Depremde 10 ev hasar gördü

Ahmetçe köyünde on evde hasar gördü

Depremde 10 ev hasar gördü

Ahmetçe köyünde on evde hasar gördü

20 Şubat 2019 Çarşamba 23:55
Depremde 10 ev hasar gördü

Merkez üssü Ayvacık’ın Tartışık köyünün 8.4km derinliğinde meydana gelen 5.5 büyüklündeki depremin ardından meydana gelen arkcılar endişeye neden oldu. Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamaya göre; "İlimiz Ayvacık ilçesinde 20 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 21:23’te 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığının merkez üssünü Ayvacık ilçesi (Tartışık köyüne 3,5 km uzaklıkta) olarak saptadığı deprem, yerin 5,95 kilometre derinliğinde meydana gelmiştir.
Meydana gelen depremin ardından İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi (AADYM) acilen toplanmış olup, depremle ilgili gerekli çalışmalara başlanmıştır.
İlçe Kaymakamlıkları, AFAD, Emniyet, Jandarma, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Muhtarlarca bölgede yapılan taramalar neticesinde ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı meydana gelmediği anlaşılmıştır.
Taramalar neticesinde ilk gelen bilgilere göre deprem nedeniyle Ayvacık ilçesine bağlı bazı köylerde eski ve oturulmayan binalarda kısmi çatlaklar oluştuğu bilgisi alınmıştır.
Ayrıca, Ayvacık’ta 10’a yakın vatandaşımızın deprem korkusuyla hastaneye başvurduğu bilgisi alınmış olup, merkez ve diğer ilçelerimizde deprem nedeniyle hastanelere herhangi bir başvuru olmamıştır" dendi

Merkez üssü Ayvacık’ın Tartışık köyünün 8.4km derinliğinde meydana gelen 5.5 büyüklündeki depremin ardından 10 ev kısmı hasar gördüğü gelen bilgiler arsında.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleDepremAyvacık
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol