Başkan Işık’tan müjde

Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nda galerici esnafların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık müjdeli haberi duyurdu. Biga şehir içi trafiğini de rahatlatması beklenen karar, galericileri sevindirdi.

Başkan Işık’tan müjde

Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nda galerici esnafların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık müjdeli haberi duyurdu. Biga şehir içi trafiğini de rahatlatması beklenen karar, galericileri sevindirdi.

24 Ağustos 2018 Cuma 11:47
Başkan Işık’tan müjde

Biga Belediyesi, Biga Ticaret ve Sanayi Odası ve Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası ortaklığında gerçekleşen ilk toplantıya Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Biga TSO Başkanı ŞadanDoğan, Biga ESO Başkanı İbrahim Mutur, Biga TSO yönetim kurulu üyeleri, Biga ESO yönetim kurulu üyeleri, Biga TSO 6’ncı Meslek Komitesi Başkanı Erol Şener ile TSO üyesi 22 ve Biga ESO üyesi 12 otomobil ve traktör satıcısı katılmıştı. Toplantıda sonunda galericilerden site yönetiminin oluşturulması, çalışmaların paydaşlarla ortaklaşa yürütülmesi, yerin kiralanması veya satın alınması konularında uzlaşma sağlanması gibi konuların karara bağlanması için Biga TSO ve Biga ESO yöneticileri ve galerici esnaflardan oluşan bir komite kurulmasına ve çalışmaların hızlandırılmasına karar verilmişti. Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; “İkinci el araç ticaretinin bir mevzuata bağlanmasından dolayı son derece memnun oldum. Bütün mesleklerle ilgili bu çalışmalar yapılıyor. Geç kalındığı düşünülebilir ama en azından bundan sonra her canı isteyen çıkıp bu işleri yapamayacak” dedi.

“Uygun yer bulmak zamanımızı aldı”

“Ben belediye başkanı olduktan sonra burada bulunan arkadaşlarımızın çoğunun da katıldığı bir toplantıda Galericiler Sitesi yapılması konusunda görüşmelerimiz oldu. Bu konuda ilk burduğumuz alanın kiralık olarak işletilmesi söz konusuydu” diyen Başkan Işık; “Galerici arkadaşlarımız ‘Bizim kendi yerimiz olsun. Biz satın da alabilelim’ dediler. Bu nedenle bir yılı aşkın süreyi yer aramakla geçirdik. Bu süre içinde kendimize ‘Daha rahat ulaşılabilir’ ve ‘Yol üzerinde’ bir yer olması kriterini benimsedik. Çok fazla görüşme yaptık. Uzak, kıyıda-köşede yer çok ama bizim kriterlerimize uygun yer bulmak kolay olmadı. Bu arada Kamyon Garajı ve Nakliyeciler Sitesi için de bir çalışma planladık. Kamyon Garajı ve Nakliyeciler Sitesi’nin İkinci Sanayi Sitesi tarafında taşınacak olması nedeniyle geniş bir alan ortaya çıktı. Oda başkanlarımızla ve meslek temsilcileriyle görüştük. Biga Terminali’nin arkasındaki bu alanın Galericiler Sitesi olarak planlanmasına karar verdik.” şeklinde konuştu.

“Otopark sorununa da çözüm”

Başkan Işık sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Oda başkanlarımız ve meslek temsilcilerinin ön onaylarını aldıktan sonra Galericiler Sitesi için bir proje hazırladık. Yaklaşık 24 bin metrekare bir alan ortaya çıktı. İçinde 40 galericinin yer alacağı bir site hazırladık. Daha sonrası ihtiyaç halinde 15-20 ilave imkanımız da var. İlk toplantıda da 40 adet konuşmuştuk. 45 metrekarelik ofisler planladık. Mutfak, lavabo ve ofis bölümleri var. Her ofis için 10 araç park yeri var. 8 araç açık alanda, 2 araç ise kapalı alanda sergilenebilecek. Ağaçların, yeşilin biraz fazla olduğu bir proje olsun istedik ve öyle çalıştık. İkinci el araç ticareti yapan herkes buraya geçecek. Bunu en başta konuşmuştuk ve ilk toplantıda hemfikirdik. Yeni mevzuata göre bir binanın altında bu işin yapılması pek mümkün değil. Bu konuları ilk toplantımızda ortak fikir alarak netleştirmiştik. İstiklal Caddesi üzerinde hem galericilerimiz hem de yemcilerimiz nedeniyle ciddi otopark sorunu vardı. Yemci arkadaşlarımız da Göktepe’ye taşınacaklar. Bunu da çözmüş olacağız. Buarada yerimiz var. Ekpertiz arkadaşlar için de yer hazırlayabiliriz. Site yönetim merkezine de projede yer verdik. Bu projeyi İstanbul’dan bir mimarlık ofisi ile birlikte çalıştık. Onlar birkaç tane yer yapmışlar böyle. Onların önerisi de bu oldu. Örneğin üstten kapatmayla kapalı alan arttırılabilir. Bu kısımlar konuşulabilir.

“Eylül ayında temel atarız”

Projemizin çizimleri hazırlandı. Keşif sürecindeyiz. İhaleye çıkmakla ilgili prosedürlerimiz devam ediyor. Önemli bir aksilik olmazsa Eylül sonunda temel atmayı düşünüyoruz. İnşaatı kısa sürede tamamlarız. Binalar küçük olacağı için sadece çevre düzenlemesi zaman alacak. İsteyenler için satın alma ya da kiralama seçenekleri olacak. Her ofisin tapuları olacak. İmar ve Şehir Planlama Müdürlüğümüz hazırlıkları yapacak.

Birlikte karar verdik

Bu projenin beni en çok heyecanlandıran tarafı; Biga’da bu işletmecilerin hepsini bir yere toplayarak açık oto pazarı mantığıyla bölgemizi de bu alanda cazibe merkezi haline getirecek bir çalışma ortaya çıkacak olması oldu. İnşallah galericilerimize de ticari anlamda ciddi katkıları olur. Belediye olarak para kazanma gibi bir çabamız yok. Önemli olan Bigamıza faydalı bir iş yapabilmek. Bu projeyi hazırlarken oda ve meslek temsilcilerimizle sık sık görüş alışverişinde bulunduk. Değişiklik önerilerinizi bugün de daha sonra da paylaşabilirsiniz. Değerlendiririz. Biz her tür görüş ve öneriye açığız. Birlikte iş yapma kültürünü çok önemsiyoruz. Bu şekilde çalışmaktan da son derece mutluyum.”

Doğan; “Yer çok doğru”

Toplantıda konuşan Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan ise; “Bizim göreve geldikten sonra yapılmasını istediğimiz 4-5 iş vardı. Bunlar; Sebze ve Meyve Hali, Kamyon Garajı, Zahireciler Sitesi ve Galericiler Sitesi idi. Bunlarla ilgili ciddi çalışmalar gerçekleştirildi. Sayın başkanımıza ve komite üyelerimize, meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Sahip çıkarsanız Bigamız için çok önemli bir iş. Yer de çok doğru.” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol