140 bin Tl’lik ihale tartışması büyüyor 

Bayramiç Belediye’sinin 140 Bin TL'ye deve güreşi tribünü almak için ihaleye çıkmasının ardından, başlayan tartışma büyüyor.  

140 bin Tl’lik ihale tartışması büyüyor 

Bayramiç Belediye’sinin 140 Bin TL'ye deve güreşi tribünü almak için ihaleye çıkmasının ardından, başlayan tartışma büyüyor.  

08 Şubat 2020 Cumartesi 15:35
140 bin Tl’lik ihale tartışması büyüyor 

CHP’li Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, göreve geldiği günden bu yana yapmış olduğu icraatlar ile göz önündeydi. Göreve başladığı ilk günlerde belediye personellerinden 51 kişiyi sebepsiz yere işten çıkarmış olan Bayramiç Belediyesi daha sonralarında ise Belediyenin borcunun çok olduğu dile getirerek makam aracı çok lüks olduğunu söyleyerek satışa çıkarmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise 140 Bin TL’ye sadece Devre güreşi izlemek için tribün satın almak için ihaleye çıkması akıllarda soru işareti bıraktı.  

İlk Tepki Güray Yüksel’den 

AK Parti’li Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak; “Borçları yüzünden makam aracını satan CHP'li Bayramiç Belediyesi, 140 Bin TL'ye deve güreşi tribünü alıyor. Diyor bir gazete bu ihaleyi yapan yöneticiler Bayramiç Eski Belediyesi Sadettin Başkana ithamlarda bulunuyorlar, borçlar bilbordlara asıyorlar. Bizi havuz yüzünden eleştiren CHP yönetimi sadece deve güreşi izlemek için 140.000 harcıyor. Amacım eleştirmek veya yargılamak değil. Bunu kim yapıyor da denebilir. Rant var vs konulara zaten girmeyiz. Hiçbir yönetici böyle ithamlarla karşı karşıya kalmak istemez. Demem o ki böyle sosyal faaliyetler kalabalık olmasından kaynaklı olarak bu rakamlar çıkması da bazen kaçınılmaz.” ifadelerini kullanmıştı. 

Eleştirtilen Başkan’dan yanıt gecikmedi 

Daha sonrasında sosyal medya hesabından bir açıklama yapan CHP’li Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, İhalenin amacını sorsan söylerdik diyerek; “Sayın Ezine Belediye Başkanı her karşılaştığımızda 40 yıllık dostmuş gibi davranıyorsun. Eğer gerçekten samimi olsaydın arayıp ihalenin ne amaçlı olduğunu öğrenebilirdin unutma ki bizde şeffaf yönetim var. Biz bu ihaleyi, tribünler her etkinlikte kullanabilecek şekilde taşınabilir olduğu için yaptık, sadece bu etkinlikte değil yıllarca kullanılsın diye. Ayrıca senin savunduğun eski belediye başkanı aylık 164.000 TL'lik 3 araç için kiralamalar yaptığı için icraya verildik, nakit paraya ihtiyacımız olduğu için kolay satılabilecek arsa ve makam arabasını satılığa çıkardık ve yeni tanıştığımız dönemde bana dedin ki o 3 aracı kiralayan firmayla tanıştım, bizimkiler bu firmayla nasıl çalışmış hayret ettim dedin. Sen gerçekten samimi değilmişsin. Senin yaptığın ihaleleri Ezine İlçe Yönetimimiz titizlikle gündeme getiriyor. Ezine ilçe işlerine ve siyasetine karışmak benim haddime değil. Bayramiç’e karışmak senin hiç haddine değil. Bırak ta Bayramiç eski Belediye Başkanı bu yaptığı ihaleyle ilgili kendini savunsun 10 aydır savunacak bekliyoruz.” dedi. 

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 08.02.2020 15:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol