Taşeron işçiler umutlu (ViDEO)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taşeron işçiler ile ilgili açıklamasının ardından kamu kurumlarında taşeron olarak çalışan işçiler büyük bir mutluluk yaşadı.

Taşeron işçiler umutlu (ViDEO)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taşeron işçiler ile ilgili açıklamasının ardından kamu kurumlarında taşeron olarak çalışan işçiler büyük bir mutluluk yaşadı.

06 Aralık 2017 Çarşamba 13:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Grup Toplantısı'nda taşeron işçilerle ilgili yaptığı açıklamada: " Yaklaşık 900 bin çalışanımızı ilgilendiren taşeron olarak bilinen alt işveren işçileriyle ilgili düzenlemeye değinmek istiyorum. Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz, belediyelerde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek. Yine kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyumuzda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi çözmüş oluyoruz. Bu arada komisyonlar, taşeronlar ortadan kalkıyor. Belediyelerde de iktisadi teşekküllerinin görevlisi olarak devam ediyor. Nasıl? Böylece hepsi işçi kadrosuyla görev alıyorlar. Belediyelerde belediye personeli olacaklar. Hayırlı olsun diyorum." İfadeleri taşeron işçilerin büyük bir mutluluk yaşamasına neden oldu.

Kanayan yaramız sona erdi

Çanakkale’de ki bazı kamu kuruluşlarında taşeron işçi olarak çalışan vatandaşlar taşeron işçilere kadro verilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek bu konudaki memnuniyetlerini dile getirdiler.

Asım Alaca: Yıllardır taşeron işçiler olarak kadro bekliyorduk. Bunu da Sayın Cumhurbaşkanımız bugün bize müjdeyi verdi. Allah ondan razı olsun, halkın içinden gelen bir Cumhurbaşkanımız var. İşçileri düşündüğü için, işçilerin halinden anladığı için kendisine minnettarız.

İmren Özbinar: Yıllardır beklediğimiz kanayan yaramız olan taşeronla ilgili çalışmalara bu sene sona erdi. Cumhurbaşkanımıza, Sayın Devlet Büyüklerimize bu konuyla ilgili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Pınar Şahin: Bunu yıllardır bekliyorduk zaten. Bizim için zor bir durumdu, beklediğimiz bir haberi almak tabii ki bizi mutlu etti. Bunun için Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bununla ilgili daha da güzel haberler alırsak seviniriz.

Gülhan Şener: Çok sevindik. Biz işe girdiğimiz tarihten beri beklenen şeydi bu. Yaklaşık biz 9 yıldan beri çalışıyoruz bu kurumda ve o tarihten itibaren böyle bir şeyin olacağını biliyordu, söylüyorlardı, güzel bir şey hayırlı olsun.  Çalıştığımız kurumda da kadrolu olarak kalmak çok güzel. Birde haklarımız nasıl olacak, diğer kadrolu işçiler gibi mi olacak yoksa eski şekilde mi devam edecek yani detayları öğrenirsek daha iyi olur.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 07.12.2017 12:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol