Mutan’dan çok iddialı sözler

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, yerel seçimler öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP’den Çanakkale Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusu yapan Başkan Mutan, Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler için çok iddialı olduğunu söyledi. Çanakkale’de Belediye Başkanlığı görevini, mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan daha iyi yapacağını ifade eden Başkan Mutan; “Ben daha iyi yaparım diyerek yola çıkıyorum” dedi.

Mutan’dan çok iddialı sözler

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, yerel seçimler öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP’den Çanakkale Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusu yapan Başkan Mutan, Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler için çok iddialı olduğunu söyledi. Çanakkale’de Belediye Başkanlığı görevini, mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan daha iyi yapacağını ifade eden Başkan Mutan; “Ben daha iyi yaparım diyerek yola çıkıyorum” dedi.

08 Ekim 2018 Pazartesi 16:45

Geçtiğimiz günlerde CHP Merkez İlçe’de Çanakkale’den Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulunan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Belediye Başkan adaylarının üye bazlı ön seçim ile belirlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kepez Belediyesi’nde düzenlediği basın toplantısında adaylık sürecini değerlendiren Başkan Mutan, basın mensuplarının sorularına da yanıt verdi. Adaylık evraklarını Merkez İlçe’ye teslim ettiğini, parti içi takvime göre resmen aday adayı olduğunu belirten Başkan Mutan; “Genel merkezden adaylık süreci için evraklar geldi. 1 Ekim itibariyle başvurular başladı. 4 Ekim tarihi itibariyle de adaylık evraklarımı Merkez İlçeye teslim ettim. Parti içi takvime göre resmen aday adayıyım. Şu ana kadar şahsım dışında bir başvuru olmadığını biliyorum. Bir takım isimler dolaşıyor ama şunu söylemek istiyorum; en azından Çanakkale’nin ve Kepez’in önünü açtığıma inanıyorum. Şuanda Kepez’de 4-5 isim telaffuz ediliyor. Bu hafta onlarda netleşir diye düşünüyorum” dedi.

Üye bazlı ön seçimden yanayım

“Partimizin adaletine güvenerek üye bazlı ön seçimden yanayım” diyen Başkan Ömer Faruk Mutan; “Bildiğiniz gibi Merkez İlçe Başkanımız, İl Başkanımız kamuoyu ile üye bazlı ön seçim istediklerini paylaştılar. Bursa’daki Bölge Toplantısında da ekran karşısında da bu isteklerini dile getirmişlerdir. Şu ana kadar da aksi bir duyum almadık ama herkes bir şey söylüyor. Şöyle olursa; böyle olur gibi herkes bir şey söylüyor. Şunun bilinmesini isterim; tüm siyaset kurumu adına konuşuyorum. Siyaset kurumu şu anda tıkanmıştır, çözüm üretilemiyor. Seçenek de yaratılamıyor. Bir siyasal yapı ekonomi çıkmazda hesabıyla yurt dışından bir firma ile anlaşıyor. Bir hafta sonra hayır olmaz deyip kestirip atıyorlar. Ülke böyle mi yönetilir? Böyle olmaması lazım. Dönüp siyasi partilere bakıyoruz; inşallah CHP’nin yaptığı yapar ön seçim yapar” şeklinde konuştu.

Ön seçim, çarşaf liste, temsilde Adalet diyorum

Başkan Mutan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Ön seçim sadece aday belirleme için bence yetmemelidir. Halk ile sokaktaki vatandaşlar ile anketler yapılmalı, adaylar üzerinden STK’ların, dernek ve sendika temsilcilerinin de görüşleri alınması gerekir. Buradan alınacak sonuçların toplanarak incelenerek bir sonuç elde edilmesi gerekir. Bence aday bu şekilde belirlenmelidir. Biliyorsunuz ben her zaman ‘Ön Seçim, Çarşaf Liste, Temsilde Adalet’ diyorum. Anti-demokratik  tüzüğün demokratik bir tüzük haline dönüşmesi için bir adım atıyorum aslında burada. Siyasette kazanmakta var kaybetmekte var olan bir şey. Biz çok kazandık, kaybettik. Alışkınız ama siyaset kurumunun kazanması adına bulunmuş olduğum partime adaylık dosyamı teslim ettim.”

Ön seçim olmazsa istifa etsinler

Bir basın mensubunun “CHP’de adayların ön seçimle belirlenmemesi halinde ne olacak?” şeklindeki sorusu üzerine Başkan Mutan, ön seçim yapılmaması halinde CHP İl ve Merkez İlçe yönetimlerinin istifa etmesi gerektiğini söyledi. Başkan Mutan; “Ön seçim yapılmazsa; İl ve Merkez İlçe yönetimlerinin istifa etmeleri gerekir. Laflarını yemeyecekler, dik duracaklar ve istifa edecekler. Belki içlerinden bir tanesi adaylık başvurusunda bulunabilir. Ayın 12’sinde istifa edebilir. Ama o sandık üyelerin önüne gelecek. Üyenin talebini kayda almayan, üyesine dokunmayan, üyesi ile barışmak istemeyen bir siyasal parti çözüm üretemez. O yüzden herkes lafının arkasında duracak. Buradan da sizler aracılığı ile sesleniyorum; lafının arkasında dursunlar. O sandık yani üyelerin önüne ya gelecek, ya gelecek. Yoksa istifa edecekler” ifadelerini kullandı.

Adayları üyeler belirlemelidir

Belediye Başkan adaylarını parti üyelerinin belirlemesi gerektiğini dile getiren Başkan Mutan; “Adayları Genel Merkez belirleyecekse biz de boynumuzu büküp bekleyecek miyiz? 19’una kadar beklersiniz, kaç kişi başvurduysa onlarla ön seçim yaparsınız. Anket yaparsınız. Çok mu zor? STK’lara dokunmalıyız. Bizler yerel seçimde sadece CHP tabanının oylarını almayacağız ki; diğer partililerin de oylarından alıyoruz. Her yere sandık mutlaka konulmalı, adayları üyeler belirlemelidir” dedi.

Çok iddialıyım

Karşıma rakip olarak diğer partilerin Genel Başkanlarını dahi davet edebilirim

“CHP’den Çanakkale Belediye Başkan Adayı olmanız halinde yerel seçimlerde AK Partili hangi isimle yarışmak isterdiniz? sorusu üzerine Başkan Mutan, bu konuda çok iddialı olduğunu ve rakip olarak diğer partilerin Genel Başkanlarını bile karşısına davet edebileceğini ifade etti. Başkan Mutan; “Bu konuşmayı biz az önce kendi aramızda da yaptık. Bizde başkan olmak kolay. Bizde aday olmak zordur. Aday olursak gerisi kolay. Rakip kim olursa olsun. Çok iddialıyım bu konuda. Hatta karşıma diğer partilerin Genel Başkanlarını dahi davet edebilirim rakip olarak. Çok iddialıyım” diye konuştu.  

Başarılı mı başarısız mı onu kamuoyu takdir etsin

‘Çok iddialısınız, Çanakkale Belediye başkanı ile görüştünüz mü bunu? Onu daha başarısız mı görüyorsunuz?’ sorusuna da cevap veren Başkan Ömer Faruk Mutan; “Bu soruyu neden bana soruyorsunuz? Orada Merkez İlçe ve İl Başkanı var. İl ve Merkez İlçe başkanı ön seçim diyorsa; başarı veya başarısız olduğunu onlara sorun. Bizde şöyle bir teamül var; başarılıysanız hadi yürüyün diyorlar. Ne demek istediklerini onlara sorun. Durup dururken sevgili merkez ilçe başkanımız Ali Uyanık ‘Ön seçim’ demiş. İl Başkanımız İsmet Güneşhan, Ayvacık’ta da merkezde de çıkmış ‘örgütlerimiz ne derse onu yapacağız’ diyor. Başarılı mı başarısız mı onu kamuoyu takdir etsin. Veya bu soruyu merkez ve İl başkanına sorun” ifadelerini kullandı.

“Ben daha iyi yaparım”

Başkan Mutan, “Ben daha iyi yaparım” diyerek, Çanakkale’de Belediye Başkanlığı görevini, mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan daha iyi yapacağını kastetti. Başkan Mutan; “Ben daha iyi yaparım diyerek yola çıkıyorum. Yapılan belediyenin sorunsallıkları çalışması içerisinde Çanakkale’nin bir otopark, ikinci sırada ise ulaşım sorunu var. Üçüncü sırada ise; işsizlik geliyor. Bir tanesini hiç söylemek istemiyorum ama bir diğeri ‘Halkla iç içe bir belediye istiyorum’ diyor yapılan tespitlerde” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 08.10.2018 18:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol