ÇOMÜ’de 328 personelle ilişik kesildi (VİDEO)

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, 2011-2015 yılları arasında ÇOMÜ’nün adeta FETÖ/ PDY terör örgütü yuvası haline getirildiğine dikkat çekti.

ÇOMÜ’de 328 personelle ilişik kesildi (VİDEO)

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, 2011-2015 yılları arasında ÇOMÜ’nün adeta FETÖ/ PDY terör örgütü yuvası haline getirildiğine dikkat çekti.

06 Ocak 2018 Cumartesi 11:26

Rektör Acer, 2011-2015 yılları arasında ÇOMÜ’de ciddi anlamda yuvalanan FETÖ unsurlarının, tamamen temizlenmesi için 2017 yılının gerekli soruşturmaların ve süreçlerin büyük oranda tamamlandığı bir yıl olduğunu vurguladı. Rektör Acer:“ Bu soruşturmalar sonucunda 207 öğretim elemanı ve 77 idari personel ile şirket çalışanlarıyla beraber toplam 328 kişinin ilişiğini kestik” dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Yücel Acer basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2017 yılını değerlendirdi.  ÇOMÜ olarak 2017 yılı içerisinde birçok açıdan niteliklerini daha da güçlendirmiş olmanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşadıklarını belirten Rektör Acer:“ 50.430'e ulaşan öğrenci sayısı, 102 bin mezunu, 1589'a yükselmiş akademik personel sayısı ile Üniversitemiz, TÜBİTAK'tan en çok destek alan 24. üniversite olurken, öğrencilerin en çok memnun olduğu üniversiteler sıralamasında 18. sıraya yükseldi” dedi.

ÇOMÜ’nün 15’e yükselen Fakülte sayısı ile kaliteli eğitim vermeye devam ettiğini vurgulayan Rektör Acer, üniversitelerin uluslararası işbirliği yapmasının önemine değindi. Rektör Acer: “Aralık 2017'de, Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi'ne dönüşmesi ile birlikte fakülte sayımız 15'e yükseldi. Diş Hekimliği Fakültesi'ne öğrenci alımını gerçekleştirmek maksadı ile bu fakültemize öğretim üyeleri kazandırmaya başladık. Uluslararasılaşma çalışmalarına büyük bir hız verdik. ABD, Batı Avrupa, Balkanlar, Ukrayna, Yunanistan, Japonya gibi bölge ve ülkelerde tanıtımlar yaptık, yeni ikili işbirliği antlaşmalarına imza attık. Uluslararası öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversite olma hedefiyle uluslararası öğrenci sayısını son iki yılda tam üç kat arttırdık. Öğrencilerimizin hem bilimsel çalışmalarını hem de sosyal ve sportif faaliyetlerini güçlendirmek adına önemli altyapı yatırımlarını sürdürdük ve merkez ve ilçe yerleşkelerimizde bazılarını tamamladık” şeklinde konuştu.

ÇOMÜ olarak 2017 yılında akademik çalışmaların yanı sıra kültürel ve sporda da birçok başarıyı yakaladıklarını ifade eden Rektör Acer sözlerini şöyle sürdürdü:“ TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim insanı ödülü, En Başarılı Profesyonel Yönetici ödülü, Altın Çekiç Araştırma-Makale ödülü, "9. Yönetim ve Finans Sorunları" konulu uluslararası sempozyumda 2 birincilik, AR-GE ve Teknolojileri Yarışması'nda 1.lik, Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri ve Radyo Akademi ödüllerinde "Yılın En iyi Üniversite Radyosu" ödülü, Yerel Medya Özendirme Yarışması'nda birincilik ödülü, Ulusal yemek yarışmasında 8 madalya, Triatlon Balkan Şampiyonluğu gibi derece ve başarılar elde ederek, adını ulusal ve uluslararası alanlarda duyuran bir Üniversite olduk”

FETÖ/PDY ile mücadeleye devam

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin 2011-2015 yılları arasında Rektör olarak seçilen Sedat Laçiner zamanında bir FETÖ yuvası haline getirildiğini söyleyen Rektör Acer:“ 2011-2015 yılları arasında Üniversitemizde ciddi anlamda yuvalanan FETÖ unsurlarının, Üniversitemizden tamamen temizlenmesi için, 2017 yılı, gerekli soruşturmaların ve süreçlerin büyük oranda tamamlandığı bir yıl oldu. Üniversitemiz halen, kurduğu komisyonlar aracılığı ile bu hain yapının unsurlarından hiçbirinin Üniversitemizde barındırmamak maksadı ve kararlılığı ile çalışmalarına devam etmektedir” dedi.

ÇOMÜ'de daha önceki dönemde oluşan paralel yapılanmanın kararlı mücadele sonucunda 2017 yılında büyük oranda temizlendiğini vurgulayan Rektör Acer:“ Bu çok dikkat ve çaba gerektiren olağanüstü bir dönemdi. Halen daha içinde bulunduğumuz bir dönem bu. Rakamlar gerçekten büyük. Şuana kadar 207 öğretim elemanı ve 77 idari personel üniversitemizden ihraç oldu. Toplam da şirket çalışanlarıyla beraber düşündüğümüz zaman 328 kişiyle üniversitemizin ilişiğini kestik” şeklinde konuştu.

FETÖ/PDY terör örgütü yapılanmasının ÇOMÜ’de tamamen temizlendi mi şeklinde gelen bir soruyu yanıtlayan Rektör Acer şu ifadeleri kullandı:“ Şimdi hiçbir kurumdan tamamıyla temizlendiğini iddia etmek doğrusu bu işin gerçeğini, esasını kavramamış olmak anlamına gelir. Daha geçen hafta basından öğrendik; ByLock kullanıcılarının bir kısmının kendi iradelerinin dışında yüklendiği ortaya çıktı. İki gün önce YÖK’te toplantımız vardı. Gündeme bu konuda geldi. 11 bin küsur kişiden 87’si üniversitelerde görev yapan kişiler olduğu belirtildi. Bu gelişme, mahrem yapıların adli süreç ile yavaş yavaş ortaya çıkmış olması bunların hepsi daha önümüzde çok uzun bir süreç olduğunu gösteriyor. Şunu bende dâhil kimse söyleyemez; ‘Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde bu yapıyla ilişkisi olan, iltisaklı olan, üyesi olan herkesi tespit ettik ve üniversitemizden ilişiğini kestik.’ Bunu kimse iddia edemez, söyleyemeyiz. Bunu diyebilmemiz için yargı sürecinin sona ermiş tüm bilgilerin ortaya çıkmış olması gerekir. Bizler edindiğimiz bilgiler ışığında, komisyonumuzun çalışmaları ve devletin diğer kurumlarından bilgiler ışığında ilişiğini kestik. Ama bu durum bundan sonra yeni durumların ortaya çıkmayacağı anlamına gelmez ama biz elimizdeki bilgiler bağlamında ne bilgi edinebildi isek; gerekeni yaptık. Dediğimiz gibi yüzde yüz tamamlandı, bitti diyemeyiz bu sürece” diyerek cevap verdi.

2017 yılında elde edilen başarılarda birçok kişi ve kurumunda büyük destekleri olduğunu belirten Prof.Dr. Yücel Acer; “ÇOMÜ’nün çalışanlarının bazıları bilerek veya bilmeyerek bazı zararlı unsurların uzantıları haline gelmiş olabilirler ama biz bunları büyük oranda temizlediğimizi biliyoruz. Geri kalan çalışanlarımızın da özveriyle çalıştıklarını biliyoruz. Bu başarılarda hem akademik hem de idari personelimizin büyük katkıları var. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bütün bu başarıların gerçeklemesinde büyük katkısı olmuş kişiler ve kurumlar bulunmakta. Başta Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere, devletimizin-hükümetimizin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne destekleri büyük oldu. Yükseköğretim Kurulu ve Saygıdeğer Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç'ın Üniversitemize verdiği destek büyük öneme sahipti. Büyük projelerimizin, özellikle de altyapı yatırımları ve rüzgâr türbini projemizin gerçekleşmesinde, daima bizimle çalışan ve büyük destek veren Milletvekili Sayın Bülent Turan'ın desteği büyüktü. Çanakkale Valisi Sayın Orhan Tavlı ve Milletvekili Sayın Ayhan Gider, desteklerini hep çok yakınımızda hissettiğimiz diğer iki değerli isim oldular. Çanakkale'nin ve ilçelerinin birçok değerli kurumu ve yöneticileri çok önemli katkılarda bulundular. Üniversitemizin akademik ve idari personeli, bu başarıların elde edilmesinde var güçleri ile çalışarak büyük katkılar verdiler” diyerek teşekkür etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 06.01.2018 13:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol