“19 Mayıs bir diriliştir”

Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

“19 Mayıs bir diriliştir”

Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

17 Mayıs 2019 Cuma 19:00
“19 Mayıs bir diriliştir”

Mesajına “19 Mayıs millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı canlandıran, kaderimizi değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir adımdır” diyerek başlayan Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan; “Böylesine mühim bir tarihin yıldönümünü yaşamaktan avukatlar olarak onur duyuyoruz. Biz avukatlar; haksızlığa karşı hak arama gücünü ve her ne pahasına olursa olsun bu uğurda mücadeleyi 19 Mayıs ruhundan öğrendik. Bu ruhun, 100. Yılında hala diri, ışık tutan, yol gösteren ve sahip çıkılan olması geleceğimiz adına umut vericidir.

Adaleti gözeten gençler yetiştirmeliyiz

Türkiye Cumhuriyetini daha güçlendirmek ve büyütmek, gençliğimizin her bakımından iyi yetiştirilmesi, beden ve ruh sağlıklarının korunması, kötü alışkanlıklardan uzak tutulmaları büyük önem taşımaktadır. Kendine güvenen, donanımlı, bilgili, demokrasiye inanan, çalışkan, dürüst, ahlaklı, üretken, hukuku ve adaleti önemseyen nesiller yetiştirmek hepimizin toplumsal sorumluluğu ve görevidir. 100. Yılda yüzümüzü ağartacak gençlerin yetişmesi, cumhuriyetin yüzüncü yılı için de büyük bir armağan olacaktır. Atatürk’ü Anma günü olarak da kabul edilen 19 Mayıs’ın Atatürk’ü anmak kadar anlamak içinde bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Umudumuz gençliğin, 1919 Türkiye’sinden kendisine pay çıkarmasını, atalarımızı kendisine örnek alması ve mücadele azmini hiçbir zaman bırakmaması ise en önemli arzumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere değerli Çanakkale halkının ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum. Nice 100 yıllara” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol