Türkiye Kooperatifler Fuarı’na yoğun ilgi

Çanakkale Tarım ve Kültürel Kooperatiflerle Ticaret Bakanlığı'nın Türkiye Kooperatifler Fuarında temsil edildi.

Türkiye Kooperatifler Fuarı’na yoğun ilgi

Çanakkale Tarım ve Kültürel Kooperatiflerle Ticaret Bakanlığı'nın Türkiye Kooperatifler Fuarında temsil edildi.

09 Aralık 2019 Pazartesi 13:33
Türkiye Kooperatifler Fuarı’na yoğun ilgi

Ticaret Bakanlığı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye Kooperatifler Fuarı "Küresel Ekonomiye Kooperatif Etkisi" teması ile 5-8 Aralık 2019 tarihlerinde ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezinde ziyaretçilerle buluştu. Katılımın oldukça yüksek olduğu ve açılışını Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay’ın gerçekleştirdiği Fuar'da çeşitli illerden 160'tan fazla başarılı kooperatif ve kooperatif üst kuruluşu ürünlerini ve hizmetlerini sergiledi. Çanakkale'den Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, Çanakkale Girişimci Kadınlar Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, Dokuz Köy Sosyal Kalkınma Kooperatifi. Gökçeada İlçe Merkezi Kadın Emeği Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Sürdürülebilir Gelecek Ekolojik Yaşam ve Eko Turizm Geliştirme Kooperatifi ilimizin tarımsal ve kültürel zenginliklerini fuarda temsil etti.

Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan,Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu kooperatiflerin stantlarını ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında Ticaret İl Müdürü Hüseyin Aşkı tarafından bilgilendirme yapıldı. Ayrıca stantları çok sayıda ziyaretçi ve Çanakkale ilinden gelen Belediye yetkilileri ile esnaflarda ziyaret etti.

Fuarda sadece kooperatifler değil, kooperatifçilikle ilgili kamu kurum ve kuruluşları, kooperatifçiliğe destek sağlayan bankalar, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları, perakende sektörünün temsilcileri, önde gelen elektronik ticaret firmaları da yer aldı.

Kooperatifler fuar boyunca Türkiye'nin önde gelen e-ticaret ve market temsilcileri ile ikili görüşmeler yaparak ürünlerini internette hem de market raflarında pazarlama imkanlarını görüştüler. Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi yetkilileri özellikle Hindistan ve Gürcistandan gelen alım heyetleriyle görüştüler. Gürcistan alım heyeti kooperatifin ürünleriyle ilgilendi ve numune istedi. Fuar boyunca kooperatiflere ihracat süreçleri ve destekleri, dijital gelişmeler, e- ticaret ile ilgili konularda eğitimler verildi.

Fuar açılışında, Türkiye genelinde orta öğretim çağındaki öğrenciler arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere para ödülü takdim edildi. Ayrıca il birincilerinin resimleri fuar boyunca sergilendi. İl birincisi Hamdibey Ortaokulu öğrencisi Umut Aydın’ın eseride sergilenenler arasındaydı. Vatandaşların ücretsiz ziyaret ettiği fuarda kooperatiflerin ürünlerini tatma ve doğrudan üreticiden satın alma imkanı buldu.

 

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleFuar
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol