Spor Alanında Çanakkale'ye Dev Yatırım

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çanakkale'ye yapılacak olan yaklaşık 32 milyon TL'lik yatırım için ilçe belediye başkanları ile protokol imzaladı. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Çanakkale’mizin sporda yıldızını parlatacak önemli bir adım daha” dedi.

Spor Alanında Çanakkale'ye Dev Yatırım

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çanakkale'ye yapılacak olan yaklaşık 32 milyon TL'lik yatırım için ilçe belediye başkanları ile protokol imzaladı. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Çanakkale’mizin sporda yıldızını parlatacak önemli bir adım daha” dedi.

13 Şubat 2020 Perşembe 14:18
Spor Alanında Çanakkale'ye Dev Yatırım

İmza törenine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı. Bakan Kasapoğlu yaptığı açıklamada; “Girişimciliğe, üretime, çalışmaya önem veren; Türkiye’ye katma değer üreten bir şehir. Biz de Çanakkalemizin gençlik ve spor alanındaki ihtiyaçlarını tamamlayıp Çanakkale’yi sporda da öncü şehir yapmak için bu protokolü hayata geçiriyoruz. Turizmde, ekonomide öncü olan güzel Çanakkale’yi sporun da merkezlerinden biri yapacağız. Bu kapsamda, Çanakkale’ye toplam maliyeti yaklaşık 32 Milyon TL olan; 2 adet yarı olimpik yüzme havuzu, 2 adet spor salonu, 1 adet nizami sentetik yüzeyli çim saha, 3 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 1 adet kapalı hala saha, 2 tesisin tamamlanması, 4 tesisin bakım onarımı gibi pek çok çalışmayı hayat geçirdiğimizi buradan müjdeliyoruz. 7/24 yaşayan bu tesislerle, Çanakkalemiz inşallah daha sportif bir şehir olacak. İnşallah bu yatırımların devamı gelecek” dedi.

Turan; “Şehrimizin geneline 135 basketbol sahası kazandırılacak”

Çanakkale’nin sporda yıldızını parlatacak önemli bir adım daha atıldığını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan; “Çanakkale’nin sporda yıldız bir şehir olması için bugün çok önemli bir yatırım protokolü hayata geçti. İlçelerimize ve beldelerimize 2020 yılında yapılacak 32 milyon liralık Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırımı için Bakanımız Mehmet Kasapoğlu ile imza töreni gerçekleştirdik. İmza törenine Çanakkale Valimiz Orhan Tavlı, Çanakkale Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu, İl Başkanımız Naim Makas, belediye ve ilçe başkanlarımız katıldı. Yatırımlarla spor salonu, olimpik yüzme havuzu, halı sahalar yapılması, tribün ve yenileme çalışmaları ile mevcut yapıların bakım ve onarım işleri yapılacak. En önemlisi şehrimizin geneline 135 basketbol sahası kazandırılacak” dedi.

“Çanakkale'miz tarım, turizm ve sanayi başta olmak üzere her alanda önemli bir marka” diyen Turan; “Çanakkale, artık spor ve gençlik faaliyetlerinde de adından söz ettirsin istiyoruz. Çanakkale tarihi, doğası, kültürü, denizi ve daha birçok zenginliğiyle tüm sporcular için adeta bir cazibe merkezi. Hedefimiz, Çanakkale’mizi çok yakın zamanda uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacak konuma getirmek. Öğrencilerimizin, gençlerimizin ve sporcularımızın Türkiye’de ve dünyada daha fazla sportif başarılarla anılmasını istiyoruz. Çanakkale’mize değer katacak bu kıymetli yatırımların şehrimize, en kıymetli hazinemiz gençlerimize ve sporcularımıza hayırlı olmasını diliyor; desteklerinden dolayı Gençlik ve spor Bakanımıza ve ekibine, yatırımlar için gayret gösteren Belediye Başkanlarımıza, teşkilatlarımıza teşekkür ediyoruz. Çanakkaleli hemşehrilerimize en güzel hizmetleri sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
SporYatırım
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol