CHP’den suç duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi, Bursa ve Çanakkale'de camilerin genelev olarak kullanıldığını iddia eden ÇOMÜ Öğretim Üyesi Abdullah Akın hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

CHP’den suç duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi, Bursa ve Çanakkale'de camilerin genelev olarak kullanıldığını iddia eden ÇOMÜ Öğretim Üyesi Abdullah Akın hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

26 Şubat 2018 Pazartesi 18:15
CHP’den suç duyurusu

CHP Mersin Milletvekili Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve beraberindeki partililer, parti binasında önce basın açıklaması düzenleyerek, ÇOMÜ Öğretim Üyesi Abdullah Akın’ın açıklamalarına sert tepki gösterdiler. Abdullah Akın’ın, ahlaksızlık çıtasını yükselterek ‘camileri genelev yaptılar’ diyecek kadar adileştiğini belirten CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde kendisini bilim adamı sanan bir densizin 20.02.2018 tarihinde yerel basında ve üniversite televizyonunda yaptığı seviyesiz konuşmalar nedeni ile İl Başkanlığımızca bir açıklama yapma gereği duyulmuştur. Öncelikle Ülkemizin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk e inanılmaz hakaretler yapan, hatta Heykeline KÖPEK LEŞİ diyecek kadar seviyesizle şen MECZUP Kadir Mısıroğlu nun AKP genel başkanı R. Tayyip ERDOĞAN tarafından ziyaret edilmesi, Abdullah Akın gibi bazı bilgi fukarası densizleri cesaretlendirmektedir. Demek ki hakaret etmenin cezasının olmadığını gören bu bilgi fukaraları hakarette sınır tanımamaya başlamışlardır. Ülkemizin kurucu değerleri hakkında geçmişte Camileri ahır, lokal, tuvalet yaptılar yalanlarıyla kamuoyunu yönlendirmeye çalışan bu anlayışın mensuplarından Abdullah AKIN isimli hadsiz, ahlaksızlık çıtasını yükselterek bu defa camileri genelev yaptılar diyecek kadar adileşmiştir” dedi.

“Yasal işlem yapılmalı”

“Kurucu önderimize ve halkın ibadet yerlerine aslı astarı olmayan iftiralar ve yalan bilgiler ile saldıran bu bilgiden yoksun ve densiz zat Üniversitede ilköğretim Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi eğitimcisi olarak bulunmaktadır” diyen Güneşhan; “Şimdi Çanakkale kamuoyuna soruyoruz. Bu anlayışta olan bilgisiz ve densiz, geleceğin çocuklarına din dersi eğitimi verebilir mi? Vereceği din dersi eğitimi sağlıklı olur mu? Densizlik, bilgisizlik ve boşboğazlığın öğretim üyeliği sanıldığı bir yerde, bilgi itibarını yitirir ve yok olur. Kurucu değerlerimize hakaret ederek bir yerlere geleceğini sanan bu bilgisiz, seviyesiz, cahil öğretim görevlisi müsveddesi hakkında, gerekli her türlü yasal işlemin yapılması için hiçbir girişimden kaçınılmayacaktır. Üniversite Rektörümüz ile gerekli görüşmeler yapılarak, bu seviyesiz ve densiz hakkında gerekli yasal işlemin yapılması sağlanacaktır. Yerli ve Milli geçinen AKP İl başkanını da duyarlı davranmaya ve derhal gereğini yapmaya çağırıyoruz. Ayrıca Cumhuriyetimizi koruma ve kollama görevi verilmiş Cumhuriyet Savcılarımızı da, Kurucu değerlerimize ve inanç yerlerimize hakaret eden bu bilgi fukarası kişi hakkında işlem yapmaları için göreve davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Atıcı; “Şarlatanın inancı da olmaz”

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise, “Yüce dinimizi, kutsal değerlerimizi kullanarak buradan bazı çıkarlar elde etmek, bazı mevkiler elde etmek isteyenlerle hep birlikte uğraşmak zorundayız. Çünkü şarlatanın partisi olmaz. Şarlatanın inancı da olmaz. Bu öğretim üyesi de diyemeyeceğim bu insan müsveddesinin söyledikleri elbette ki bir şikayet konusudur ve gereği yapılacaktır. Bunlarla akılla bilimle uğraşmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Yapılan açıklamanın ardından CHP heyeti, ÇOMÜ Öğretim Üyesi Abdullah Akın hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
ComuChp
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol