Çanakkale'de 30 Ağustos coşkusu (Video)

30 Ağustos Zafer Bayramı anma törenlerinde ilk adres Cumhuriyet Meydanı oldu.

Çanakkale'de 30 Ağustos coşkusu (Video)

30 Ağustos Zafer Bayramı anma törenlerinde ilk adres Cumhuriyet Meydanı oldu.

30 Ağustos 2019 Cuma 10:07

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları başladı. Kutlamaların ilk adresi Cumhuriyet Meydanı oldu. Kutlamalara Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Heykeline çelenk konulmasıyla başladı. Çelenk koyma törenine Çanakkale Valisi Orhan Tavlı,  Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uca,  Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan,  AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu,  CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan,  18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat,  Çanakkale Emniyet Müdürü Celal Sel,  Siyasi Parti İl ve Merkez İlçe Başkanları, Kamu Kurum ve kuruluşlarına temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  Törene Atatür Büstüne Çelenk konuşmasıyla başlandı. İlk çelengi Çanakkale Valisi Orhan Tavlı koydu. Ardından sırasıyla Boğaz ve Garnizon Komutanlığı ve Çanakkaşe Belediyesi çelengi konuldu. Çelenk koyma töreninin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının dokunarak Türk Bayrağının göndere toka edilmesi ile tören sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının bir diğer adresi ise Çanakkale İl Kültürve  Turizm Müdürlüğü önünde oluşturulan tören alanı idi. binlerce vatandaşın katıldığı törenlere, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı,  Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uca,  Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan,  AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu,  18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat,  Çanakkale Emniyet Müdürü Celal Sel,  Siyasi Parti İl ve Merkez İlçe Başkanları, Kamu Kurum ve kuruluşlarına temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından anakkale Valisi Orhan Tavlı,  Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uca,  Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tören kutlaması gerçekleştirdi. tören kutlamasının ardından Türkiye Cumhuriyeti adına Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın mesajı okundu. Cumhur Başkanı Recep Tayip Erdoğan yayınladığı mesajda; "26 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal’in Başkomutanlığında başlayan Büyük Taarruz, verilen çetin mücadelelerinin ardından Dumlupınar’da zafere taşınmıştır. 30 Ağustos’ta kazanılan bu destansı zaferle milletimiz, kendisine reva görülen esaret gömleğini yırtıp atmış, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin de müjdesi olan Büyük Zafer, tarihten silinmek istenen Türk milletinin yeniden şahlanışının adıdır. Tarihteki tüm zaferlerimiz gibi 30 Ağustos’un arkasında da gözlerini kırpmadan hayatını feda eden kahramanlarımızın cesaretleri vardır. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de istiklal ve istikbali için canından aziz bildiği vatanı uğrunda aynı fedakarlık ve cesareti göstermeye hazırdır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin milli bekamızı korumak gayesiyle sınırlarımız içinde ve dışında yürüttüğü mücadele, bunun en açık delilidir. Suriye'nin kuzeyinde, Irak'ta ve Doğu Akdeniz'de ülkemize karşı kurulan tüm tuzakları bozmaya kararlıyız. Milletimizin ve Kıbrıs Türklerinin haklarının gasbedilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Büyük Zafer'den aldığımız ilham ve cesaretle Türkiye’yi daha aydınlık, daha müreffeh bir geleceğe taşımak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Ülkemize güvenen dostlarımızın desteği, aziz milletimizin dirayeti, bize inanan kardeşlerimizin duasıyla tıpkı 97 sene önce olduğu gibi, inşallah kutlu mücadelemizi zaferle taçlandıracağız. Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun"ifadelerini kullandı.

Okunan şiirlerin, halk oyunlarının ve konuşmaların ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri, tören geçişi ile son buldu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 30.08.2019 12:50
Anahtar Kelimeler:
çanakkale30ağustos
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol