Kadınlar seçme ve seçilme hakkının 84. yıldönümünü kutladı

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkı verilmesinin 84. Yıldönümü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile kutlandı.

Kadınlar seçme ve seçilme hakkının 84. yıldönümünü kutladı

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkı verilmesinin 84. Yıldönümü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile kutlandı.

05 Aralık 2018 Çarşamba 10:36
Kadınlar seçme ve seçilme hakkının 84. yıldönümünü kutladı

Kutlama törenine Belediye Meclis Üyeleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile kentliler katıldı. Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Çelenk sunumunun ardından Çanakkale Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Av. Güneş Pehlivan günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Av. Pehlivan konuşmasında; “Kadının eşit yurttaşlığı meşru egemenliğin tek yoludur. Eşitlik ve özgürlük temelli, şeffaf ve bağımsız siyasal demokrasinin unsurları ve araçları; demokrasimizin gücü ve güvencesi olan yargı bağımsızlığı her ne kadar hedef alınırsa alınsın, biz Cumhuriyet kadınları 84 yıl önce, kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan aydınlanmayı geleceğe taşıyacak ve onun önündeki tüm engelleri el birliğiyle yok edeceğiz” dedi.

Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şube Başkanı Meral Ulucan yaptığı konuşmada; Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği değere dikkat çekerek; “Kadınlarımızın 84.yıl önce siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkını elde etmesi, toplumsal hayatta gerçekleşen Atatürk Devrimlerinden birisidir. Biz kadınlar bugünü kutlamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bu hakları bize kazandıran Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Ulucan konuşmasının devamında ise; “Eşitlik,özgürlük ve demokrasi mücadelesini başlatan cesur, yiğit ve aydın kadınlarımızın kurduğu ve tüm ülkeye yaydığı “Türk Kadınlar Birliği” Cumhuriyet tarihinin ilk ve çok uzun yıllar tek örgütlü kadın gücü olmuş, başta seçme ve seçilme hakları olmak üzere, yasal hakların elde edilmesi için demokratik birçok mücadelenin içinde ve önderi olmuştur. Bu bakış, gayret ve sosyal yaşama aktif katılımın da en önemli adımlarını atmıştır” ifadelerini kullandı.

Kutlama programı, günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından Atatürk Anıtı önünde çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol