Başarısız Başkanların istifası istendi

AK Parti Genel Merkezi, seçim çalışmalarında başarısız olduğu için yaklaşık 20 il başkanının istifasını istediği, listede Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız’ın da isminin yer aldığı iddia edildi.

Başarısız Başkanların istifası istendi

AK Parti Genel Merkezi, seçim çalışmalarında başarısız olduğu için yaklaşık 20 il başkanının istifasını istediği, listede Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız’ın da isminin yer aldığı iddia edildi.

21 Kasım 2019 Perşembe 17:17
Başarısız Başkanların istifası istendi

Geçtiğimiz günlerde görevinden istifa eden Gültekin Yıldız’ın siyasi çalışmalarında başarısız olduğu gerekçesiyle AK Parti Genel Merkezi tarafından istifası istenildiği kamuoyunda konuşuluyor. Hem seçim başarısızlığı hem de Yıldız’ın yönetimlerindeki kişiler ile yaşadığı sorunlar, Teşkilata hakim olamaması, ilçelerdeki diyaloğunun zayıf kalması ve Merkez İlçe Başkanlığı ile yaşanan sorunlar Ankara Genel Merkezin dikkatinden kaçmadı. Öte yandan son aylarda parti içi kullanılan whatsup görüşmelerinin basına sızdırılması ile öne çıkan polemikler AK Parti Çanakkale İl Başkanı olan Gültekin Yıldız’ı yıprattığı iddia ediliyor.

Listede Çanakkale’de var

Yerel seçimlerinin sonuçlarına bakıldığında AK Parti Çanakkale Teşkilatının başında olan Gültekin Yıldız’ın CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a karşı başarısız olduğunu düşünen AK Parti Genel Merkezi, buna benzer ve seçim kaybeden bir çok İl başkanından istifasını istiyor. Siyasi kulislerde istifası istenilen il başkanları listesinde, Çanakkale İl Başkanlığı’nın da bu nedenle yer aldığı vurgulanıyor.

AK Parti Genel Merkezi’nin başarısız olarak gördüğü Gültekin Yıldız, geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yazılı açıklama yaparak görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Uzun bir açıklama yapan Gültekin Yıldız’ın  “Çanakkale Milletvekillerine teşekkür etmemesi” de dikkat çekici bulunmuştu.

Ayrıca Yıldız’ın açıklamasında “Resmi görevim olsun olmasın partimin bir neferi olarak en iyi bildiğim şeyi yapacağımın, yani samimiyetle ve heyecanla Çanakkalemize hizmet etmeye devam edeceğimin bilinmesini istiyorum.” demesi üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Biga ziyaretlerinde gözler Yıldız’ı aradı. Gültekin Yıldız’ın Bakan programında bulunmayışı ise akıllarda soru işareti bıraktı.

Erdoğan; “Gereken dersleri çıkarmamız şarttır”

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda istifalarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan; AK Parti'de ilçe başkanı, il başkanı, yönetim kurulu üyesi, belediye başkanı, milletvekili olmanın günün 24 saati milletin emrinde olmak anlamı taşıdığını belirterek; “Böyle bir çalışma temposunu göze alamayan bu tür görevlere de talip olmamalıdır. Millete hizmet etmek yük değil, şereflerin en büyüğüdür. Bizim milletimiz kendisine yapılan hiçbir hizmeti unutmaz. Bu hissiyatını hem gönlünde yaşatır hem de önüne geldiğinde sandıktaki iradesiyle ortaya koyar. AK Parti kimliğiyle milletimizle muhatap olan her kardeşimizin bu gerçekler ışığında çalışmalarını yürütmesi gerekiyor. Özellikle 2018 ve 2019 seçimlerinin sonuçlarını adeta sandık sandık, mahalle mahalle, ilçe ilçe tetkik ederek gereken dersleri çıkarmamız şarttır” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şayet bir yerde oy oranı düşmüşse, hele hele milletvekili ve belediye başkanı sayısı azalmışsa, hiçbir şey yok gibi hareket edemeyeceklerini vurgulayarak, bu tür yerlerde önce teşhisi doğru koyacaklarını, sonra da en ideal çözümü hayata geçireceklerini dile getirmişti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol