Bozcaada parsel parsel satılacak!

Bozcaada Belediyesi, belediyeye ait 11 adet arsa vasıflı ekonomik getirisi bulunmadığı gerekçesiyle satışa çıkardı.

Bozcaada parsel parsel satılacak!

Bozcaada Belediyesi, belediyeye ait 11 adet arsa vasıflı ekonomik getirisi bulunmadığı gerekçesiyle satışa çıkardı.

19 Temmuz 2018 Perşembe 10:44
Bozcaada parsel parsel satılacak!

Çanakkale’ye bağlı CHP’li Bozcaada Belediyesi, belediyeye ait 11 adet arsa vasıflı taşınmazı ekonomik getirisi bulunmadığı gerekçesiyle satışa çıkardı. Apar topar alınan satış kararı “Bozcada Belediyesinde neler oluyor” sorusunu akıllara getirirken, ada halkının arsaların satışına vereceği tepki merak konusu oldu.

Bozcaada Belediyesinin 4 Temmuz 2018 tarihli meclis kararı hayli ses getireceğe benziyor. Belediye Meclis Üyesi Recep Yalçın tarafından verilen ve meclis üyelerince kabul edilen öneriye göre belediyeye ait 11 adet arsa vasıflı taşınmaz; belediye gelir getirmediği, görüntü kirliliği yarattığı ve belediye tarafından yapılacak tesislere kaynak yaratılması gerekçeleriyle satışa çıkarıldı.

Kararda arsaların görüntü kirliliği yaratmasına gerekçe olarak vatandaşlar tarafından çöp alanı olarak kullanılması gerekçe gösterilirken, belediyenin denetim mekanizmaları aracılığıyla bu davranışın önüne neden geçmediğinden bahsedilmedi.

Öte yandan en büyük geçim kaynağı turizm olan Bozcaada’da söz konusu arsalardan fiziksel özellikleri gerekçesiyle gelir elde edilmediği belirtilmesine rağmen yıllardır hangi gerekçeyle elde tutulduğundan söz edilmedi.

Her fırsatta Bozcaada’nın doğal dengesinin bozulmamasından yana tavır koyan ve yapılaşmaya karşı çıkan ada halkının apar topar verilen satış kararına tepkili olduğu belirtiliyor.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Bozcaada
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol