O skandal sözler meclis gündeminde

CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent Öz, ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Abdullah Akın’ın skandal sözlerini TBMM’ye taşıdı. Öz; “Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın’ın Üniversite ile ilişiği kesilecek midir?” dedi.

O skandal sözler meclis gündeminde

CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent Öz, ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Abdullah Akın’ın skandal sözlerini TBMM’ye taşıdı. Öz; “Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın’ın Üniversite ile ilişiği kesilecek midir?” dedi.

27 Şubat 2018 Salı 15:00
O skandal sözler meclis gündeminde

TBMM’ye sunduğu soru önergesiyle ilgili açıklama yapan CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent Öz; “Çanakkale bütün insanlar tarafından ziyaret edilen, orada yaşanan dramı ve kahramanlık ruhunu hissetmek için o havası içe çekilen bir yerdir. Her santiminde bir şehit yatan, her zerresi şehit kanıyla sulanmış, şanlı bir yerdir. Gençliğimizi bu tür saçma sapan düşüncelerle zehirlemeye, Çanakkale Bir Destandır, bu Destanı kirletmeye kimsenin hakkı yoktur, buna izin vermeyeceğiz. Bunlar Cumhuriyet düşmanıdır ve ağızlarının payını daima veririz.” dedi. Başbakan Binali Yıldırım’a yazılı olarak cevaplandırması için soru önergesi veren CHP’li Öz; “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın, üniversitenin televizyon kanalı ÇOMÜ TV’de 20 Şubat 2018 tarihinde yayınlanan programda, tarihi gerçekleri saptırarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ağır hakaretlerde bulunmuştur. 1924 yılında Çanakkale ve Bursa’daki bazı camilerin ahlak dışı amaçla kullanıldığını ileri sürmüş ve “Çanakkale içinde aynalı çarşı” türküsünde geçen “Çanakkale içinde vurdular beni, ölmeden mezara koydular beni” ifadesini dayanak göstererek, Çanakkale savaşı sırasında yaralı askerlerin de canlı canlı toprağa gömüldüğünü iddia etmiştir” diye konuştu.

“Camilerin belgeleri Devlet arşivlerinde mevcut”

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Öz; “Camilerin bırakın amacı dışında kullanılmasına aksine, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kuruluş yıllarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptırdığı ve tadilattan geçirdiği camilerin belgelerinin Devlet arşivlerinde mevcut olmasına rağmen, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın’ın, bu ifadeleri hem Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hem de Çanakkale’de bu vatan uğruna canını feda etmiş binlerce şehidimize alenen hakarettir.” dedi.

İşte o sorular

CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent Öz, vermiş olduğu soru önergesinde şu sorulara yer verdi; “Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e ve şehitlerimize alenen hakaret eden Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın ile ilgili 5816 no’lu Atatürk'ü Koruma Kanunu’na göre ve TCK 214’e göre adli ve idari işlem başlatılmış mıdır? Halkın ödediği vergilerle faaliyetlerini sürdüren bir üniversitenin resmi televizyonunun Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihine, kurucusu ve 1’inci Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret için kullanılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Üniversitenin resmi kanalını bilimsel ve tarihi gerçeklere uygun olmayan kara propaganda için kullanılmasına izin veren televizyonun yöneticileri hakkında işlem yapmayı düşünüyor musunuz? Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın’ın Üniversite ile ilişiği kesilecek midir? Yoksa gençliğimizi bu tür düşünceleriyle zehirlemeye devam etmesine müsaade mi edilecektir? Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kuruluş yıllarında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk döneminde kaç cami yapılmış, kaç cami tadilattan geçirilmiştir?”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Chp
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol