“Hayvan dostlarımız biz insanlar tarafından korunmaya muhtaçlar”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 4 Ekim Hayvanları koruma günü olması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

“Hayvan dostlarımız biz insanlar tarafından korunmaya muhtaçlar”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 4 Ekim Hayvanları koruma günü olması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

04 Ekim 2019 Cuma 14:25
“Hayvan dostlarımız biz insanlar tarafından korunmaya muhtaçlar”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Hayvanları koruma günü ile ilgi yayınladığı mesaj ise şu şekilde oldu;”Canlılar dünyası insanlar, bitkiler ve hayvanlardan oluşur. İnsanların da hayvanlarla olan ilişkileri, hayvanları sadece gıda ve yolculuk aracı olarak görmedikleri çok eski zamanlara dayanır. İnsanlar daha ilk çağlarda kedi, köpek, at, koyun, sığır, keçi gibi hayvanlara şefkat göstererek onlarla dostluk kurmaya ve evcilleştirmeye başlamışlardır. Bu ilişkinin kanıtı da; evcilleşen hayvanların insanların yardımcısı olması ve duvar resimlerinde yerini bulmasıdır.

Doğadaki tüm canlıların birbirleriyle uyum içerisinde yaşamaları şüphesiz ki insanoğlunun hayvanlar ve doğa ile barışık olmasına ve onlara saygı duymasına bağlıdır. Ne yazık ki insanoğlu uzun zamandır üretim yerine tüketimi tercih etmiş, hayvanların yuvalarına göz dikmiş, doğal olan güzellikleri yerle bir etmeye yönelmiştir. Kazdağlarında yaşatılan vahşetin ve yok edilen ağaçlarımızın sorumlusunun “insan” olduğu gerçeğini hepimiz biliyoruz. Doğamız ölüyor, hayvanlarımızın nesli tükeniyor ve hayatta kalanların ise yaşam hakkı insanların vicdanına bırakılıyor. Bizler her ne kadar doğamızın eşsiz parçası olan hayvanlarımızın daha iyi koşullarda yaşayabilmesi için gereken şartları tahsis etmeye çalışıyor olsak da, yaşamı paylaştığımız hayvan dostlarımız biz insanlar tarafından korunmaya ve kollanmaya muhtaçlar.

Sevgili Kentliler,

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde, en azından yaşadığımız yerlerde ki sokak hayvanlarına karşı vicdanlı davranalım, onların da bizler gibi yeme-içme ve barınma hakkına sahip olduğunu unutmayalım ve bir kap mama ve suyu onlara çok görmeyelim. Kentimizin sokaklarında yaşayan hayvanlarımızı sıcak bir yuvaya kavuşturalım. Hem sahiplenelim, hem de sahiplendirelim. İnsan, hayvan, doğa birlikte uyum içinde, sevgimiz de ortak kentimiz de.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol