Çanakkale’de Sarıkamış şehitleri anıldı

Çanakkale Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün himayelerinde gerçekleştirilen Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü yoğun ilgi gördü.

Çanakkale’de Sarıkamış şehitleri anıldı

Çanakkale Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün himayelerinde gerçekleştirilen Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü yoğun ilgi gördü.

07 Ocak 2018 Pazar 16:31
Çanakkale’de Sarıkamış şehitleri anıldı

Çanakkale’de geçtiğimiz Pazar günü 'Gençlik Şühedanın İzinde Yürüyor' sloganıyla düzenlenen yürüyüşle, 103 yıl önce Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 60 bin Mehmetçik anıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlara Türk Bayrağı ile üzerinde 'Gençlik Şühedanın İzinde' yazılı bere ve kaşkol dağıtıldı. Yürüyüşe Vali Orhan Tavlı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Necmi İnce, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, AK Parti İlçe Başkanı Gültekin Yıldız, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan anma yürüyüşü kordon boyundaki Çağlar Kaynak Basketbol Sahasında sona erdi. Burada düzenlenen tören, Sarıkamış şehitleri için saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Çanakkale Gençlik Merkezleri Gönüllüsü ve ÇOMÜ öğrencisi Tuğçe Fidan, 1'inci Dünya Savaşı'nda, 22 Aralık 1914 ile 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Enver Paşa komutasındaki birliklerin Sarıkamış'taki Allahuekber dağlarında, Rus kuvvetlerini püskürtmeye çalışırken kara kışa yenik düştüğünü söyledi. Fidan; “Annelerin gözbebekleri, babalarının aslan parçaları sonsuz beyazlığın içinde hakka varmışlardır. Binlerce Mehmetçik topa düşmana topa tüfeğe değil ne yazık ki yokluğa, yoksulluğa, açlığa yenilmiştir. Erzurum'daki 9'uncu Kolordu Komutanlığı ile Sarıkamış'taki subayların Allahuekber dağlarındaki sessiz anma törenleri, 2013 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde, başta gençler olmak üzere kamuoyuna mal edilerek hafızaların tazelenmesi ve ecdadımızın manevi mirasına sahip çıkılmasını sağladı. Bugünde onun için burada tam 103 yıl önce Allahuekber dağlarında soğuktan donarak şehit olan 90 bin vatan kahramanının aziz hatıralarını yad etmek ve gençliğin, şühedanın izinde olduğunu göstermek için toplanmış bulunuyoruz” dedi. Anma töreninin sonunda katılımcılara çorba ikram edildi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol