Başkan Gökhan Web Tv'nin yayın konuğu

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Gazeteci Vedat Sezer'in sunduğu Bakış Açısı Özel programına konuk oldu. Başkan Gökhan, Türkiye’nin sağlık sisteminin çok iyi olduğunu belirterek; “Teşhis ve tedavi anlamında bence dünyanın 1 numaralı ülkesiyiz” dedi.

Başkan Gökhan Web Tv'nin yayın konuğu

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Gazeteci Vedat Sezer'in sunduğu Bakış Açısı Özel programına konuk oldu. Başkan Gökhan, Türkiye’nin sağlık sisteminin çok iyi olduğunu belirterek; “Teşhis ve tedavi anlamında bence dünyanın 1 numaralı ülkesiyiz” dedi.

13 Mayıs 2020 Çarşamba 13:56

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’nin yeni nesil kanalı Çanakkale Web Tv'de Gazeteci Vedat Sezer'in sunduğu Bakış Açısı Özel programına konuk oldu. Başkan Gökhan, koronavirüs salgınına karşı Çanakkale Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı. Başkan Gökhan; “Biz hemen 11 Mart tarihinde belediyemizin İşçi sağlığı ve iş güvenliği kurulu var. Arkadaşlarımızla beraber ve hemen ilk etapta bizim yoğun olarak insanlarımızın hemşerilerimizin yoğun olarak kullandığı alanlar var. Pazar yeri, otobüs durakları, otobüslerin içi, buralarda yoğun bir biçimde dezenfekte çalışmalarını gerçekleştirdik. Otobüslerde, pazar yerlerinde maske dağıtımına başladık. Belediye çalışanlarımızın mesaileri ile ilgili düzenlemeler yaptık. Dolayısıyla ilk etapta bunlardan başladık. Aynı zamanda bizden dezenfeksiyon talep eden bazı kurumlara da destek olduk. Bu arada Vefa Grubu kuruldu. Vefa Grubuna eleman verdik, bu konuda destek olduk araç gerecimiz ile. Geliri düşmüş kişilere halkkart dağıttık” dedi.

“Günde 2 bin tane maske üretiyorlar”

Çanakkale Belediyesi’nin günde 2 bin adet maske ürettiğini ifade eden Başkan Gökhan; “Evlerimizde suyu kesmiyoruz ama bu arada da akıllı sayaç kullananlarda yedek suyu 1 tondan 10 tona çıkarttık. Tahsilatlara 3 ay sonra başlamak yönünde kararlar aldık. Yaşlılarımızı arıyoruz ve psikologlarımız ile onlara psikolojik destek veriyoruz. Halini hatırını soruyoruz, bir ihtiyacı olup olmadığını soruyoruz. Bu arada maske üretimine başladık, çünkü gerçekten temini çok zor. Bizim gönüllülerimiz yoğun bir biçimde yaklaşık günde 2 bin tane maske üretiyorlar” diye konuştu.

“Altyapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerin yanı sıra Çanakkale Belediyesi olarak altyapı çalışmalarına da hız kesmeden devam ettiklerini kaydeden Başkan Gökhan; “Asfalt çalışmalarına başladık, yani yolları kapatıyoruz asfaltları yapıyoruz. Hazır böyle trafik yokken Güzelyalı, Dardanos'ta altyapı hizmetimiz hızlı bir biçimde devam ediyor, bu yatırımlarımız devam ediyor. Yeni Kordon'da bir kafe inşaatımız vardı, onu yapıyoruz. Başlamış olan inşaatlar ve ihalesi yapılmış olan inşaatlarımız devam ediyor. Bu arada içme suyu arıtma tesisi inşaatı devam ediyor, gerçi bizim bütçemizden değil ama o inşaatında devamı son derece önemli. Bu fırsattan istifade altyapı anlamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Her şey hazır sadece ihaleye çıkacağız”

Çanakkale Belediyesi’nin yeni hizmet binası ile ilgili de bilgi veren Başkan Ülgür Gökhan; “Belediye hizmet merkezinin Nisan başında ihalesi vardı, fakat ihale olmasından 3 gün önce falan şehirlerarası ulaşım yasaklandı. İhaleye şehir dışından gelecek olan firmalar gelemeyince ihaleyi iptal ettik. İhaleyi açmıştık tamamdı ama ihaleye girecek olanlar, genelde şehir dışından geliyorlar, büyük müteahhit anlamında bu tür kamu müteahhitliği yapanlar. Onlar gelemediler, gelemeyen insanlara rağmen yaparsan bu seferde eksik bir rekabet olur bizde iptal ettik. İnşallah şehirlerarası ulaşım açıldığı zaman yaparız. Her şeyimiz hazır, sadece ihaleye çıkacağız onu da en kısa zamanda yaparız.” şeklinde konuştu.

“Apandisit ameliyatı gibi böbrek nakli yapılıyor”

Türkiye’nin sağlık sisteminin çok iyi olduğunu ve ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde apandisit ameliyatı gibi böbrek nakli yapıldığını dile getiren Başkan Gökhan; “Türkiye’nin sağlık çalışanlarının çok nitelikli olduğunu biliyoruz. Yurtdışından çok ciddi sayıda hasta geliyordu. Bizim doktor eğitim kurumlarımız tıp eğitimi veren kurumlarımız çok nitelikli. ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi de çok iyi bir noktaya gidiyor. Bakmayın bir ara tökezledik, o hain FETÖ olayından dolayı ama o geldi geçti. Şimdi mesela burada neredeyse apandisit ameliyatı gibi böbrek nakli yapılıyor. Teşhis ve tedavi anlamında bence dünyanın 1 numaralı ülkesiyiz. İddia ediyorum doktorlarımız, hemşirelerimiz, hasta bakıcılarımız ile dünyanın bir numarasıyız.” dedi.

“Sarıçay’a teknik yatırım lazım”

Çanakkale’yi ikiye bölen Sarıçay hakkında da konuşan Başkan Gökhan; “Sarıçay’ın suyunda bir atık yok, o önemli. Troya köprüsünden bu tarafa olan bölümde birtakım düzenlemeler var. Öbür tarafıyla ilgili hep söylediğimiz bir şey var. Çayın düzenlenmesi ve ilgilenilmesi bizim alanımız değil. Çan köprüsünden itibaren bunun planlanması lazım. Burada her şeyden önce buraya teknik bir yatırım yapılması lazım” diye konuştu.

“Pazar yeri bence ömrünü doldurdu”

“Pazar yeri bence ömrünü doldurdu” diyen Başkan Gökhan; “Orası açık pazar yeri ama hep hayal kapalı pazar yeri. Esnaf böyle istiyor, vatandaş şöyle diyor falan dolayısıyla yamalı bohça gibi oldu. Bide şimdi onun üstüne güneş enerjisi de koymamız lazım, fakat mevcut haliyle koymamız söz konusu değil. Mevcut yapı güneş enerjisini çekmeyebilir. Ya üstünü kaldırıp, ek destek kolonlar ile üstüne güneş enerjisi yerleştirip hem de aynı zamanda çatı ve yan örtüleri yeniden planlayıp tamamını yok etmeden, bunun çalışmasını arkadaşlar yapıyordu” şeklinde konuştu.

“Sosyal konutlarla ilgili iddiamdan vazgeçmedim”

Canlı yayını takip eden vatandaşların, sosyal konutlar ile ilgili sorusuna da cevap veren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Sosyal konutlarda baya bir ilerledik, ama bu işi tam oturup oradaki insanlar ile konuşacakken bu patırtı geldi. Burasının riskli alan olmasına Bakanlık hayır dedi, riskli alan ilan etmiyorum dedi. Buradaki binaları tek tek yıkıp bizim yapmamızı söyledi ve bunların kiralarını karşılayacağını söyledi. Bizde bunun üzerine vatandaş ile toplanacaktık, yeniden bir planlama yaptık hatta hazırlığımızı yaptık. Ben iddiamdan vazgeçmedim ama nasıl yapabileceğimizi düşünüyoruz şu anda. Kimseden para almadan hakları olan metrekareleri insanlara temin ederek, amacımız insanları ev sahibi yapmak idi. Fakat başka bir sorun çıktı, bunun yapılabilmesi için Çevre Bakanlığının da buna evet demesi lazım. Bizim projemiz yüksek katlı binalardı, Bakanlıkta yüksek katlara müsaade etmeyeceğini söyledi. Biz insanlardan para almadan nasıl bu binaları yapacağız bunun üzerinde çalışıyoruz” dedi.

“Halk marketleri yakında açacağız”

Halk marketlerin yakın bir zamanda açılacağını dile getiren Başkan Gökhan; “Halk bahçesinin içinde başlıyoruz. Kooperatifimizi kurduk ayrıca yemek için yerimizi de tuttuk ve bu çalışmalar adım adım ilerliyor. Halk bahçesinde açacağız oradan satışı yapacağız. Buğday üretmeye başladık, diğer meyve sebze üretimini yapacağız. Yani adım adım halk bakkal sürecini hayata geçireceğiz ve giderekte geliştireceğiz” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol