Uluşal; “Eşitlikçi politikalar izlenerek kadın güçlendirilsin”

Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle program düzenledi.

Uluşal; “Eşitlikçi politikalar izlenerek kadın güçlendirilsin”

Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle program düzenledi.

25 Kasım 2019 Pazartesi 16:38
Uluşal; “Eşitlikçi politikalar izlenerek kadın güçlendirilsin”

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programa Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Baro Başkanı Bülent Şarlan, Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, ELDER üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı. Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal yaptığı konuşmada; “Kadınların çığlığı! Aslında “25 Kasımlar,8 Martlar Kadın gerçekliği ile hayata bakmanın ve farkındalığın günü” olmalıdır. Sevgiyle yoğrulmuş eşit ve paylaşımcı bir dünya için “Kadına Şiddet Son Bulmalı “ diyoruz. Ama ne yazık ki; gündemden düşmeyen kadın cinayetleri! Kadınlar vahşice katlediliyor, Kadın cinayetleri işlenmeye devam ediyor. Bu vahşete dur diyelim. Kadın erkek bütüncül bir yaklaşımla bu sorunu çözelim. Ülkemizde, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri konusunda yapılan sözleşmeler ki bunlardan bir tanesi İstanbul Sözleşmesi’dir. Son derece önemli hükümleri içeren bu sözleşmeyi ilk imzalayan devlet Türkiye Cumhuriyetidir. 6284 sayılı koruma kanunu aile içi şiddetin önlenmesi bakımından çok önemlidir. Bu düzenlemelere kadın hareketinin çok katkısı olmuştur. Peki hala niye kadınlar şiddete uğruyor? Uluslararası sözleşmeler, anayasa ve kanunlardaki kadına yönelik şiddete ilişkin yasalar uygulamalarda yetersiz kalmamalıdır. Her açıklamamızda talep ettiğimiz gibi somut girişimlerde bulunulmalıdır: Bu yılın konusu “Kadın Cinayetleri Son Bulmalı” gibi farkındalık yaratan konular olsun. 6284 sayılı kanunda ön görülen ŞÖNİM’ler ve sığınma evlerinin sayıları arttırılsın. Eşitlikçi politikalar izlenerek kadın güçlendirilsin. STK temsilcilerinin de içinde yer alacağı “Kadın Cinayetlerini Önleme” kurulları oluşturulsun. Kadın, cinsiyeti nedeniyle bulunduğu güçsüz ve savunmasız durumda öldürülüyor ve bu cinayetlerin adı kadın cinayetleridir, cezalar caydırıcı olmalı, en ağır cezalar verilmeli ve bu cezalar etkin olarak infaz edilmelidir. Biz Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak hazırladığımız “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel Yaklaşımlar” çalışmamızı bütüncül bir yaklaşımla tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğine ve paylaşıma hazırız. İşte: Emine’nin çığlığı tüm kadınların çığlığıdır: ÖLMEK İSTEMİYORUZ!” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol