Sertifikalar sahiplerini buldu

Bozcaada ilçesinde yöre halkına yönelik 25-28 Mayıs 2019 tarihleri arasında düzenlenen “Ev Pansiyonculuğu Eğitimi Kursu”nu başarı ile tamamlayarak belge almaya hak kazanan 44 kursiyere başarı belgeleri takdim edildi.

Sertifikalar sahiplerini buldu

Bozcaada ilçesinde yöre halkına yönelik 25-28 Mayıs 2019 tarihleri arasında düzenlenen “Ev Pansiyonculuğu Eğitimi Kursu”nu başarı ile tamamlayarak belge almaya hak kazanan 44 kursiyere başarı belgeleri takdim edildi.

28 Haziran 2019 Cuma 15:09
Sertifikalar sahiplerini buldu

Açılışta konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz; “Kültür varlıkları nasıl yaşatılır ve ihya edilirse bunun karşılığı turizm olarak döner. Dolayısıyla bu amaçla ilimizde 2018 Troya Yılı münasebetiyle 2863 sayılı Kültür Varlıkları Kanunu kapsamında birçok kıymetli eserimiz ihya edildi ve ihya edilmeye devam ediyor. 2018 yılının en önemli çıktılarından biri de bildiğiniz üzere 75 Milyona mâl olan Troya Müzesi’dir. Bu Müze 2023’te Cumhuriyetimizin 100. Yılında bitecek bir projeydi ama gerçekten de bu çok kıymetli eserde 2018 Troya Yılı kapsamında açılmış oldu. Bu da Çanakkale turizmine ve ulusal anlamda ülke turizmine çok büyük bir ivme kazandırdı. Bozcaadamızın da içinde yer aldığı Troas Kültür Rotası kapsamında birçok bölgedeki eserler de ayağa kaldırılmaya devam ediyor. Çanakkale Valiliği himayelerinde bu bölgelere ciddi anlamda büyük yatırımlar yapılmakta. Bu İl ve İlçelere ne kadar yatırım yapsak azdır. Ülkemiz imkanları bağlamında birçok proje hayata geçirilmeye çalışılıyor. Bozcaada Kale’si, geçmiş kaymakamlarımız ve şu anki yönetimde bulunan Kaymakamımız Sayın İbrahim Gültekin’in çalışmalarıyla “Yaşayan Kale” olma yolunda ciddi anlamda yatırım ve çalışmalarda bulunulmaya devam etmekte. Bildiğiniz üzere Bozcaada’da İlçe Halk Kütüphanemiz mevcut. Yeni binaya taşınması için çalışmalarımız devam ediyor. Maliye Bakanlığı’ndan 2 katlı taş bir binanın tahsisatını aldık. Önümüzdeki dönemlerde orasıyla ilgili de çalışmalarımız olacak. İnşallah siz değerli Bozcaadalı hemşehrilerimize hizmet vermeye çalışacak. Bakanlığımız son yıllarda gerçekten okuyucuların talep ettiği en güncel kitapları ve süreli yayınları göndermeye çalışıyor. Tabi bu mekanları sizler yaşatıyorsunuz. Hep beraber bu adaya sahip çıkıyoruz ve çıkmaya da devam edeceğiz. Sahip çıkma anlamında, turizmi en yeni ve en güzel şekilde yapmak için gayret gösteriyoruz. Sizler de bu gayrete el verdiniz ve bir pansiyonculuk kursunu bitirdiniz. Kursun amacı gelen misafirlerimize, ziyaretçilerimize en iyi şekilde hizmet vermektir. Bu kursa katılımlarınızdan dolayı hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Kısa sürede de olsa bu duygu ve düşünceyle özel işlerinizi geride bırakarak kursu tamamladınız. Ayrıca kursa desteklerinden dolayı Bozcaada Kaymakamlığı’na, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Halk Eğitim Merkezi’ne ve her şeyden önce siz değerli kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Belgelerinizin hepinize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin ise; “Böyle müstesna bir coğrafyada hem bu ülke hem de tüm dünyaya turizm hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Her şeyde olduğu gibi eğitim, turizmde de olmazsa olmaz bir etkendir. Bir işi yaparken bilerek, eğitimini alarak yapmak o işi daha iyi yapmaya vesile oluyor. Sizler de bu konuda bu eğitimi başarıyla yerine getirdiniz. İnşallah sonraki dönemlerde de başarılı olursunuz. Hepinizi gönülden tebrik ediyor, hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum” diye konuştu. Konuşmalarının ardından kursu başarıyla bitiren kursiyerlere eğitim belgelerini, Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıdvan Alınmaz takdim etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol