ÇATOD EMITT Fuarı’na hazır

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer 25-28 Ocak 2018 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan EMITT Fuarı’na geniş bir katılım sağlayarak Çanakkale’mizin en iyi şekilde tanıtımını yapacaklarını söyledi.

ÇATOD EMITT Fuarı’na hazır

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer 25-28 Ocak 2018 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan EMITT Fuarı’na geniş bir katılım sağlayarak Çanakkale’mizin en iyi şekilde tanıtımını yapacaklarını söyledi.

22 Ocak 2018 Pazartesi 11:55
ÇATOD EMITT Fuarı’na hazır

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer, dünyanın en büyük beşinci fuarı olma özelline sahip EMITT’e katılımın her geçen gün arttığını belirterek, “22. EMITT Fuarı 25-28 Ocak 2018 tarihleri arasında İstanbul’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak. Dünyanın en büyük beşinci fuarı olma özelline sahip EMITT her geçen gün hem katılımcı sayısını, hem de ziyaretçi sayısı arttırıyor.  Bizlerde Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) olarak yaklaşık olarak EMITT’in kurulduğu günden buyana fuara katılım sağlıyoruz. EMITT’e rakamlarla kısaca bir baktığımızda 80 ülkeden yaklaşık 650’nin üzerinde farklı alanlarda katılımcının olduğunu görüyoruz. Yurt içi yurt dışı ziyaretçi sayılarına baktığımızda da yaklaşık 3 bin 500 civarında uluslar arası ziyaretçiye karşılık, 45 bin civarında da yerli ziyaretçinin olduğunu görüyoruz. Bu sayı da her geçen gün giderek artıyor. Tabii ki ülkeler ve bölgeler bu fuarda birçok alanda kendilerinin tanıtımını yapıyorlar. Fuara en çok katılım gösteren ülkelerin başında ise Türkiye’nin dışında İran, Almanya, Yunanistan, İngiltere, Suudi Arabistan, Arnavutluk, Makedonya, Azerbaycan ve Cezayir yer alıyor. Bunun dışında genel olarak fuarın profiline baktığımızda ziyarete gelenlerin yüzde 94’ünün gelecek yıl tekrar EMITT’i ziyaret ettikleri görülüyor” dedi.

Fuara geniş katılım olacak

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) olarak bu yıl yine EMITT Fuarı’nda bütün sektör paydaşları ile yer alacaklarını da belirten Armağan Aydeğer, “Burada EMITT’in farklı salonlarında özel işletmelerimizin kiralamış oldukları stantlarda Çanakkale bölgemizi ve yöremizin değerleri ile özellikle bu yılda çok özel olan 2018 Troia Yılı’nı canı gönülden tanıtıyor olacağız. Bunun yanı sıra Çanakkale Valiliğimiz önderliğinde 5. holde de yaklaşık 320 metrekarelik bir alanda Çanakkale ilimiz ve tabii ki bu yılın en önemli konularının başında yer alan 2018 Troia Yılı tanıtılıyor olacak. Bu çerçevede bizlerde Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) olarak Çanakkale standının içerisinde hazır bulunacağız. Yine orada sektör temsilcilerimiz de yer alacak. Tabii ki bunların yanında Çanakkale’nin turizmdeki çok önemli paydaşları arasında yer alan TURSAB, ÇTSO, Çanakkale Ticaret Borsası, Biga Ticaret Sanayi Odası, Biga Ticaret Borsası, Gelibolu Ticaret Sanayi Odası, ÇARO, ÇATUD, ÇOMÜ, Çanakkale Belediyesi ve Gelibolu Belediyesi de fuarda yer alacaklar” diye konuştu.

Fuara gelenleri giriş kapısında büyük bir Troia Atı karşılayacak

Bu yıl EMITT Fuarı’nda bu yıla özel olarak fuarın giriş noktasında büyük bir Troia Atı bütün ziyaretçileri karışılacağını da belirten Armağan Aydeğer, “Bu ilimizin tanıtımı açısından çok önemli. Çünkü fuarın ana noktasında hergün binlerce ziyaretçi Troia’yı, 2018 Troia Yılı’nı ve Çanakkale’yi görecek. Bu önemli tanıtımla Çanakkale’ye olan ilginin artacağına inanıyoruz. Yine Çanakkale Valiliği koordinasyonundaki stantta ise Troia’dan çok önemli değerleri, Troia’nın kahramanlarından yer alan motifleri, kişileri ve bireyleri bir şekilde orada görüyor olacağız. Bu da fuarın ziyaretçilere yansıtacağı önemli sürprizlerden birisi olacak. Bunun dışında fuar alanında Çanakkale Valiliği koordinasyonda üniversitemizin katkıları ile çeşitli görsel performanslar gerçekleştirilecek. Bunlarda yine fuarın değerini arttıracak unsurlar olacak” ifadelerini kullandı.

Çanakkale sunumu yapılacak

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer, EMITT Fuarı’nda çok önemli bir çalışmaya destek olacaklarını da belirterek, “Çanakkale Valiliğimizin girişimleri ile EMITT Fuarı’na katılan yaklaşık 700’e yakın uluslar arası yabancı seyahat acentesinin katılımı ile gerçekleşecek toplantıda bir Çanakkale sunumu yapacağız. Bu sunum EMITT Fuarı’nın ikinci günü olan 26 Ocak günü gerçekleştirilecek. Burada yurt dışından gelen 700’e yakın seyahat acentesine 2018 Troia Yılı’nı, Çanakkale’nin turistik ve kültürel değerlerini anlatacağız. Bunun ile ilgili çeşitli materyalleri kendilerine takdim edeceğiz ve önümüzdeki süreç içerisinde özellikle 2018 Troia Yılı ile ilgili birlikte bölgemizdeki gelişen yeni turizm alternatifleri, çeşitleri ve rotalar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

“Fuarda Çanakkale’yi tanıtan firmaların sayısı her geçen gün artıyor”

EMITT Fuarı ile birlikte özel işletmelerin farklı alanlarda ve salonlarda kendi markalarını ve ürünlerini de tanıtıyor olacaklarını ifade eden Armağan Aydeğer, “Bunun için hem çok gururluyuz, hem de çok heyecanlıyız. Şahsen 20 senedir EMITT Fuarları’nı bire bir takip edip katılan bir kişi olarak şunu söylemek isterim ki, fuarın yaklaşık 10 sene öncesine baktığımızda burada Çanakkale’yi tanıtan firmaların sayısı yok denecek kadar azdı. Fakat bugün baktığımızda en az 7-8 tane turistik tesisimiz fuarda kendi stantları ile Çanakkale’yi ve değerlerini tanıtıyorlar. Bunların sayısının her geçen gün artması bölgedeki turizm kapasitesinin de artması ile ilişkili bir durum. Fakat şunu çok yürekten söyleyebilirim. Turizm gerçekten çok fedakarlık isteyen bir sektör. Bu çerçevede bu fedakarlığı paylaşıp burada hem emek olarak, hem de maddi ve manevi büyük gayret sarf eden bütün meslektaşlarımı gönülden, yürekten kutluyorum. İnşallah 2018 Troia Yılı sadece bölgemiz için değil, ülkemiz içinde çok başarılı bir turizm yılı olur” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çatodEmitt
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol