Kadın cinayetleri protesto edildi

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanlığı, Çanakkale’de ve Ülkemizde kadına karşı işlenen suçları, cinayetleri ve şiddeti ‘sessiz’ eylem ile protesto etti.

Kadın cinayetleri protesto edildi

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanlığı, Çanakkale’de ve Ülkemizde kadına karşı işlenen suçları, cinayetleri ve şiddeti ‘sessiz’ eylem ile protesto etti.

21 Mayıs 2020 Perşembe 17:46
Kadın cinayetleri protesto edildi

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale şok bir olay ile sarsılmıştı. Merkez’e bağlı Kurşunlu köyünde yaşayan ve mesai sonrası annesinin evine gitmekte olan Fatma K., boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından 19 yaşındaki kızının yanında kalbinden ve karnından defalarca bıçaklanarak öldürülmüştü. Yaşanılan olaydan sonra bir açıklama yapan ve “Bir kişi daha eksilmek istemiyoruz” diyen CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanlığı, bu seferde sessiz eylem yaparak, kadın cinayetlerini protesto etti.

 15 dakika sessiz ve sabit kaldılar

CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından saat 2 de Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan eyleme CHP’liler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplandıktan sonra Değirmenlik sokağa geçen kadınlar, burada 15 dakika boyunca sabit ve sessiz kalarak, kadına karşı işlenen suçları, cinayetleri ve şiddeti protesto etti. Sokakta yolun iki tarafında sosyal mesafe kurallarına uyularak dizilen kadınlar, ellerini havaya kaldırarak kadın cinayetlerine ve şiddete tepki gösterdi. Çevrede bulunan esnaf ve vatandaşlarında destek verdiği eylemde kadınlar, ‘Bir kişi daha eksilmek istemiyoruz, haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz, şiddete inat yaşasın hayat, görmezden gelme, kadın cinayetleri politiktir’ gibi sözlerin bulunduğu yazıları kıyafetlerine astılar.  

“Kadın cinayetlerine son demeye davet ediyoruz”

Eylemde konuşan CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol; “Bu eylem aslında Türkiye’de kadın cinayetleri, kadınların canlarının eksilmesi bir bir yok edilmesinin karşılığında ilimizde de olan son cinayetten sonra çığlığımızın duyulması için sessizlik ile yaptığımız bir eylem oldu. Biz burada partili partisiz herkesi kadın cinayetlerine son demeye davet etmek istiyoruz. Türkiye’mizin ve Dünyamızın nüfusunun yarısını oluşturan kadının insan olarak değerinin bilinmesi gerektiğini düşünüyoruz ki olması gereken bu zaten. Bütün vatandaşlarımızdan da bu sağduyu ile kadın cinayetlerine, kadınlara yapılan haksızlıklara, çocuk istismarına son vermelerini istediğimiz bir eylem oldu. Kadın cinayetleri biliyoruz ki elbette bitmeyecek, çünkü yasalar bu anlamda kadın cinayetlerine gerekli ağır etkin cezayı vermiyor. Biz bir farkındalık olsun, insanlar kadınlara olan tavır ve davranışlarını da insan haklarına uygun davransınlar istedik. Böyle bir farkındalık yaratmak istedik ve gerçekten Çanakkale halkı bu anlamda çok duyarlı herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol