İskenderoğlu; “Çanakkale, inanılmaz güzel bir kadın, ama hiç makyajı yok”

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, Gazeteci Vedat Sezer'in sorularını Çanakkale’nin yeni nesil kanalı canakkalewebtv.com ekranlarında yanıtladı.  İskenderoğlu; “Merkez özellikle inanılmaz güzel bir kadın ama hiç makyajı yok. Merkezin yapılması gereken çok işi var” dedi.

İskenderoğlu; “Çanakkale, inanılmaz güzel bir kadın, ama hiç makyajı yok”

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, Gazeteci Vedat Sezer'in sorularını Çanakkale’nin yeni nesil kanalı canakkalewebtv.com ekranlarında yanıtladı.  İskenderoğlu; “Merkez özellikle inanılmaz güzel bir kadın ama hiç makyajı yok. Merkezin yapılması gereken çok işi var” dedi.

08 Mayıs 2020 Cuma 10:03

Çanakkale’nin yeni nesil kanalı canakkalewebtv.com ekranlarında, Gazeteci Vedat Sezer'in canlı yayın konuğu olan AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu merak edilen soruları yanıtladı. Normalleşme sürecine değinen  İskenderoğlu; “Sayın Bakanımızın dediği gibi ilk basamağı atlattık. Bundan sonra normalleşme sürecinde de her şey normal oldu demeyeceğiz. Her şeyden önce yine birbirimizi kollamaya devam edeceğiz. Aslında gerçek özgürlüklerin sağlık olduğunu gördük bu süreçte. Osmanlı’dan kalan aslında anneanneden kalan adetlerimizin, geleneğimizin ne kadar önemli olduğunu gördük. Hepimizin evlerinde annelerimiz daha misafir gelir gelmez ilk önce kolonya tutarlardı. Oysa ne kadar doğruymuş gelen misafire ilk önce kolonya ile bir hoş geldin demek. Belki kendimizi de onu da korumak adına çok doğru bir hareketmiş. Ben dört gözle virüsün geçmesini ve normalleşme sürecinin de çok hızlı bir şekilde bitmesini bekliyorum.” dedi.

“Koronavirüs mücadelesinden başarıyla çıkacağız”

Çanakkale’nin koronavirüs ile mücadelede başarılı olduğunu ifade eden İskenderoğlu; “Çanakkale’de laboratuar çalışmalarımızın hepsi gerçekleşiyor. Çanakkale, günde 400 adet koronavirüs testini yapabiliyor. Çanakkale olgun bir il, 65 yaş üstü vatandaşımızın oranı Türkiye’de %8,8 iken Çanakkale’de %15,4. Ancak şuan üniversite öğrencileri gittiğinde Çanakkale’nin ortalama %20’si 65 yaş üstü ve koronavirüs 65 yaş üstünde çok tehlikeli sonuçlara yol açabiliyordu. Oysa Çanakkale’de Türkiye ortalamasının çok altında rakamlarımız gerçekleşti. Çan ve Merkez’de sayılarımız biraz yükseldi ama Mayıs ayının başı itibariyle sayılarımız çok düşük, ölüm oranımız çok düşük, entübe oranımız çok düşük ve Çanakkale her zaman olduğu gibi bu mücadeleden de başarıyla çıkacak” diye konuştu.

 “2019 yılında Tıp Fakültemiz pandemi hastanesi olarak onaylanmıştı”

İskenderoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “2019 yılında Tıp Fakültemiz pandemi hastanesi olarak onaylanmıştı, biz bunları çokta dile getirmiyoruz ama bu tarz yapılabilecek şeylerde eylem planında aslında hazırlık vardı. Böyle bir organizasyon olursa, daha bu Çin’de oluşmadan önce Türkiye’nin her yerinde bir çalışmamız mevcuttu. İlk başlarda laboratuar testlerimiz Çanakkale’de olmuyordu ama Üniversitemizde olan bir cihazda parça eksiği vardı yurt dışından o parçaların getirilmesine destek olduk ve arkasından günde 400 kişiye kadar bugün Çanakkale’de koronavirüs testi yapılabiliyor. Bununla beraber bugün Çanakkale’de 100-120 arası ortalama günlük test yapılıyor.”dedi.

Kanun çıkarsa hayvanlara şiddet uygulayanın cezası 2 yıl 1 ay olacak

TBMM Hayvan Haklarını Araştırma Komisyonu üyesi İskenderoğlu yapılan çalışmalar hakkında; “Biz hayvan hakları araştırma komisyonu olarak aslında yeni çıkacak kanuna öneri verdik. Hayvanlara şiddet uygulayanlar kabahatler kanunu tarafından yargılanıyor. Oysa Türk Ceza Kanunun içerisine dâhil edilmesi gerektiğini özellikle dile getirdik. Eğer öyle olursa en az 2 yıl 1 ay hayvana şiddet uygulayanın cezası olacak. İnfaz yasasından yararlanamaması gerektiğini önerdik ve hiçbir aftan faydalanamayacak, bu çok önemli bence ceza indiriminden de faydalanamayacak. Her şeyden önce hayvanın bir can olduğunu, duyguları olduğunu, doğurabildiğini ve yaradanın yarattığı bir canlı olduğunu unutmamak lazım. Bunları yapanları yakalamak için bir kolluk gücüne ihtiyacımız var. O yüzden hayvan polisi, hayvan jandarması ve belediyelerin zabıtalarında özellikle eğitim almış hayvanlarla ilgili bilgi sahibi kolluk kuvvetleri kurulması gerektiğini önerdik. En büyük sorunumuz kısırlaştırma tabi ki. Bununla birlikte sokak hayvanları kısırlaştırıldıktan sonra çip takılmasını öneriyoruz. Çünkü ne yazıktır ki Türkiye de kaç tane sokak hayvanımız var hala daha sayılı değil.” ifadelerini kullandı.

“Çanakkale, inanılmaz güzel bir kadın ama hiç makyajı yok”

Çanakkale’nin çok güzel bir şehir olduğunu dile getiren İskenderoğlu; “Çanakkale öyle güzel bir marka ki, öyle özel bir şehir ki nereye dokunsanız ayrı bir noktası parlayacak. Çanakkale’nin her noktasında önceliği ayrı aslında, merkezi için konuşabilirim ki bunu defalarca söyledim bir kez daha söyleyeceğim. Çanakkale dünyanın en güzel şehri. Merkez özellikle inanılmaz güzel bir kadın ama hiç makyajı yok. Merkezin yapılması gereken çok işi var. Turizm bizim bir kere can damarımız. Çanakkale Boğazında dalış turizmini başlattık. Gökçeada ve Bozcaada turizmin cenneti olacak. Ben kitesurf dendiğinde akla Gökçeada’nın gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Çanakkale’nin her ilçesinde turizmin ve tarımın parlaması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

“Aristo felsefe köyünü kurmak istiyoruz”

Assos’a ünlü felsefeci Aristoteles’in felsefe köyünü kurmak istediklerini ve çalışmalarını başlattıklarını dile getiren İskenderoğlu; “Assos’ta Ariston’un 10 yıl orada yaşadığı ve felsefe okumalarını yaptığı, yaklaşık 20 yıldır da Assos’ta yılda iki defa hocalarımızın gelip Aristo felsefe okumaları yapmaktalar. Ben bunu daimi hale getirmeyi çok arzu ediyorum ve Troia ile Assos’u birleştirmenin de aslında en özel noktası olduğunu düşünüyorum. Aristo felsefe köyünü kurmak istiyoruz oraya, öyle bir çalışmamız var. O bölgede bu köyün yapılabileceği ne kadar yer varsa sayın bakanımıza fotoğrafladık ve gönderdik. Bu süreçte geleceklerdi ve yeri tespit edeceklerdi.” diye konuştu.

“Çanakkale şeftalisinin marka olduğunu herkese göstermemiz lazım”

Şeftali üreticileri için bu yıl ne gerekiyorsa yapacaklarını da kaydeden Jülide İskenderoğlu; “Bölgemizde artık biz Bursa şeftalisi değil, Çanakkale şeftalisinin marka olduğunu herkese göstermemiz lazım. Şeftali üreticilerimize söz verdim, bu yıl ne gerekiyorsa şeftali üreticilerimiz için yapacağız. Biz Çanakkale şeftalisinin marka olduğunu biliyoruz, Türkiye’de ilk on arasındayız ama biz Çanakkale olarak bir defa birinci sırayı hak ediyoruz. Birinci sırada olması içinde hem tarımımız hem turizmimiz için ciddi çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 08.05.2020 10:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol