Maden sahasında provokasyon

Çanakkale’de maden sahasına gelen 7 kişilik grubun, güvenlik görevlilerine karşı tutumu tepki topladı. Ağza alınmayacak sözler sarf eden grubun, ‘Vatan hainleri’ ve ‘şerefsizler’ şeklinde bağırması dikkat çekti. 

Maden sahasında provokasyon

Çanakkale’de maden sahasına gelen 7 kişilik grubun, güvenlik görevlilerine karşı tutumu tepki topladı. Ağza alınmayacak sözler sarf eden grubun, ‘Vatan hainleri’ ve ‘şerefsizler’ şeklinde bağırması dikkat çekti. 

03 Haziran 2020 Çarşamba 10:22
Maden sahasında provokasyon

Çanakkale'ye bağlı Kirazlı Bölgesi'nde bulunan bir altın madeni sahasının önünde toplanan 7 kişilik grubun, bölgedeki huzuru bozmaya yönelik gerçekleştirdiği provokasyon eylemi tepkileri de beraberinde getirdi. Maden sahasında görevli güvenlik görevlilerine ağza alınmayacak ifadeler kullanarak tahrik etmeye çalışan grup, bayan güvenlik görevlisine de annelik duygusu üzerinden hakaretlerde bulundu. Saldırgan tavırlar sergileyen gruba, güvenlik görevlilerinin sağduyulu yaklaşması, olası bir arbedenin önüne geçti.

Amaçları huzuru bozmak mı?

1 Haziran akşam saatlerinde Kirazlı maden sahası önüne gelen grup, alanda görev yapan güvenlik görevlilerine ağza alınmayacak hakaretler etmeye başladı. ‘Vatan Hainleri’ ‘Şerefsizler’ , ‘Biz Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz’ diyerek saldırgan bir tavır sergileyen grup, daha sonra alanda görevli kadın güvenlik görevlisine de hakaretler etti. Her geçen dakika hakaretlerini sürdüren grubun, maden sahasına yakın köylerin huzurunu bozmak amacıyla şehir dışından geldiği iddia ediliyor. Daha önce de bir çok kez köylülerin huzurunu bozmakla suçlanan şahıslar hakkında bir çok kez para cezası uygulandığı öğrenildi.

Köy sakinleri tedirgin

Maden sahasının çevresinde bulunan köylerdeki vatandaşlar, ormanlık alanda konuşlanan grup nedeniyle tedirgin. Alanda kimliklerini bilmedikleri kişilerin varlığından dolayı rahatsız olduklarını dile getiren vatandaşlar, köy halkının huzurunu bozduğu ve provokasyon eylemler düzenlediği için grubun bölgeden uzaklaştırılmasını istiyor. Kendilerini çevreci olarak lanse eden grubun gündem de kalmak amaçlı yaptıkları bu tür eylemlerin bölgenin huzurunu kaçırdığını belirten köy sakinleri, kötü sözler sarf ederek provokasyon amacı güden kişileri bölgede istemediklerini ifade ettiler.

Eylemleri amacını aştı

Güvenlik görevlileri üzerinden gerginlik çıkaran grup, ağza alınmayacak hakaret ve küfürlerle maden sahası çalışanlarını taciz ediyor. Alanda yaptıkları provokasyon eylemleriyle gündem oluşturmaya çalışan grubun, ekmek parası için alanda bulunan güvenlik görevlilerini hedef alması da tepki topluyor. Kadın güvenlik görevlisine bile tahammülü olmayan grup, ağza alınmayacak hakaret ve küfürlerle eylemlerini provokasyona dönüştürüyor. Bölgede amaçları sadece güvenlik görevlilerini kışkırtarak taciz edip gündem oluşturmaya çalıştığı ileri sürülen grubun, bu tür faaliyetlerini daha ileri götürmesinden endişe ediliyor.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol