkçılıkta istavrit 7 TL, hamsi 10 TL, kefal 10 TL, palamut tane 15 TL, barbun 20 TL, sardalye ise 7 TL'ye alıcı buluyor. Nadir Balıkçılıkta ise sardalye 7 TL, çupra 25-40 TL, levrek 30 TL, palamut tane 25-30 TL, istavrit 15 TL, barbun 30 TL, uskumru 40 TL'ye satılıyor. Balıkçılar, önümüzdeki günlerde balık fiyatlarının düşüşe geçmesini beklediklerini dile getiriyor. Nadir Balıkçılık'tan Volkan Kaçıkçı, fiyatların yüksek seyretmesini hava şartlarına ve bilinçsiz avlanmaya bağladı. Son günlerde kuvvetli rüzgar nedeniyle avlanmada sıkıntı yaşandığını dile getiren Kaşıkçı, "Havalar soğudukça balık fiyatları düşecektir ancak avlanmaya engel olacak derecede olumsuz giderse sıkıntı büyür. Bunun yanında bilinçsiz avlanma balıkçılığı çok etkiliyor. Balık tutanların kontrol edilmesi ve caydırıcı cezalar getirilmesi gerekiyor. Biz halkanın sonuyuz. Biz değil tekneler denetlenmeli ki balık nesli devam edebilsin. Cezalar çok hafif kalıyor. Yakalanan balık ve verilen zarar yanında cezalar gerçekten komik. Balık boyuna, trolle avcılığa ve av zamanına dikkat edildiği sürece denizde balık tükenmez. Bu sene küçük balıktaki fiyat yüksekliğinin bir sebebi de geçen seneki palamut bolluğudur. Palamut sürüleri küçük balıkları yediği için bu sene sıkıntı olur ama geçicidir. Doğa kendi dengesini her zaman sağlar" dedi. Mert Balıkçılık'tan Erdinç Gürtay ise kendi yakaladıkları balıkları sattıkları için biraz daha uygun fiyat sunabildiklerini aktardı. Gürtay, " Bence mevsime göre balık fiyatları normal. Balık daha bollaşmadı, ilerleyen günlerde fiyatlar ortalamasını bulur. Biz kendi yakaladığımız balığı sattığımız için fiyatları aşağı çekebiliyoruz. Balık avında da gerekli özeni göstererek doğanın döngüsüne zarar vermemeye çalışıyoruz. Sonuçta biz bu işten ekmek yiyoruz ve dünya bir günlük değil. Herkesin önümüzdeki seneleri de düşünmesi gerekiyor" diye konuştu. İl genelinde birçok noktada satış yaptıklarını dile getiren Mert Kocasoy, "Vatandaşımıza fiyatların yüksek gelmesi normal. Özellikle geçen seneki palamut bolluğu bu sene de vatandaşları aynı arayışa sevk ediyor. İlerleyen günlerde fiyatların çok daha uygun hale geleceğini söyleyebilirim. Yeter ki afet derecesinde hava şartları oluşmasın" dedi.

iha

Son Güncelleme: 04.10.2017 17:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol