Erkek; “Öğretmenlerimiz hak ettiği değeri görmeli!”

CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Erkek; “Öğretmenlerimiz hak ettiği değeri görmeli!”

CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

25 Kasım 2018 Pazar 14:39
Erkek; “Öğretmenlerimiz hak ettiği değeri görmeli!”

CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek mesajında; “Biz ebeveynler, hayatımızın en önemli varlıkları olan çocuklarımız için, onların geleceği için çabalıyoruz. Bu kadar değer verdiğimiz evlatlarımızı emanet ettiğimiz öğretmelerimize de aynı değeri vermek, onların emeğine saygı göstermek şüphesiz ki geleceğimize saygı duymaktır. Fakat üzülerek söylüyorum, bu kadar saygın bir mesleğe gereken önem verilmiyor. Gelişmiş ülkelerin ortak özelliği, tıpkı Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmelere verdiği değer gibi, eğitime ve öğretmene değer vermeleridir.” dedi. Erkek, öğretmenler için meslek yasası çıkarılması gerektiği vurgusunu yaparak şunları söyledi: “Çocuklarımızın topluma faydalı bireyler olarak yetişmesinde hayati bir rol oynayan öğretmenlerimizin bu gün bir meslek yasası yok. Bu bizim için bir utançtır. Öğretmenlik mesleğini ayaklar altına alan, prestijini zedeleyen bir anlayışın hakim olduğu Milli Eğitim sistemi, milli olamaz toplumu topyekun geriye götürür. Bugün eğitim fakültelerinde okuyan öğretmen adaylarımız atanma korkusu yaşıyorsa orada sıkıntı var demektir.”

Öğretmen maaşlarının gün geçtikçe eridiğinin altını çizen Erkek; “Her geçen gün mum gibi eriyen maaşları ile geçim sıkıntısı yaşayan öğretmenlerimizin ekonomik durumuna bakalım;  1 ABD dolarının ortalama 1.30 TL olduğu 2008 yılında 1.196 TL aylık alan bir öğretmen 920 ABD doları alabiliyordu, 13 Eylül 2018 itibariyle ortalama 3 bin 620 TL alan bir öğretmenin dolar bazında aldığı maaş 584 ABD doları (1 $=6,20 TL) seviyesine indi. Oturup düşünmek lazım, bizim evlatlarımızı yetiştirecek, topluma şekil verecek olan bu insanlar, geçim derdine mi düşsün, yoksa topluma faydalı insanlar yetiştirmeye mi odaklansın?” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesindeki düşüşü hatırlatan Erkek, “Milletin parasıyla yapılan saraylarda yaşayıp, adını bile duymadığımız yiyeceklerle beslenenler kendilerine istedikleri gibi zam yapıyorlar ama tüm topluma dokunan, geleceğe yön veren öğretmenlerimiz açlığa mahkum ediliyor. MEB bütçesinden eğitim yatırımlarına ayrılan payın yüzde 17,18’den yüzde 8,36’ya düşürüldüğü de göz önüne alındığında bu iktidarın eğitime ve öğretmene verdiği değeri çok net bir biçimde görebiliyoruz.” şeklinde konuştu.

Erkek son olarak şunları ekledi: “24 Kasım Öğretmenler Gününde çizmiş olduğum bu vahim tablo öğretmenlerimizi ümitsizliğe sürüklemesin. Cumhuriyet Halk Partisi öğretmenlerimizin her zaman yanındadır ve yanında olmaya da devam edecektir. Bu bozuk düzen böyle sürmez. Öğretmenlerimiz hak ettikleri değeri yeniden kazanıncaya kadar mücadelemiz sürecek. Bu duygularla öncelikle Başöğretmenimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol