Ülkeye fabrika kurulmasını istiyoruz

MÜSİAD Çanakkale Şube Başkanı Ali Osman Yıldız, ülke gündemine ilişkin ekonomik değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de bir kaos ortamı yaratılmaya çalışıldığını belirten Başkan Yıldız; “Dünyada G20 ülkeleri arasında dördüncü sıradayız, bu iyiye işarettir” dedi.

Ülkeye fabrika kurulmasını istiyoruz

MÜSİAD Çanakkale Şube Başkanı Ali Osman Yıldız, ülke gündemine ilişkin ekonomik değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de bir kaos ortamı yaratılmaya çalışıldığını belirten Başkan Yıldız; “Dünyada G20 ülkeleri arasında dördüncü sıradayız, bu iyiye işarettir” dedi.

12 Eylül 2018 Çarşamba 15:30

MÜSİAD hizmet binasında düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla buluşan MÜSİAD Çanakkale Şube Başkanı Ali Osman Yıldız; “Türkiye’de gündemin çok sık değiştiği günleri yaşıyoruz. İdlib operasyonu ile ilgili ekonominin direkt bağlantılı olduğunu görüyoruz. ABD’nin dolar operasyonu ile dünyada paranın silah olarak kullanıldığı örneğini çok kötü bir örnek olarak bizde denediler. Tabir-i caizse ekonomik bomba olarak doları Türkiye üzerine attılar. 5,2 büyüme rakamları da Türkiye’de çok iyi bir cevap olmuştur. OECD tarafından dünyada büyüme rakamları ortaya çıktı. Tabii ki bu ikinci çeyrek için geçerli olan bir rakam. Üçüncü çeyrekteki rakamın aşağı düşecek olduğunu biz de tahmin ediyoruz. Fakat ülkede bir kaos ortamı yaratılmak isteniyor. Bu ekonomik olarak Türkiye’deki performansın aşağı çekme çabası olarak düşünüyoruz biz bunu. Ülkede üretimin devam ettiğini görüyoruz. Türkiye’de şu anda G20 ülkeleri arasında dördüncü sırdayız büyüme rakamları açısından. Hindistan 8,2, Çin 6,7, Endonezya 5,3, Türkiye 5,2 büyümüştür. Bu, dünyada G20 ülkeleri arasında dördüncü sıra demektir, bu iyiye işarettir. Fakat biz mutlaka üretime devam etmek durumundayız” dedi.

Türkiye’de fabrikalar kurulması gerektiğini ifade eden Başkan Yıldız; “Biz MÜSİAD olarak sürekli üretmeyi ve ihraç etmeyi, yurt dışına mal satmayı hedefleyen bir iş adamları derneğiyiz. Türkiye’de son 5,2 büyümenin içindeki hizmet sektörü yüzde 8 olarak gerçekleşmiştir. Ülke ekonomisinde lokomotif olan hizmet sektörü yüzde 8 olarak öne çıkmıştır. Sanayi sektörü 4,3. Tabii ki bu hedeflediğimiz, yani yurt dışından yabancı sermayenin gelişi mutlaka bizim için bir hedeftir. Fakat bu yabancı sermaye gelirken ülkeye fabrika kurulmasını talep ediyoruz. Finans sektöründen gelen paranın çok çabuk dışarı çıktığına şahit olduk. ABD’nin dünyada her zaman yaptığı ülkelere saldırı alışkanlığı dünyada ilk defa ülkeye dolarla saldırmışlardır. Yabancı sermayenin buna çanak tuttuğuna şahit olduk. Yerli firmaların bu konuda kısmen ayrı tutulması gerektiğini düşünüyoruz. Yerel firmaların ve yerel üreticilerin Türkiye’yi fiyatlarla gramajlarla oynuyor düşüncesiyle bu şekilde lanse edilmesinin doğru olmadığını düşünüyoruz. Türkiye’deki yerel üreticilerin de bu ülkenin birer ferdi olduğunu düşünmek lazım. Yabancı sermayenin de mutlaka gelmesi ve bununla ilgili de ülkede fabrika kurulması gerektiğini düşünüyoruz. Para hareketlerinden manipüle edilmesini de doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 13.09.2018 09:39
Anahtar Kelimeler:
MüsiadAli Osman Yıldız
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol