Çanakkale çarşıya akın etti

Çanakkale Belediye ve Kent Konseyinin organize ettiği ‘Çarşıda Buluşalım’ etkinliği tamamlandı. 29 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilen etkinlikler halkın büyük ilgisiyle tamamlanırken, esnaf bu tür etkinliklerin devam etmesini istedi.

Çanakkale çarşıya akın etti

Çanakkale Belediye ve Kent Konseyinin organize ettiği ‘Çarşıda Buluşalım’ etkinliği tamamlandı. 29 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilen etkinlikler halkın büyük ilgisiyle tamamlanırken, esnaf bu tür etkinliklerin devam etmesini istedi.

31 Aralık 2018 Pazartesi 09:47

Günler öncesinde başlayan hazırlıklar Kemalpaşa Mahalle Meclisi açılışı ile başladı, Bando ve Uzun Bacak Animasyon Grubu, Truva Atı önünden başladıkları kortej yürüyüşüne Kemalpaşa Mahalle Meclisine, oradan da İnönü caddesi boyunca çarşı caddesi boyunca devam etti. "Çarşı'da Buluşalım" etkinliğine, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, Belediye Meclis üyeleri ile Kent Konseyi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Müzik eşliğinde gerçekleşen kortej renkli görüntüler oluşturdu. Gün boyu yerel sanatçıların sahne aldığı konserler ile halk erken yılbaşı kutlaması yaparken, çarşı esnafı düzenlenen etkinlikten payına düşeni aldı. Bazı esnaflar, “Çanakkale’de böyle etkinlikler sürekli hale gelmeli, bu dönemde oldukça durgun bir iş ivmesi var, ancak bu gün hem çarşı kalabalık hem de satışlarımızda gözle görülür bir artış var. Bu tür kültürel etkinliklerin yıl boyunca devamlı yapılması gerekiyor. Çanakkale halkının çarşıya olan ilgisini artırma anlamında etkili olacaktır, ayrıca Çanakkale’yi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekerek daha güzel anılarla bu şehirden ayrılacaklarını düşünüyoruz” dediler.

Etkinliğin tam bir şölen havasında geçtiğini dile getiren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, “Yılın son günleri, halkın arasında onlarla birlikte olmak bir belediye başkanı olarak en önde gelen görevlerimizden birisi, bu tür etkinlikleri sürekli hale getirmek için planlamamız ve çabamız var. Kent Konseyimiz ve Mahalle meclislerimiz bu konuda güzel işler yapıyor ve yapmaya da devam edecekler. Bence Çanakkale halkı erken bir yeni yıl kutlamasına şahit oldular. Bundan böyle bu tür etkinlikler kentin farklı noktalarında yapılacak, Barışın Kentine ve bu kentin insanlarına yakışan bu dur” yorumunu yaptı.

Çarşı Caddesi İş Bankası önünde kurulan sahnede şehrin yerel gurupları sahne alırken, canlı heykel, bando ve çizgi film karakterlerinden oluşan animasyon ekibi de vatandaşların ilgi odağı oldu. Ayrıca çarşı caddesi boyunca sokak sanatçıları vatandaşlara müzik ziyafeti sundu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 31.12.2018 10:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol