EMİTT’de Çanakkale rüzgarı

Dünyanın dört büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde sektörün buluşma noktası olmaya devam etti. Bu yıl 23. kez düzenlenen EMITT Turizm Fuarında Çanakkale rüzgarı esti. 2018 Troya yılı ve Çanakkale’de yapılan turizm yatırımlarının da tanıtıldığı Çanakkale standı adeta ziyaretçi akınına uğradı.

EMİTT’de Çanakkale rüzgarı

Dünyanın dört büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde sektörün buluşma noktası olmaya devam etti. Bu yıl 23. kez düzenlenen EMITT Turizm Fuarında Çanakkale rüzgarı esti. 2018 Troya yılı ve Çanakkale’de yapılan turizm yatırımlarının da tanıtıldığı Çanakkale standı adeta ziyaretçi akınına uğradı.

04 Şubat 2019 Pazartesi 13:17
EMİTT’de Çanakkale rüzgarı

EMİTT Fuarı’nı değerlendiren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “EMITT Fuarı’nda Çanakkale’yi turizm açısından tanıtmaya çalıştık. Standımız var belediye olarak başka kurumların da var. Ticaret Odası, Borsa gibi… Kültür Müdürlüğünün de var, otelcilerimiz var. 2018 yılı Troya Yılı’ydı biliyorsunuz, ama bu yıl bitmedi ve hala devam ediyor. Sonsuza dek Troya Yılı olarak devam edecek. Müzemiz açıldı onun tanıtımı var. Dolayısıyla bu alanda Çanakkale’yi tanıtıyoruz. Amacımız, Çanakkale’ye daha faza turistin gelmesi. Bu sayı da giderek artıyor. Özellikle Troya Yılı, müzenin açılışı yabancı turist açısından da ilgiyi arttırdığını görüyoruz. İnşallah 2019 yılında Çanakkale’de ciddi bir turizm gelişmesi göreceğiz ve buradaki fuarlara katılmamız da bu amaçla. Biz de kentimizi tanıtıyoruz Çanakkale olarak, yöremizi tanıtıyoruz. Böylelikle el birliği ile turizm açısından Çanakkale’nin kalkınması için çaba gösteriyoruz” dedi.

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği'nin (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer, Çanakkale’nin Türkiye’nin en güçlü turizm değerlerinden bir tanesi olduğunu söyleyerek, “Başta Troya Müzesi olmak üzere Türkiye’nin en önemli seyahat noktalarından bir tanesi olacağına inandığımız Çanakkale’mize herkesi bekliyoruz” dedi. 23. EMİTT Turizm Fuarı’nda açıklamalarda bulunan Armağan Aydeğer, “Dünyanın en önemli turizm fuarlarından bir tanesi olan EMITT’te  yine mutlu, huzurlu ve gururluyuz. Bu yıl Türkiye Turizmi 2018’den almış olduğu enerji ile 2019’a da güçlü umutlarla başladı. EMITT Türkiye’deki en büyük fuar olmanın yanı sıra dünyadaki de en büyük 4-5 fuardan bir tanesi. Bu çerçevede bu yıl gerek güneyden gerek kuzeye kadar birçok bölgemiz iyi bir sezon bekliyor. Bu çerçevede bizler de Çanakkale’mizin özellikle Troya Müzesi ile Tarihi Gelibolu Yarımadası’yla, yeni açılan kültür yürüyüş rotaları ile doğal güzellikleri ekoturizmi ile doğasıyla misafirleri Çanakkale’ye bekliyoruz. Çanakkale Türkiye’nin en güçlü turizm değerlerinden bir tanesi olarak bu yıl yine adından çok fazla söz ettirecek. Başta Troya Müzesi olmak üzere Türkiye’nin en önemli seyahat noktalarından bir tanesi olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

2019 yılından oldukça umutluyuz

TÜRSAB Çanakkale-Körfez Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, EMİTT turizm Fuarını ve bölgedeki turizm gelişmelerini değerlendirdi. Çanakkale-Körfez Bölge Temsil Kurulu olarak, TÜRSAB olarak çok güzel çalışmaları olduğunu söyleyen Çelik, 2018 Troya Yılının bu çalışmalardaki en önemli ivme gücü olduğunu söyledi. 2017 ve 2018 yıllarındaki daralmanın 2019 yılında sona ereceğini, özellikle dış pazarda çok iyi seviyeye gelineceğini düşündüklerini ifade eden Başkan Ahmet Çelik, “Özellikle Çanakkale Bölgesi olarak yapılan altyapı çalışmaları ile Troya Müzesi, Midilli Adası feribot seferleri, daha sonra açılacak olan Çanakkale Köprüsü ve son iki yılda yüzün üzerinde dünyanın bir çok uluslararası Çanakkale Bölgesi ve Troya slogan olarak kullanıldı. Artık bunun yavaş yavaş dönüşünü memleketimize, bölgemize olan katkısını izlemeye başlayacağız. Bununla ilgili en güzel kanıtlardan bir tanesi 500 bini aşan Troya Antik Kenti’nin ziyaretçi sayısı. Bizim bundan sonra bölgemizi turizm aktörleri olarak daha fazla tanıtmaya, daha fazla anlatmaya özellikle yurtiçi ve yurtdışı fuarlara daha fazla katılmaya ve bölgemize daha fazla özellikle yabancı turisti çekmek için var gücümüzle çalışmamız gerekir. 2019 yılında iç pazarda biraz daralma bekliyoruz ama dış pazarda ciddi bir fark bekliyoruz. Geçen yıllara göre; var olan ön rezervasyonlarımız da zaten bunu ispatlıyor. Umarım geçtiğimiz yıllardaki kayıplarımızı amorti edebileceğimiz güzel bir yıl, güzel bir turizm yılı olur” dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol