Biga’da 21 bin fidan dikildi

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında Biga’da 35 bin fidan toprakla buluşturuldu. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan da Şirintepe Mahallesi Mezarlık alanı ağaçlandırma bölgesindeki ve Biga-Çan yolu üzeri yürüyüş alanındaki fidan dikim etkinliğine katılarak fidan dikti.

Biga’da 21 bin fidan dikildi

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında Biga’da 35 bin fidan toprakla buluşturuldu. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan da Şirintepe Mahallesi Mezarlık alanı ağaçlandırma bölgesindeki ve Biga-Çan yolu üzeri yürüyüş alanındaki fidan dikim etkinliğine katılarak fidan dikti.

13 Kasım 2019 Çarşamba 00:00
Biga’da 21 bin fidan dikildi

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Geleceğe Nefes” kampanyası ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 11 milyon fidan dikimine Biga Belediyesi de destek verdi. Şirintepe Mahallesi ağaçlandırma bölgesinde düzenlenen 11 Milyon Fidan Dikim etkinliği törenine, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci, Belediye Meclis Üyeleri, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Biga Orman İşletme Müdürü İhsan Tunç, AK Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Biga Orman İşletme Müdürü İhsan Tunç, Geleceğe Nefes kampanyasının Biga’ya ve tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.

“Biga’mıza yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyoruz”

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yaptığı konuşmada, “Çanakkale’miz, Biga’mız ormanıyla, deniziyle, doğasıyla mükemmel bir yaşam alanına sahip. Bu topraklarda doğduğumuz, bu toprakların ürünlerini yediğimiz, bu şehrin suyunu içtiğimiz, bu memleketin havasını soluduğumuz için çok şanslıyız. Tüm bu nimetlerle birlikte bizler de üzerimize düşen bir görev olarak ülkemizin ve Biga’mızın orman varlığını güçlendirmek, daha yeşil bir yaşam bırakmak için var gücümüzle çalışmalıyız. Sözde değil özde çevreci olmak gerekiyor. Son 16 yılda ülkemizdeki 21 milyon hektar orman varlığı 22,5 milyon hektara ulaşmış durumda. Milli Park sayısı 32’den 43’e, tabiat parkı sayısı da 16’dan 243’e yükseldi. Çanakkale’mizde sadece 2018 yılında 3 milyon fidan toprakla buluştu. Yeşile çok önem veriyoruz. Biga’mıza yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyoruz. Halkımızın yeşil içinde sevdikleriyle keyifli zamanlar geçirmesi, sosyalleşmesi için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Dünyada eşi benzeri görülmemiş oranda katılım oldu, fidan dikildi”

Daha yeşil bir Türkiye, daha yeşil bir Biga için fidanların toprakla buluşturulduğunu söyleyen Biga Kaymakamı Mustafa Can, “Bir dünya rekoru gerçekleştirilen bu güzel kampanyaya hepiniz hoşgeldiniz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ilan ettiği gibi 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü olarak kutluyoruz. Bu kapsamda tüm ülkemizde 11 milyon fidan siz değerli katılımcılarımızla beraber toprakla buluşacak. Bugün ilçemizde de sekiz ayrı lokasyonda 35 bin fidanın dikimini gerçekleştireceğiz. Tabi ülkemiz, dünyamız büyüyor, gelişiyor, maalesef havamız kirleniyor. Ancak ülkemizin yapmış olduğu bu kampanya tüm dünyaya örnek teşkil ediyor. Dünyada bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş oranda hem bütün vatandaşların katılım sağladığı bu denli büyük miktarda fidanın toprakla buluştuğu başka bir etkinlik olmamıştır. İnşallah ülkemiz daha nice büyük başarıları elde ettiği gibi bu programı da icra edecek ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye, daha yeşil bir Biga için fidanlarımızı toprakla buluşturacağız” diye konuştu.

Biga Belediyesi sınırları içinde 21 bin fidan dikildi

Konuşmaların ardından Ağaçlandırma Toprak Muhafaza Şefi Erkan Aktaş tarafından fidan dikiminin nasıl gerçekleştirilmesi gerektiğini anlattı. Saatler 11.11’i gösterdiğinde ise fidan dikim etkinliği başladı. Şirintepe Mahallesi mezarlık alanı ağaçlandırma bölgesinde 3 bini servi, 6 bini zakkum ve kurtbağrı olmak üzere 9 bin fidan toprakla buluştu. Biga merkezde ikinci dikim alanı ise Biga-Çan karayolu kenarı oldu. Biga Belediyesi personeli tarafından Şakirbey kavşağı ve Can Hastanesi arasındaki Biga-Çan Yolu yürüyüş alanına da toplamda 12 bin adet kurtbağrı bitkisi dikildi. Fidan dikim etkinliğiyle Biga Belediyesi sınırları içinde 21 bin fidan toprakla buluştu. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan da fidan dikim etkinliğini yakından takip ederek, personele kolaylıklar diledi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 13.11.2019 16:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol