Çanakkale Oda ve Borsaları Teknopark ’ta buluştu

Çanakkale ilinde faaliyet gösteren Oda ve Borsalar, Çanakkale Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. konferans salonunda yapılan toplantıda bir araya geldi.

Çanakkale Oda ve Borsaları Teknopark ’ta buluştu

Çanakkale ilinde faaliyet gösteren Oda ve Borsalar, Çanakkale Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. konferans salonunda yapılan toplantıda bir araya geldi.

27 Aralık 2019 Cuma 13:12
Çanakkale Oda ve Borsaları Teknopark ’ta buluştu

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'nın katılımlarıyla ve Çanakkale Ticaret Borsası ev sahipliğinde yapılan toplantıda, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Çetin, Biga Ticaret Borsa Başkanı Mesut Okyay, Yönetim Kurulu üyeleri Oda Genel Sekreterler katılımları ile gerçekleştirildi

Çanakkale ili Oda ve Borsaları Yönetim Kurulu Başkanları, bir önceki toplantıda alınan karar gereği TOBB’ne Sektör Meclisleri ile ilgili yazılan yazıya halen bir cevap gelmediğini belirterek tekrar hatırlatılmasına karar verildi.

Oda ve Borsa ortak toplantısında, Çanakkale Tenopark A.Ş. tanıtım sunumu yapıldı, OSB’lerin durumu, Kamu-Sanayi-Üniversite işbirliğinde yapılabilecek çalışmalar görüşüldü. UMAT Gümrük ve Turizm A.Ş. yeni projesi hakkında Borsa Başkanı Kaya Üzen tarafından bilgilendirme yapılarak, Çanakkale limanına konteyner özelliği kazandırılması konuları ve gündem maddelerinin görüşülen toplantıda, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç, Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Tennioğlu, Ersin Kahraman, Volkan Temiz ve Mehmet Önen’de katıldı.

“Her platformda Çanakkale 17 plaka olarak hareket etmeliyiz.”

Çanakkale Teknopark Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Semizoğlu; “Çanakkale’ye son dönemde orta ve büyük ölçekli yatırımcıların ilgisinin farkındayız. 1915 Çanakkale Köprüsü ve Ezine Gıda İhtisas OSB yatırımları bölgemizde büyük fırsatlar yaratacak. Bizler Çanakkaleli iş insanları olarak bu fırsatları yakalayıp, ilimizin rekabet gücünü arttırıcı projeler üretmeliyiz. Bunun için ilimizi her platformda 17 Plaka olarak hareket etmeliyiz. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Çanakkale’de faaliyet gösteren tüm Oda ve Borsalarımızın katılımlarıyla Nisan 2020’de Çanakkale –Yunanistan iş Formu düzenlemek için çalışmalarımıza başladık. İlimizin öne çıkan sektörlerini ve katma değerli ürün üreten firmalarımızı Yunanistan iş insanlarıyla bir araya getirerek, karadan ve denizden en yakın komşu ülkemizle olan ticaretin arttırılmasını hedefliyoruz. Ezine Gıda İhtisas OSB’nin kurulmasıyla ilimizde birçok sektörde yenilik ve rekabet gücümüzde artış bekliyoruz. Oda olarak Ezine Gıda OSB’mizin en kısa sürede tamamlanması için her türlü desteği veriyoruz. İnşallah ekonomimize artı değerler katacak bu yapıyı Çanakkale’de faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşların destekleriyle en kısa sürede hayata geçireceğimize inanıyoruz. Zor bir yılı geride bıraktık. İnşallah 2020 yılında iş insanları olarak daha güzel çalışmalara imza atar, daha fazla katma değer üreterek bölgemizde kalıcı istihdama destek oluruz. “dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol