Can Yücel

Belki de anlatımı en kolay olan şiir denince akla gelen büyük üstat Can Yücel dersek yanılmış olmayız

Can Yücel

Belki de anlatımı en kolay olan şiir denince akla gelen büyük üstat Can Yücel dersek yanılmış olmayız

04 Nisan 2018 Çarşamba 15:07
Can Yücel

Belki de anlatımı en kolay olan şiir denince akla gelen büyük üstat Can Yücel dersek yanılmış olmayız, kendine has yorumu ses tınısıyla adeta içine alan büyüleyici sihirbaz imzasını attığı her mısrasını yaşatarak dinleten büyük ozan. ŞİİR hayatımıza duygulardan, özlemlerden, hasretlerden ve yaşanmış birikintilerin toplamı diye adlandırılabilinir, buna değişik anlam katarak seslendiren üstatların zirvesinde olan CAN YÜCEL ŞİİRLERİ yaşatan adam.

Eserleri günümüzde hala dilden dile olan bu üstat İstanbul 1926 doğumludur. Sevgili CAN YÜCEL aşık olduğu kadın Güler Yüce ile evlenmiş o senelerde CHE GUEVERA tarafından yazıya alınan Gerilla Savaşı ve insan sosyalizm isimli eserleri dilimize dökmüştür. Bu kitaplar sıkıyönetim den yargılanmıştır ve ŞİİR erbabı olan üstat on beş yıl ceza almış ve uzun sür mahkûm olmuştur 1974 yılında af ilanı ile serbest bırakılmış, hayatına kaldığı yerden devam etmek ve bizlere hala okumaya devam ettiğimiz şiirleri yazmaya tekrar başlamıştır.

Dünyaca ünlü olan şairlerin şiirlerini harmanlayıp bizlere sunmuştur, eserlerinin toplamı yirmi sekiz artı çevirileri ise sekiz olarak günümüze kadar gelmiştir. Büyük usta aramızdan ayrıldı ama hala şiirleri bizimle günümüzün güçlü ses sanatçılarından bu eserlere hayat vermeye devam etmektedir. Bu güzel eserleri seslendiren sanatçı kimliklerin çoğalması ileriki dönemlere kadar yeni nesillere kadar gidecek anlamına da gelmez mi? O zaman yaşasın aşk ve güzel duygular. Kalemine yüreğine sağlık üstat CAN YÜCEL Allah rahmet eğlesin

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
AkPartiAvukatlar
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol