Semizoğlu; “Bu bir bayrak yarışıdır”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Selçuk Semizoğlu; “Bu bir bayrak yarışıdır ve her inişin bir çıkışı, her başlangıcın bir sonu olduğu gibi bu görevlerin de bir sonu olacaktır” dedi.

Semizoğlu; “Bu bir bayrak yarışıdır”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Selçuk Semizoğlu; “Bu bir bayrak yarışıdır ve her inişin bir çıkışı, her başlangıcın bir sonu olduğu gibi bu görevlerin de bir sonu olacaktır” dedi.

25 Nisan 2018 Çarşamba 13:28
Semizoğlu; “Bu bir bayrak yarışıdır”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, seçimlerin ardından ilk olağan Meclis toplantısında bir araya geldi. ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Okyay; “Öngörülmesi mümkün olmayan, sadece değişimi üretenlerin ve adapte olanların yönetebildiği kaotik bir dönemin içindeyiz. Böyle bir dönemde hedeflerimizden sapmak istemiyorsak oyun kuruculardan biri olmak zorundayız. Bu anlamda Cumhurbaşkanlığı sistem değişikliğinin, ülkenin katma değerini ve hızını top yekûn artıracak bir verimlilikte gerçekleşmesinin çok kritik önemi var. Bunun dışında savunma ve havacılık başta olmak üzere geleceğin kritik sektörlerinde kendi tasarım ve üretim kabiliyetine ulaşmış bir ülke haline gelmemiz lazım. Bunu yaparken önkoşul olarak, insan kaynağımızın yetkinliklerini, yabancıların kısaca STEM dediği bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik odaklı bir eğitim sistemiyle çağın ötesine taşıyabilmeyi başarmalıyız. Çünkü teknoloji, günümüzün ve yakın geleceğin en büyük oyun değiştiricisi olmaya devam edecek ve bizim hem teknoloji üretebilen bir insan kaynağına ve üretim sistemine, hem de teknolojiyi kendine çekecek bir yatırım iklimine ihtiyacımız var” dedi.

“Bu bir bayrak yarışıdır”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı T. Selçuk Semizoğlu ise, yeni meclisin 55 meclis üyesinden oluştuğunu, bu meclis üyelerinden 28 kişinin yeni meclis üyesi olduğunu söyledi. Semizoğlu; “Ayrıca % 55 katılım ve şölen havası içerisinde geçen seçimlerimizde herhangi bir tatsızlık olmaması beni ayrıca mutlu etmiştir. Son derece demokratik bir havada geçen seçim öncesi ve seçim süreci Çanakkale’mize yakışmıştır. Seçim esnasında siyasi parti temsilcilerimizin takındıkları tarafsız tutum, meclisimizin kalitesine olumlu yansımalarını göstermiştir. Huzurlarınızda siyasi parti temsilcilerine de takındıkları bu tarafsız tutum için teşekkür ediyorum. Ayrıca meclisimizin oluşmasından sonra 19 Nisan 2018 günü yapılan Meclis Başkanlık Divanı, Yönetim Kurulu üyeliği, Disiplin Kurulu üyeliği, TOBB delegeliği seçimlerinde şahsıma ve arkadaşlarıma verdiğiniz destekten dolayı hepinize çok teşekkür ederim. İnanın hayatımın en zor 4 gününü yaşadım. Bu zorluk seçilip seçilememe kaygısı değildi inanın. 28 yeni üyeli bu pırıl pırıl meclis üyeleri arasından bu listeleri oluşturmak gerçekten çok zordu. Üzdüğün kırdığım arkadaşım varsa lütfen özrümü kabul etsin, daha önce söylediğim gibi bu bir bayrak yarışıdır” diye konuştu.

“Çok ve verimli çalışmamız gerekiyor”

“Geçtiğimiz 4 yıl 8 aylık dönemde ülkemiz çok büyük sınavlardan geçmiş ve çok şükür hepsini başarıyla atlatmıştır” diyen Semizoğlu; “17-24 Aralık ekonomik darbe girişimi, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve sınır dışı Afrin operasyonu bunlardan bazılarıdır. Ülkemizde bunlar yaşanırken bizimde ilimizin tacir, tüccar ve sanayicisinin odası olarak bunlardan etkilenmemiz gayet doğaldır. Yine de bütün bu olumsuzluklarla beraber bir çok projeyi başlattık, bunlardan bir kısmı bitti bir kısmı ise hala devam ediyor. Meclis Başkanımızın meclis oluştuktan sonra yapmış olduğu konuşmasında da belirttiği gibi seçilen 55 meclis üyesi arkadaşımızın komitelerinden aldıkları fikirleri meclisimize taşımaları yani konuşan bir meclis çok daha yararlı olacaktır Çanakkale’mizin ticareti ve sanayisinin gelişmesi açısından. Meclis toplantılarının arkadaş toplantısı gibi samimi ve çoksesli olması verimlilik açısından çok önemlidir bence. Neyse artık önümüze bakma zamanıdır, iddialı geldik dolayısıyla beklentiler çok, bunun içinde çok ve verimli çalışmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Adaylardan projelerimiz için destek sözü almalıyız”

Seçimlere de değinen Semizoğlu; “Önümüzde çok kısa bir zaman sonra seçim var. Şimdiden seçimden çıkacak sonucun vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu seçim demokrasinin gereği olması ile birlikte bence bir fırsattır. 2017 Nisan ayındaki referandumdan sonra başlayan yönetim değişikliği tartışması, bu seçimin sonucu ne olursa olsun son bulacaktır ve ülkemizdeki siyasi gerginlik bitecektir diye umuyorum. ÇTSO olarak Çanakkale’de yaşayan, iş yapan evine ekmek götürmeye çalışan yaklaşık 7000 üyemizin temsilcileriyiz. Bu seçim süresince odamıza gelecek siyasi parti temsilcileri ve adaylardan projelerimiz için yazılı ve sözlü destek sözü almalıyız. Ticaret sitesi projemiz ilimiz için olmazsa olmazdır. Her siyasi ve bürokratın yıllardır olumlu baktıklarını ve destek olacaklarını söylemelerine rağmen somut bir yol kat edemedik. Bu projeyi adayların projeleri arasına almalarını sağlamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Yine başka bir isteğimiz, ilimizin lokomotif sektörlerinden inşaat sektörü için. 2006 yılında yürürlüğe giren kanunla yabancıya mülk satışı ilimizin birçok bölgesinde yasaklanmıştır” diyen Semizoğlu; “2006 yılında yürürlüğe giren kanunla ilimiz dışında yasaklanan il ve bölgelerin birçoğunun yasağı kaldırılmış veya gevşetilmiş ise de Çanakkale için pozitif bir gevşeme olmamıştır. Biz bunu bu meclis ve bu yönetim ile sağlayabiliriz. Yeter ki birlik olduğumuzu, pozitif düşündüğümüzü ve kararlı olduğumuzu kanıtlayalım. Biz binlerce dönüm vatan toprağını üç beş kuruşa satalım demiyoruz. Biz ilimiz sosyal ve kültürel yapısına uygun yaşamak isteyen veya vaktinin bir kısmını Çanakkale’mizde geçirmek isteyen dünya vatandaşlarının ilimizden mülk almalarına izin verilmesini istiyoruz. Eğer bir şirket gelip Çanakkale hudutları dahilinde bir işyeri veya fabrika kuracaksa kurallar dahilinde kurabilmelidir. Bu tesis Çanakkale’de iş arayan vatandaşımıza iş olanağı sağlar. Bu tesis Çanakkale küçük sanayisine iş olanağı sağlar vs. vs. biz buna neden karşı çıkalım, bizim bunu ısrarla desteklememiz ve olması için çaba sarf etmemiz gerektiği inancındayım. Bankaların birçoğunun yabancı sermayenin elinde olduğu ülkemizde neredeyse sadece Çanakkale’nin koruma altına alınması düşündürücüdür ve kabul edilemez. Ayrıca ilimizin teşvik uygulamalarında 2. bölgede olması da yine sürekli dile getirdiğimiz bir haksızlıktır. Bu haksızlığın giderilmesini de gelen siyasilerimizden istemeliyiz” şeklinde konuştu.

Meclis üyeleri Alaaddin Burak Kunt, Şakir Kutluay, Armağan Aydeğer, Hayrettin Çetinkaya,  Ahmet Çelik, Turgay Kılıç ile Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Ersoy’un konuşmalarının ardından 2018 Mart  ayı mizanı ile ilgili rapor, Hesap İnceleme Komisyon üyesi Şerif Mutlu tarafından okundu. Hesapları İnceleme Komisyonu üyeleri seçiminin ardından, Meclis toplantılarının gün ve saatleri belirlendi. Meclis toplantısı, gündeme gelebilecek diğer konuların görüşülmesiyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleçtsoTicaret
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol