Warning: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression' in /home/chedef/public_html/index.php on line 0
Yolindi köyü karantinaya alındı

Yolindi köyü karantinaya alındı

Biga İlçesine bağlı Yolindi köyü koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 gün süre ile karantinaya alındı.

Yolindi köyü karantinaya alındı

Biga İlçesine bağlı Yolindi köyü koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 gün süre ile karantinaya alındı.

02 Temmuz 2020 Perşembe 14:37
Yolindi köyü karantinaya alındı

Biga’nın Yolindi köyünde yeni tip koronavirüs vakasının görülmesinin ardından Biga İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar ile birlikte köy 14 gün süreyle karantinaya alındı. Biga İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararda; “İlçemiz Yolindi köyünde saptanan Yeni koronavirüs (Covid-19) vakasının yayılımını engellemek, toplum sağlığını korumak amacıyla 01.07.2020 Çarşamba saat 24.00’dan itibaren 14 gün süreyle Yolindi Köyü için bir takım kısıtlamaların uygulanmasına karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Köye girişler yasaklandı

Aynı zamanda alınan karar ile birlikte Yolindi köyüne: Küçükbaş-Büyükbaş hayvanları otlatanlar, arıcılık faaliyetini yürütenler, bitkisel hayvansal ürünlerin üretimi, sulaması, işlenmesi, ilaçlanması, hasadı, pazarlanması ve nakliyesinde çalışanlar, temel ihtiyaç malzemelerinin (ekmek, su, yaş meyve-sebze vb.) dağıtımında çalışanlar haricinde köye giriş ve çıkışlar yasaklandı. Düğün salonu, lokanta / kafe, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, dernek lokalleri, toplu olarak her türlü kültürel ve sosyal etkinlik faaliyetlerinin yapıldığı tesislerin faaliyetlerinin geçici süreliğine durduruldu ve düğün, nişan vb. merasimlerin geçici bir süreliğine ertelenmesine karar verildi. İbadethanelerde COVİD-19 bulaşma riski artışı öngörüldüğü için; toplu olarak ibadet edilmesi ertelendi. Cenaze namazlarının-vakit namazlarından sonra kılınmasının örfi bir uygulama olduğu dikkate alınarak-bu süreçte namaz vakitlerinden önce belirlenecek uygun bir vakitte kılınmasına, cenaze defin işlemlerinin mümkün mertebe kalabalık ortamlar oluşturulmadan yerine getirilmesi ve taziye ziyaretlerinin toplu bir şekilde yapılmaması hususunda vatandaşların bilgilendirilmesine, berber, kuaför vb. işyerlerinin faaliyetlerinin 01.07.2020 Çarşamba saat 24:00 itibariyle geçici süreliğine durdurulmasına, Biga Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Birimi köyde ikamet eden vatandaşlarımızın sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tüm tedbirlerin alınması, ikametlerinden ayrılmalarına kısıtlama / yasaklama getirilen vatandaşlarımız 112, 155, 156 numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildirebilmelerine, bu çağrıların cevaplandırılması ve gerekli hizmetlerin üretilmesi için ihtiyaç duyulacak sayıda başta kolluk birimleri olmak üzere yeteri kadar kamu görevlisi / ekip ve araç görevlendirilmesine, Köyde yaşayan vatandaşların maske kullanımının ve sosyal mesafe kuralına uyulmasının sağlanmasının sağlanmasına. Köyde ikamet eden vatandaşlarımızın köylerinde kendi evlerinde kalmaları esastır. Köy minibüsleri, işçi servisleri vb. her türlü toplu taşıma araçlarının köye giriş-çıkışının geçici bir süreliğine kısıtlanmasına, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli tarafından belirli aralıklarla cami, kahvehane, wc gibi ortak kullanım alanlarının dezenfekte edilmesine, gerekli güvenlik önlemlerinin Biga İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından alınmasına karar verildi. Kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 02.07.2020 14:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol