Biga Fuarı Kapılarını Açtı

Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Biga Fuarı 13. yılında coşkulu bir açılış töreniyle birlikte ziyaretçilerine kapılarını araladı. Törende konuşan Başkan Erdoğan, “Üreten ve gelişen Biga’mızda herkes, toplumun ve ticaretin tüm öğeleri değişime ve gelişime ciddi şekilde hazırlanmalı” vurgusu yaptı.

Biga Fuarı Kapılarını Açtı

Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Biga Fuarı 13. yılında coşkulu bir açılış töreniyle birlikte ziyaretçilerine kapılarını araladı. Törende konuşan Başkan Erdoğan, “Üreten ve gelişen Biga’mızda herkes, toplumun ve ticaretin tüm öğeleri değişime ve gelişime ciddi şekilde hazırlanmalı” vurgusu yaptı.

05 Ekim 2019 Cumartesi 12:28
Biga Fuarı Kapılarını Açtı

Marmara Bölgesinin en büyük Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Biga Fuarı, bu yıl 13. kez kapılarını açtı. Biga Belediyesi Kapalı Pazaryeri’nde düzenlenen fuara Çanakkale Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu, Bosna Hersek Unsko-Sanski Kanton Başbakanı Mustafa Ruznic, Bosna Hersek konton bakan ve belediye başkanlarından oluşan heyet, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Belediye Meclis Üyeleri, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Siyasi parti başkanları, kamu kurum ve özel kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından törende konuşan Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Biga Fuarı’nın önemine vurgu yaparak Türkiye’nin 2023 hedeflerine hızla ilerlediğini söyledi. Doğan, “Bizler Türkiye’mizin 2023 vizyonuna uygun olarak yatırımların ve istihdamın artması, ticaretin gelişmesi, ihracat hacminin büyümesi, ülkemizin kalkınması, vatandaşlarımızın daha rahat bir ortamda faaliyetlerini sürdürerek gelişmiş ülke standartlarına ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu ve Biga Kaymakamı Mustafa Can da yaptığı konuşmada Biga’nın tarım, hayvancılık ve sanayide çok önemli bir noktada olduğunu ve her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

“BİGA’MIZDA HERKES GELİŞİM VE DEĞİŞİME HAZIRLANMALI”

Biga Fuarı’nın kendi öz gücü ile gelişerek 100 binden fazla ziyaretçisiyle örnek bir fuar haline geldiğini belirten Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, katılımcılara seslendiği konuşmasında, “Gücünü ve potansiyelini keşfeden bir Türkiye’nin tarım, hayvancılık ve sanayi alanında çok önemli bölgesi durumunda olan bir ilçesi var. O da Çanakkale’nin giriş kapısı olan Biga’mızdır. Hepimizin ortak hedefi Biga’mızı hükümetimizin, milletvekillerimizin ve en önemlisi elleri nasır tutan çiftçimizin, sanayicimizin, esnafımızın desteğiyle tarım ve hayvancılık ile sanayi alanında lider konuma getirmek. Bizim derdimiz nitelikli tarım ve hayvancılığı çiftçimiz ve üreticimiz ile birlikte sağlamak, tarım, hayvancılık ve sanayide markalaşmış ürünleriyle dünya standartlarında üretim yapan modern bir ilçe yolunda hızlı adımlarla ilerlemektir. Güney Marmara’nın yükselen değeri Biga’mız tüm ülkemize olduğu gibi dünyaya açılan, birçok ülkeye ihracat yapan ilçe konumuna gelirken, ilçemizin ihracat rakamları 1 milyar doların üzerinde seyrediyor. Üreten ve gelişen Biga’mızda herkes, toplumun ve ticaretin tüm öğeleri değişime ve gelişime ciddi şekilde hazırlanmalı, bölgemizin cazibe merkezi haline geldiğini bir an olsun unutmamalıdır. Çünkü geleceğin Biga’sının inşa edilmesi yolunda hızlı ve büyük adımlar atılıyor” ifadelerini kullandı.

Kazanımlara dikkat çeken Başkan Erdoğan, “Biga, Gümüşçay ve Karabiga Belediyeleri olarak ortak çalışma sistemiyle ekonomik ve sosyal yönden merkezi hükümetimiz desteğiyle bölgemizin büyümesi ve kalkınmasını sağlayarak kazanımlarımızı artıracağız. Biga Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin genişlemesi nitelikli, kaliteli ve istihdamı artıran kuruluşlarla bölgemizin ekonomik kalkınmasına güç verecektir. Yine çalışmaları hızla süren Ezine Gıda OSB tamamlandığında ilçemiz başta olmak üzere bölgemizin tarım üretimi gelişecek, tarımsal ürünler kaliteleşecek ve çiftçilerimiz işletme sahibi olarak piyasaya girip aracısız bir şekilde mallarını satabilecekler” dedi.

“BİGA’MIZ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELİYOR”

Biga’ya kazandırılacak projelerle değeri artan ve markalaşan bir yerleşim yeri ortaya çıktığını belirten Başkan Erdoğan şöyle konuştu: “Üçüncü blokların konulmasıyla köprü ayakları yükselmeye devam eden ve inşallah 2022 yılında hizmete açılacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü’yle birleşen Asya ve Avrupa ulaşımı bölgemizin hareketini daha artıracak, kalkınma ve gelişmeyle birlikte, İlçemizin Çanakkale-Bursa karayolu üzerine planladığımız Minia Çanakkale projemiz, Göktepe Köyü’nde belediyemize bedelsiz olarak kazandıracağımız 150 dönümlük arazi üzerine Et Entegre Tesisi, Hayvan Pazarı, Kamyon Garajı ve Sosyal Tesisleri ve Nakliyeciler Sitesi projelerimizin hayata geçmesiyle de şehrimiz cazibe merkezi haline getirecektir. Çünkü Biga demek tarım, hayvancılık, ile doğaya ve çevreye saygılı sanayi demektir. Elbette ki söz konusu Biga’mız olunca ‘Kapı çalmadan içeri girilecek’ diyen, ilçemize kazandırdığı ve kazandıracağı projeler için, kıymetli desteğini her zaman hissettiğimiz için, tüm yoğunluğuna rağmen Biga’nın dertleriyle ayrı olarak ilgilendiği için Grup Başkanvekilimiz sayın Bülent Turan ve Çanakkale Milletvekilimiz sayın Jülide İskenderoğlu’na buradan teşekkürü bir borç biliyorum.”

“BİGA FUARI BU YIL ULUSLARARASI ÖZELLİK KAZANDI”

Başkan Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle bitirdi: “Biga Fuarı; yerel yönetimleri, yerel iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla yani kısacası tüm dinamikleriyle düzenlenerek, günden güne büyürken ortaya ise ‘hep birlikte Biga’yız gücü çıkıyor. Bosna Hersek’ten katılan kanton Başbakan, tarım ve ekonomi bakanları, belediye başkanları, fahri başkonsolosumuz ile birlikte fuarımız bu yıl uluslararası özellik kazandı. İlki 7 firma katılımıyla gerçekleşen Biga Fuarı’nın 13. yılında 150’nin üstünde firmanın katılması, yüzbinlerce ziyaretçiye ulaşan fuarın ve Biga’mızın gücünü ortaya koyuyor. Fuarı’mızın Biga’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını dileyerek, hemşehrilerimize ve katılımcı firmalara bereketli kazançlar getirmesini diliyorum. Başta Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere, Ticaret Borsası, Ziraat Odası ve diğer sivil toplum kuruluşları ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdela kesilerek fuarın kapıları ziyaretçilere açıldı. Protokol, stantları gezerek bilgi aldı. Heyet, Biga Belediyesi'nin standını da ziyaret ederek çalışmaları dinledi ve sohbet etti. Biga Fuarı, 6 Ekim 2019 Pazar akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol