Kaya’dan Mevlid Kandili ve 10 Kasım mesajı

vı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, Mevlid Kandili ve 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kaya’dan Mevlid Kandili ve 10 Kasım mesajı

vı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, Mevlid Kandili ve 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

08 Kasım 2019 Cuma 11:58
Kaya’dan Mevlid Kandili ve 10 Kasım mesajı

Mevlid Kandili vesilesiyle bir mesaj yayınlayan Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya; “Bu gece, insanlık alemine bir kurtuluş mücadelecisi olarak gönderilen ve insanlığın ufkunu aydınlatan peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği bir gecedir. O peygamber ki, insanların kötülükte sınır tanımadığı, cehalette en üst seviyelere ulaştığı, küfür ve şirkin kölesi olduğu bir zamanda dünyaya ilahi bir nur, rahmani bir şifa olmuştur. Hz. Muhammed (SAV), yaşamı boyunca insanlara iyiliği, adaleti, hoşgörüyü, kardeşliği ve güzel ahlâkı tavsiye etmiştir. Mevlit Kandili, Hz. Peygamber Efendimizi anlama, anlatma, yaşama ve genç nesillere anlatmak için en önemli zamandır. Bununla beraber, O’nun ahlâk ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve kendimize örnek almak başta gelen görevlerimizdendir. İnsanlığın her zaman ve her mekânda Hz. Peygamberimizin tebliğ ettiği ilahi mesaja ve bu mesajın hayata geçirilmiş şekli olan sünnetine ihtiyacı vardır. O’nun söylediği her söz, yaptığı her eylem, insanlığın daha iyi yaşamasını, daha iyi düşünmesini sağlamaya yönelik olmuştur.  Bizlere düşen; her sözü ve davranışı insanlığın ufkunu açan Peygamberimizi, içimizde ve çevremizde yeniden anlamak ve O’nun bize kazandırdığı, kardeşlik, sevgi, dostluk, güven, samimiyet, tevazu, hoşgörü, sadakat, vefa, haklının yanında yer alma, hak ve doğru olanı temsil etme gibi değerlere hayatımızda işlerlik kazandırmaktır. Birlik ve beraberliğe, kardeşlik ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde mübarek gün ve gecelerin önemini daha iyi idrak ederek, bu güzel vatanda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimizi, felaketlerle boğuşan yakın ve uzak çevremizdeki tüm insanlar için sevginin, barışın ve huzurun olması en büyük dileğimizdir. Biz Müslümanlar gönüllerdeki peygamber aşkını, hayata Peygamber ahlakı, kulluk sorumluluğu ve ümmet bilinci olarak taşımalıdır. Bu vesile ile üzere tüm İslam aleminin Mevlit Kandil’ini kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.” dedi. 

10 Kasım mesajı

Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Kaya; “Cumhuriyetimizin kurucusu, Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi hayata intikalinin 81. yıldönümünde milletçe şükranla ve rahmetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz Türk Milletinin bağrından çıkmış, milleti için, milleti ile birlikte başlattığı büyük bir mücadeleyi zaferle sonuçlandırmıştır. Fikirleriyle, yönetim sanatıyla ve üstün kişiliği ile sadece kendi milleti tarafından değil, tüm dünya devletleri tarafından da örnek alınan, sevgi ve saygı ile anılan büyük bir deha ve devlet adamı haline gelmiştir. Eşsiz bir devlet adamı olarak Atatürk yeni bir Türk Devleti’nin temellerini atmakla kalmamış, modernleşme ve dönüşüm hamlelerini cesaretle gerçekleştirmiş, Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması için birçok yeniliğe imza atarak gelecek nesillere büyük bir miras bırakmıştır. Dolayısıyla, Atatürk’ün aziz hatırasına sahip çıkmak, O’nun “En büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek; O’nun kendi deyimi ile “Muasır medeniyet seviyesinin üzerine” çıkarmakla mümkün olacaktır. Mustafa Kemal Atatürk, tarihimizin en zor döneminde, dünyanın bütün egemen güçlerinin, merhum Mehmet Akif’in deyimiyle “Medeniyet denilen tek dişi kalmış canavarın” bu vatana taarruzu karşısında önce Çanakkale’de bir büyük direniş göstermiş, sonrasında 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ilk adımı atarak kurtuluşu başlatmış, 29 Ekim 1923’te temellerini attığı Cumhuriyetimizle yeniden bir dirilişi ortaya koymuştur. O'nu kaybetmenin hüznünü yaşarken bir kez daha O'na ve emanetine olan güvenimizi tazeliyor ve bu güveni hiç aklımızdan çıkarmadan ülkemiz için canla başla çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 81. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla ve minnetle anıyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol