ODAŞ Türkiye’yi korkuttu

Çanakkale’nin Çan ilçesinde bulunan ODAŞ Elektrik Üretim A.Ş. tarafından işletilen ve yerli kömürle çalışan 330 Megavat kurulu güce sahip termik santralde korku dolu anlar yaşandı. 50 yıllık eski teknoloji ile çalıştığı iddia edilen santralde 1’i ağır 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

ODAŞ Türkiye’yi korkuttu

Çanakkale’nin Çan ilçesinde bulunan ODAŞ Elektrik Üretim A.Ş. tarafından işletilen ve yerli kömürle çalışan 330 Megavat kurulu güce sahip termik santralde korku dolu anlar yaşandı. 50 yıllık eski teknoloji ile çalıştığı iddia edilen santralde 1’i ağır 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

19 Eylül 2018 Çarşamba 10:03
ODAŞ Türkiye’yi korkuttu

Çanakkale'nin Çan ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve ODAŞ Elektrik Üretim A.Ş. tarafından işletilen Çan-2 Termik Santralinde öğle saatlerinde patlama meydana geldi. Patlama ile birlikte santralde yangın çıktı. Santrale Çanakkale ve Çan ilçesinden çok sayıda itfaiye, AFAD, UMKE, 112 Acil ve jandarma ekipleri sevk edildi.

1'i ağır 6 yaralı

Çanakkale'nin Çan ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Çan-2 Termik Santalinde çıkan yangın ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Çan İlçe Başkanı Av. Ümran Aydın; “Patlamanın şiddeti 10 kilometre uzakta bulunan ilçe merkezinden de duyuldu. Edindiğimiz bilgilere göre; patlama ve yangın nedeniyle Termik Santralde çalışan 6 işçi yaralanmış. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bilgisine ulaştık” dedi.

Çalışanlar yandı mı?

Çan Devlet Hastanesinde ilk müdahalesi yapılan 4 yaralının vücutlarının çeşitli bölgelerinde yanıklar olduğu öğrenildi. Çan Devlet Hastanesinde Yanık Ünitesi olmadığından 4 yaralının Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine sevk edildiği öğrenildi.

50 yıllık hurda teknoloji

CHP Çan İlçe Başkan Ümran Aydın Çan-2 Termik Santralinin yapılmaması için çok mücadele ettiklerini belirterek; “Şu an için Termik Santrale giriş çıkışlar engellenmiş durumda. Biz bu santralin yapılmaması için çok mücadele verdik ama yetkilileri ve siyasileri aşamadık. 50 yıllık teknoloji, hurda bir santrali Avustralya'dan söküp getirip Çan'a diktiler” dedi.

Gaz zehirlenmesi

Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Çan ODAŞ Termik Santrali'nde, kömür depolanan yerde (Kömür Bunkeri) kömür kendi kendine tutuşarak bir yangın meydana getirmiştir. Gaz sıkışması dolayısı ile patlama meydana gelmiştir. Ancak patlamadan kaynaklı bir zarar yoktur. Olaya müdahaleye giden 6 işçi gazdan etkilenerek, kontrol amaçlı 112 ekiplerince hastaneye kaldırılmıştır. Yangında alevli kısım söndürülmüş ve soğutma çalışmaları devam etmekte. Çan Belediyesi İtfaiyesi ve ekiplerimiz tedbir amaçlı olay bölgesinde beklemektedir” denildi.

Yangın söndürüldü

Çan Kaymakamlığı konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada; “İlçemizde faaliyette bulunan ODAŞ Çan- 2 Termik Santrali'nde kömür depolama sahasında yangın çıkmıştır. Yangın sonucunda 6 işçi dumandan etkilenme ihtimaline karşın, tedbiren Çan Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Yangın söndürülmüş ve soğutma çalışmaları devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Ulusal basında son dakika

Haberi ilk Çanakkale ve Çan ilçesi yerel basını geçti. Haber ajanslarının da haberi servis etmesinden sonra Türkiye’deki tüm haber televizyonları ve internet siteleri ve ODAŞ Elektrik Üretim A.Ş. tarafından işletilen Çan-2 Termik Santralindeki patlamayı son dakika haberi verdi. 

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Termik SantralOdaş
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol