Genç Çiftçi Projeleri sahiplerini bekliyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın önemli projelerinden biri olan Genç Çiftçi Projesi’nin sonuçlanmasıyla birlikte, hak sahibi olan 16 bin 733 genç çiftçi 30 bin lira hibeli projelerini hayata geçirme fırsatı buldu.

Genç Çiftçi Projeleri sahiplerini bekliyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın önemli projelerinden biri olan Genç Çiftçi Projesi’nin sonuçlanmasıyla birlikte, hak sahibi olan 16 bin 733 genç çiftçi 30 bin lira hibeli projelerini hayata geçirme fırsatı buldu.

05 Temmuz 2018 Perşembe 13:17
Genç Çiftçi Projeleri sahiplerini bekliyor

Hibe almaya hak kazanan genç çiftçilerin isim listelerinin askıya çıktığını belirten Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya; “Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu bu projeyle birlikte tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerimizin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeylerinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlanması gibi amaçları sayabiliriz. Bahsedilen bu amaçlara bakacak olursak bu projenin gençlerimiz için ne kadar önemli olduğunu gözler önüne sermektedir. Uygulamaya konulan bu program kapsamında genç çiftçilere, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, serbest sistem yumurta tavuğu yetiştiriciliği, ipek böceği yetiştiriciliği, meyve, bağ ve diğer üzümsü bitkilerden bahçe tesisi, örtü altı sebze ve süs bitkisi yetiştiriciliği, mantar (beyaz şapkalı/istiridye mantarı) üretimi, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği ve coğrafi işaretli ürün yetiştiriciliği konularında hibe desteği verilecektir” dedi.

“Hepimiz biliyoruz ki tarım ve hayvancılık ekonominin en temel kaynaklarından biridir” diyen Kaya; “Ülkemizin kalkınması, kırsal nüfusumuzun kalkınmasından geçmektedir. Bu bağlamda kırsal nüfusun önemi de ortaya çıkmaktadır. Kırsal alanda tarımsal faaliyetlerini devam ettirmek isteyen üreticilerimize bakanlığımızın destekleri her geçen gün artmaktadır. Bu tarz projeler günümüze ve yarınımıza sahip çıkılması açısından oldukça önem arz etmektedir. Bu projeyle kırsalda yaşamlarını devam ettirmek isteyen gençlerimize kendi işlerini kurma fırsatı verilerek kırsalda hayatlarını devam ettirmeleri sağlanmaktadır. Kırsala yönelik yapılan bu tür projeler istihdama ve üretime ciddi katkılar sağlayacağı gibi gençlerimizin köylerden kentlere göçlerinin önüne geçerek kırsalda yaşlanan nüfusun gençleşmesinde de önemli rol oynayacaktır. Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu son derece önemli bu türdeki projeleri üreticilerimizin takip etmesi ve değerlendirmesi kendilerinin ve ülkemizin menfaatinedir. Üreticilerimiz kendi amaçlarına uygun olan projelere başvurarak üretimlerini ve gelirlerini arttırmaya çalışmalıdırlar. Bu projeden yararlanan üreticilerimizin işlerine sahip çıkarak işletmelerindeki sürekliliği sağlaması gerekmektedir. Çünkü üreticilerimizin işletmelerine sahip çıkması demek önümüzdeki dönemlerde uygulamaya konulacak olan bu gibi projelerin artarak devam etmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bende bu proje kapsamında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Proje sahiplerine hayırlı olmasını temenni eder, kazançlarının bereketli olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çiftçiTarımGıda
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol