Başkan Balkan, “Şehitlerimizi Rahmetle Anıyorum”

Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, 18 Mart günü sebebiyle “Mehmetçiklerimizi de saygı rahmet ve minnet ile anıyorum” dedi.

Başkan Balkan, “Şehitlerimizi Rahmetle Anıyorum”

Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, 18 Mart günü sebebiyle “Mehmetçiklerimizi de saygı rahmet ve minnet ile anıyorum” dedi.

17 Mart 2020 Salı 16:07
Başkan Balkan, “Şehitlerimizi Rahmetle Anıyorum”

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesi Belediye Başkanı Cengiz Balkan, beldeyi yaz aylarına hazırlamaya başladıklarını söyledi. Başkan Balkan, “Küçükkuyu Ege’nin başladığı yer. Çanakkale’nin son yaşam merkezi. Şirin bir Ege kasabası. Gerçekten Kazdağlarının eteğinde Ege denizin mavisi ve yeşiliyle buluştuğu nokta. Yazlık nüfusumuz kışa göre 6-7 kata ulaşıyor. Genelde deniz kıyısında butik otellerimiz var. Yazın Nisan ayından itibaren biz misafirlerimizi burada ağırlamaya çalışıyoruz. Kışın tabii hava koşullarından yağışlardan belediyecilik hizmetini arzu ettiğimiz şekilde yapamıyoruz. Yazın da yoğunluk oluyor. Bizim Mart Nisan aylarında yoğun hizmetlerimiz oluyor. Biz Mart ayı itibariyle çalışmalarımızı yoğun bir şekilde başlattık. Öncelikle Küçükkuyu’nun tüm sokak cadde yürüyüş yerlerinin bakımın onarım ve temizlenmesini yapıyoruz. Yaklaşık 30 civarında irili ufaklı parkımız var. Bunların boası bakımı ve temizlik işlerini de yapıyoruz. Beldemizin yaklaşık 50 kilometrelik sahil bandı var. Bunların Nisan ayı gibi sahillerin temizliği, mavi bayraklı plajlarımızın düzenlenmesini yapacağız.” dedi.

Yürüyüş ve bisiklet yollarına önem veriyoruz

Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Küçükkuyu olarak uzun bir sahil bandında yürüyüş ve bisiklet yollarına önem verdiklerini söyledi. Balkan, “Bu yaz gelen konutlarımızın sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için yürüyüş ve bisiklet yollarına önem verdik.  Bu güne kadar bir kilometrelik bir yürüyüş yolu ağını tamamladık. Önümüzdeki günlerde 1.6 kilometrelik bir bisiklet yolu çalışmasına başlayacağız. İnşallah Nisan ayı sonuna kadar 3 kilometrelik bisiklet yolumuzu tabi sadece bisiklet yolu değil bisikletlerin park edeceği yerler levhalar diğer sundurmaları da tamamlayacağız. Hedefimiz Küçükkuyu’da 5 kilometrelik bir bisiklet yolu oluşturmak. Bunu da 2021 yılı sonunda bitireceğiz.” şeklinde konuştu.

Alt yapıda sona doğru

Şehirler için en büyük sorunun alt yapı olduğunu vurgulayan Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, “Alt yapı noktasında ciddi bir mesafe kaydettik” dedi.

Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, “Bu 2021 yılı sonunda alt yapımızın tamamını bitirmiş olacağız. Tabi bir şehrin alt yapısını yapmak demek şehri tekrar yapmak demek. Çünkü alt yapıyı yaptığınız zaman su hatlarını değiştiriyorsunuz. Tabii yollar haliyle bozuluyor. Bütün yolları tekrar asfalt veya parke taşı ile yapıyorsunuz. Bunlar da ciddi bir maliyet getiriyor. Bu çalışmaların büyük bir kısmını yüzde doksanını tamamladık. Önümüzdeki günlerde de Küçükkuyu’muzun alt yapı sorununu tarihe karışacak. Bundan sonra Küçükkuyu’muza yürüyüş yolları, bisiklet yolları, gençlerin açık havada spor yapacağı açık hava spor alanları basket sahaları yapacağız. Ağaç dikmet bizim için çok önemli. Binlerce ağaç diktik. Önümüzdeki günlerde de boş bulduğumuz her alana ağaç dikmeye devam edeceğiz. Gelen konuklarımız tertemiz huzur içerisinde ve sağlıklı yaşayabilecekleri bir Küçükkuyu’ya kavuşacaklar” dedi.

23 Nisan etkinlikleri

Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, 23 Nisan için ciddi bir etkinlik hazırlıkları içerisinde olduğunu söyledi. Balkan, “Bu yıl biliyorsunuz TBMM’nin açılışının 100. Yılı. Ulu Önderimiz Atatürk tüm bayramları bir yaş grubundaki insanlara armağan etmiş. 23 Nisan’ı da çocuk bayramı olarak tanımlamış. Bu yıl çocuk bayramında meclisimiz açılmasıyla beraber ortaklaşa ciddi bir hazırlık içerisindeyim. 23 Nisan’da gerek çocuklarımıza gerek o günün anlam ve önemini belirten çalışmalarda bulunacağız” şeklinde konuştu.

Tatil beldesi Küçükkuyu

Ege’nin sakin ve güzel beldesi Küçükkuyu için programlarının hazır olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Cengiz Balkan, “Biliyorsunuz bu yıl Ramazan ayı biraz daha geriye geldi. Ramazan ayında çeşitli iftar yerlerinde hemşerilerimizle iftarımızı açacağız. Yazın kültür sanat etkinlikleri imza günleri sergiler konserler sağlıklı yaşam için bisiklet basket plaj voleybolu gibi turnuvalar gerçekleştireceğiz. Bunun dışında şehrimize gelen hemşerilerimizi daha huzurlu daha mutlu daha sağlıklı bir tatil geçirmeleri amacıyla yapacağımız etkinlikler konusunda arkadaşlarımız çalışıyor. Şunu ifade etmek istiyorum. Bu yaz Küçükkuyu’ya gelen hemşerilerimiz doya doya tatil yapacaklar doya doya denize girecekler mavi bayraklı plajlarımızda. Akşamları da kültür sanat etkinliklerinde gelen misafirlerimizle buluşacağız.” dedi.

18 Mart Zaferi

Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, 18 Mart sebebiyle tüm şehitleri andığını belirtti. Balkan, “Önümüzdeki günlerde Çanakkale’mizin ve ülkemizin tarihine altın harfler ile yazılmış 18 Mart Deniz Zaferi kutlama törenleri var. Bizler Küçükkuyu’da ve Çanakkale’mizde bu törenleri en anlamlı şekilde kutlayacağız. Çanakkale Deniz Zaferi’nde göstermiş olduğu büyük kahramanlıklardan dolayı başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere onları saygı ve rahmetle anıyorum. Orada şehit düşen tüm Mehmetçiklerimizi de saygı rahmet ve minnet ile anıyorum.” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 17.03.2020 16:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol