Karadağ’dan 8 Mart’ta şaşırtan istifa

AK Parti'nin tek kadın il başkanı olan Yeşim Karadağ, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Karadağ’dan 8 Mart’ta şaşırtan istifa

AK Parti'nin tek kadın il başkanı olan Yeşim Karadağ, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

08 Mart 2018 Perşembe 16:07
Karadağ’dan 8 Mart’ta şaşırtan istifa

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında görevinden istifa ettiğini kamuoyuna duyuran AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ’ın istifa kararını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açıklaması şaşkınlık yarattı. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Karadağ; “Bugün benim için çok özel bir gün, AK Parti’nin görev yapan tek kadın başkanı olarak kadınlar gününde sizlerin karşısındayım. 3 Mart 2016 tarihinde Erdener Başkanımızın istifası sonra Genel Merkez tarafından göreve atandım, 21 Ocak 2018 tarihinde ise Büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirdiğimiz, Sayın Genel Başkan Vekilimiz Binalı Yıldırımın da katıldığı 6.Olağan il kongremizde yeniden İl Başkanı seçildim. Göreve geleli 2 yılı aşkın bir süre geçti. AK Parti İl Başkanlığı gibi dünyanın en önemli, en kutlu görevlerinden birini 2 yılı aşkın bir süredir, büyük bir onurla ve gururla icra etmeye çalıştım. AK Partide görev yapan tek kadın başkan olarak yerim her zaman özel oldu. Çanakkale’mizi her zaman onurla ve gururla her platformda temsil etmeye çalıştım. Son 2 yıldır adeta ülkemizin tarihinin yeniden yazıldığı dönem oldu, 15 Temmuz alçak FETÖ Darbe girişimini, 16 Nisan referandumunu hep birlikte yaşadık, tüm teşkilatlarımız ile bir olduk birlik olduk. Ben özellikle 15 Temmuz’da destan yazan bu 27 gün boyunca demokrasi nöbetlerinde bizleri yalnız bırakmayan tüm vatandaşlarımıza ve teşkilatımızın her bir ferdine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın partimize dönmesinden sonra Tüm Türkiye’miz ve Çanakkale teşkilatlarımız için yeni bir dönem başladı. Bir yandan kendi içimizde büyük imtihan verip diğer taraftan yeni Türkiye hedefleri için hep birlikte nefisleri, kişisel hırsları bir yere koyup çok daha fazla çalışmak zamanıdır” dedi.

“Partimizin yıpratılmasına göz yumamazdık”

AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı görevinden büyük bir onurla ve itibarla ayrılmanın mutluluğu ve huzuru içinde olduğunu ifade eden Karadağ; “Ama son zamanlarda özellikle listemiz, ismimiz üzerinden partimiz yıpratılmaya çalışıldı. Biz buna daha fazla göz yumamazdık, buna daha fazla müsaade edemezdik. Partimiz bizim ismimizden her zaman önemli oldu, bundan sonra da öyle olacaktır. Uzun yıllardır partime onurla ve gururla hizmet ettim. Şu zamana kadar partimde bana ne görev verildiyse elimden geldiğinde, layıkıyla yapmaya çalıştım. Onurla, şerefle 3 Mart 2016 da geldiğimiz AK Parti Çanakkale İl başkanlığı görevimden yine büyük bir onurla ve itibarla ayrılmanın mutluluğu ve huzuru içindeyim. Tüm çalışma arkadaşlarıma, teşkilatımızın bütün mensuplarına bu dava için bizimle döktüğü ter için en kalbi şükranlarımı arz ediyorum. Teşkilatın her bir ferdine bizden yana haklarımız helal olsun. Sizlerden de haklarınızı helal etmenizi istiyorum” diye konuştu.

“AK Parti bizim onurumuz, şerefimizdir”

Karadağ sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Zor bir dönem de 3 genel başkanla çalıştım. 2 yılı birlikte geçirdik, şunu samimiyetle ifade etmek istiyorum; AK Partimiz ve Bizim davamız enginlere sığmayacak kadar büyük bir davadır. AK Parti bizim hayatımızdır, AK Parti bizim geleceğimizdir, AK Parti bizim onurumuz, AK Parti bizim şerefimizdir… Biz hiçbir zaman hesabi olmadık her zaman hasbi olduk, teşkilatlarımızda çalıştığımız herkes den de bu şekilde çalışmasını istedik. Her zaman Genel Başkanımız, Liderimiz, ümmetin ve mazlumların umudu Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda ve izinde olduk, şu zamana kadar nasıl partime hizmet ettiysem bundan sonra da partime onurla hizmet etmeye devam edeceğim. Ne görev verilirse şimdiye kadar yaptığım gibi bundan sonra da yapacağım.”

“Hiç kimse kişisel hırslarını partinin üzerinde tutamaz”

Konuşmasının devamında önemli mesajlar da veren Karadağ; “Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi; her kim olursa olsun Adalet ve Kalkınma Partisi'ni kısır döngü içerisine sokmaya çalışırsa ve bu çabanın içerisine girerse ilk önce şahsımı karşısına almış olur. Çanakkale’de de her kim bunu yapmaya yeltenirse hep beni karşısında buldu. Ülkemiz tarihi süreçlerden geçiyorken, kimsenin kişiselliği, kibirleri ve hırslarıyla uğraşamayız dedik ve nitekim öyle de yaptık. Çanakkale’mizi, partimizi çocukça oyunlara ve hırslara daha fazla alet etmemeliyiz dedik. Çok şükür ki bizim memleket sevdamız hırsımızdan daha önemlidir. Tekrar defaatle ifade ediyorum altını çizerek söylüyorum; hiç kimse kişisel hırslarını partinin üzerinde tutamaz ve tutmamalıdır. İl Başkanı olursunuz, Vekil olursunuz, Grup Başkanvekili olursunuz, Bakan olursunuz, Genel Başkan Yardımcısı olursunuz her şey olursunuz ama bu görevlerin hiçbiri partimizden önemli değildir, önemli olmamalıdır. Ben şu zamana kadar ki emeklerinden dolayı birlikte çalıştığım Ayhan vekilimize, Bülent vekilimize, belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza ve yönetimlerine, Kadın ve gençlik kolları başkanlarımız ve yönetimlerine, eski il yönetimime, yeni il yönetim kurulumuza, belediye meclis- il genel meclis üyelerimize, mahalle başkanlarımıza ve yönetimlerine, İl Başkanlığı yaptığım dönemde desteklerinden dolayı, eski milletvekillerimiz Sn. Mehmet Daniş, Müjdat Kuşku, İsmail Kaşdemir’e kurucularımıza, eski il başkanlarımıza kısacası kimin bu partide zerre kadar emeği varsa herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum…” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
KadınMart8
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol